Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Matjaž Gantar prodaja kinematografe

Strani: 1 2 3

anon-25024 sporočil: 472
[#81446] 23.05.07 23:41
Odgovori   +    0
Hja, vstopnice so drage ko sto hudičev, pa tako slabo poslujejo haha. Podjetje potrebuje eno močno reorganizacijo to je to.
anon-19054 sporočil: 365
[#81452] 24.05.07 05:44
Odgovori   +    0
So ga že enkrat ponujali madžarom. Nekatere lokacije so gradili le zato, da bi skupaj s tedanjo politiko zjebali Tuša.
anon-8865 sporočil: 3.125
[#81495] 24.05.07 08:37
Odgovori   +    0
Podjetje potrebuje DRUGAČNE filme. Včasih bil v kinu več kot 50-krat letno, letos le 2x.
anon-11988 sporočil: 1.370
[#81504] 24.05.07 08:45 · odgovor na: anon-8865 (#81495)
Odgovori   +    0

0117Pl1 je napisal(a):
Podjetje potrebuje DRUGAČNE filme. Včasih bil v kinu več kot 50-krat letno, letos le 2x.

Kakšni pa so drugačni filmi? Jaz še vedno kar dosti hodim v kino (čeprav zdajle je pa res že kar nekaj časa sušno obdobje in kakšnih odličnih filmov že lep čas nisem videl) in običajno mi uspe najti tudi kakšen soliden film. Bolj kot to me motijo obiskovalci in se strogo izogibam vikendom, pa se mi še vseeno kdaj primeri, da potem v dvorano prijadra gruča mularije, ki so sicer hoteli gledat Ameriško pito 5 ali Scarry movie 10, pa je bilo že zasedeno in so kupili karte za prvi naslednji film in potem med filmov glasno komentirajo v smislu: "Pizda, kva pa je zdej to? A bo kej? Ej, a mi daš mau kokic ..." Tko da grem kdaj v Vič ali pa kinoteko, predvsem pa upam, da bo kaj iz tistega projekta Šumi (čeprav slabo kaže), ko so govorili, da bo tam en malo manjši kinocenter namenjen nekoliko drugačni publiki.
shevchenko sporočil: 21.898
[#81643] 24.05.07 11:00 · odgovor na: (#81550)
Odgovori   +    0

velikidrobizek je napisal(a):

Je pa že bolje dol snet iz interneta film in si ga v miru doma ogledat.

Iz trgovine nisi pa v življenju še nikoli ničesar ukradla? Imam prav?
0219Ma15 sporočil: 363
[#81648] 24.05.07 11:03
Odgovori   +    0
Zelo smo veseli, da se kar koli dogaja,v manjšinski lasti imamo kar nekaj njihovih delnic, ki pa jih nihče noče odkupiti po približno realni ceni, tako, da je super, da se vsaj kaj dogaja, kajti večinski lastnik nam je skladno z 389. členom ZGD, kot manjšinjskemu delničarju ponudil smešno malo za delnico samo celih nepredstavljivih 1270 sit za lot (novembra.2006), kljub temu, da smo nekaj nazaj za to plačali nekajkrat toliko, ker je vseh lotov ca 385.743, je jasno, da so novembra družbo potem cenili na cca 490 mio sit oziroma v EUR na dobra 2 mio, kdo ne bi kupil za tak denar ???? No vseeno upam, da vodstvu uspe najti bistveno boljšega kupca, da še sami realno prodamo svoj delež, da ne bodo spet oškodovali delničarje KD holdinga, ko bo po taki smešni ceni kupil "njihov" človek, potem bo pa ta že dalje prodal z par 100% dobičkom ! Upam, da tudi nam manjšinskim delničarjem ponudijo v odkup njihov delež za tako bagatelno ceno ( kljub vsem izgubam ) !
anon-89 sporočil: 10.178
[#81650] 24.05.07 11:05 · odgovor na: shevchenko (#81643)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-89 24.05.2007 11:07

shevchenko je napisal(a):

ti še nikoli nisi poslušal, gledal ali inštaliral, karkoli, ukradenega iz neta?
anon-36971 sporočil: 8.543
[#81670] 24.05.07 11:39 · odgovor na: shevchenko (#81643)
Odgovori   +    0

bi pa, če bi blo tko enostavno...
[#81674] 24.05.07 11:47 · odgovor na: (#81673)
Odgovori   +    0

velikidrobizek je napisal(a):

a sodiš po sebi? Nismo vsi istega formata.

kakopak, jih ni tako malo, ki si to upajo čeprav "ni tako zelo enostavno".
P: sam, žal, ne sodim med njih, jebiga, sem preveč bogaboječ :))
[#81686] 24.05.07 12:28 · odgovor na: anon-89 (#81650)
Odgovori   +    0
seveda sem kradel, kradem in bom kradel iz neta. sem pa tudi pred časom že ukradel nekaj iz trgovine, pa mi je srce razbijalo, kot da kradem milijone. ko pa krades iz neta, zaenkrat se ni nevarnosti, da bi te kdo dobil...

hočem reč - gantarju gre biznis v franže, ker mu vsi krademo, tako in drugače... tisti ki krademo iz neta nismo nic boljsi od tistih, ki kradejo sendvice.
anon-89 sporočil: 10.178
[#81692] 24.05.07 12:34 · odgovor na: shevchenko (#81686)
Odgovori   +    0

seveda sem kradel, kradem in bom kradel iz neta. sem pa tudi pred časom že ukradel nekaj iz trgovine, pa mi je srce razbijalo, kot da kradem milijone. ko pa krades iz neta, zaenkrat se ni nevarnosti, da bi te kdo dobil...

hočem reč - gantarju gre biznis v franže, ker mu vsi krademo, tako in drugače... tisti ki krademo iz neta nismo nic boljsi od tistih, ki kradejo sendvice.

filmske družbe bodo počasi morale oceniti, ali je dvd res vreden 30 eurov in to pol leta po premieri. če bi dvd bil izdan v mesecu po svetovni premieri, za bistveno nižjo ceno, bi bilo piratstva veliko manj. tako pa...kar se gantarja tiče, da ljudje ne hodijo v njegovo mc donalds štalo, si je kriv tudi sam. saj je naredil kino za otroke in nezahtevne stranke.
anon-49373 sporočil: 5.712
[#81694] 24.05.07 12:36 · odgovor na: anon-89 (#81692)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):

filmske družbe bodo počasi morale oceniti, ali je dvd res vreden 30 eurov in to pol leta po premieri. če bi dvd bil izdan v mesecu po svetovni premieri, za bistveno nižjo ceno, bi bilo piratstva veliko manj. tako pa...kar se gantarja tiče, da ljudje ne hodijo v njegovo mc donalds štalo, si je kriv tudi sam. saj je naredil kino za otroke in nezahtevne stranke.
 ta veja bussinesa bo v poll leta  hin !
[#81704] 24.05.07 12:52 · odgovor na: shevchenko (#81686)
Odgovori   +    0

hočem reč - gantarju gre biznis v franže, ker mu vsi krademo, tako in drugače ... tisti ki krademo iz neta nismo nic boljsi od tistih, ki kradejo sendvice.
pa še ni tako hudo, da bi moral Gantar sendviče krast, kali?
P: bolj en kurc je v kinematografu film gledat; niti imajo reklame, niti ni hladilnika na "dohvat ruke" za med taistimi reklamami...
[#81707] 24.05.07 12:59 · odgovor na: anon-89 (#81692)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):

Jaz za DVD še 10 evrov ne bi dal (raje dam 5 za predstavo). Film grem gledat 1x, le redkokateri mi je bil tako všeč, da sem si ga ogledal večkrat. Se strinjava, da biznis ne živi od tebe ali od mene - živi (kolikor mu sploh uspeva) ravno od nezahtevnih strank in otrok? Ki pa jasno, tudi znajo uporabljati internet...
[#81710] 24.05.07 13:01 · odgovor na: anon-36971 (#81704)
Odgovori   +    0
P: Lepo je film v kinematografu gledat, pod pogojem da ni tečnob, ki na glas komentirajo in žrejo kokice. Pod pogojem, da je v kinu kaj gledljivega, kar pa je nekje primerljivo s frekvenco pojavljanja Halleyjevega kometa.
bc123a sporočil: 48.253
[#81764] 24.05.07 14:22 · odgovor na: anon-89 (#81692)
Odgovori   +    0

Bob je napisal(a):

Hear hear.

(ne da se mi podrobno pisati o zaporedju bedarij, ki so iz nekdaj zelo obiskovanih in sploh ne tako neuspesnih kinematografov naredili sedanji zivinski terminal, zato se samo prikljucjem mnenju) :)
[#81768] 24.05.07 14:28 · odgovor na: bc123a (#81764)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Hear hear.

(ne da se mi podrobno pisati o zaporedju bedarij, ki so iz nekdaj zelo obiskovanih in sploh ne tako neuspesnih kinematografov naredili sedanji zivinski terminal, zato se samo prikljucjem mnenju) :)

Hm, sicer sem tud jest eden od ljubiteljev filma in sovražniko kokicožerske kulture, pri kateri ni pomembno, kaj se vrti na platnu, ampak kakšne neumnsti med filmom ušpičiš in kako se s kolegi kaj zmeniš, pa vendar mislim, da številke ne potrjujejo tega, da je bil kino prej zelo obiskan. Glede ne to, da kino obisk povsod po svetu močno pada, je pri nas takrat, ko so zgradili Kolosej precej narastel, od takrat sicer spet pada, ampak pomojem bi se iz podatkov dalo bolj sklepati, da je imela izgradnja Koloseja pozitiven vpliv na število gledalcev/leto.
anon-122943 sporočil: 1
[#81783] 24.05.07 14:56 · odgovor na: anon-19054 (#81452)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-122943 24.05.2007 15:07
Hm
zanimive zgodbe
[#81828] 24.05.07 17:21 · odgovor na: anon-11988 (#81768)
Odgovori   +    0

Mojster2 je napisal(a):

Hm, sicer sem tud jest eden od ljubiteljev filma in sovražniko kokicožerske kulture, pri kateri ni pomembno, kaj se vrti na platnu, ampak kakšne neumnsti med filmom ušpičiš in kako se s kolegi kaj zmeniš, pa vendar mislim, da številke ne potrjujejo tega, da je bil kino prej zelo obiskan. Glede ne to, da kino obisk povsod po svetu močno pada, je pri nas takrat, ko so zgradili Kolosej precej narastel, od takrat sicer spet pada, ampak pomojem bi se iz podatkov dalo bolj sklepati, da je imela izgradnja Koloseja pozitiven vpliv na število gledalcev/leto.

Ker imam sedaj vec casa, se bom razpisal.

V casu pred kolosejem, je bila ljubljana takrat za studente nekaj posebnega. V periferiji slovenije, kjer je imelo sicer vsako vecje mesto svoj kino, a so vrteli v glavnem en ali dva filma na vecer(pa se to ne vsak dan) je v kino hodilo vedno manj ljudi. Prakticno nihce - ko sem sel studirat v ljubljano, je za nas kino bil "out" kot zabava.

V ljubljani pa je to bilo nekaj normalnega da se je slo zvecer v kino. Dobil si se recimo pred eno od tock kjer so ljubljanski kinematografi imeli tiste oglasne table z sporedom za vseh 6 (komuna, vic, siska, bezigrad, dvor, union) kinematografov, in si gotovo nasel kaj taksnega, kar je bilo zanimivo. Skratka, ni ti bilo iti gledat tistega, kar si je za tisti dan zmislil operater v lokalnem kinu.

Torej, prvic: kolosej po tej plati v LJ ni ponudil nic novega. Delali so strasen veter kako da bo kolosej ponudil neko blazno izbiro in cisto nov nacin "iti v kino", a to je v ljubljani ze bilo. Tako se je v ljubljani hodilo v kino.

Drugic, kinematografi so bili solidno polni. Neverjetno polni, glede na periferijo. Za zanimive filme je v glavnem zmanjkovalo kart (zanimive = pac holywoodski junk food ki se dobro prodaja, ne mislim na bogzna kvaliteto).

Tretjic, studenti so bili v ljubljani nezanemarljiva publika, ki je polnila dvorane med tednom. Dvorane so mrtva teza okrog vratu, ce ti ljudje hodijo v kino samo ob sobotah. Studentje so hodili med tednom (so imeli cas), domacini pa cez vikend. Noben operater si ne more zeleti lepsega.

Cetrtic, takrat so Ljubljanski kinematografi se prenovili dvorane in s tem ozivili  zanimanje publike za kino.

Petic, ogromno ljudi je prislo v kino pes. Ali studenti (rozna dolina, bezigrad - kino bezigrad), ali pa zato, ker so sli itak "ven" in so zavili se v kino.

No, in potem pride zmaj od koloseja in megalomanski nacrti. Zgradili so zivinski terminal sredi javnih skladisc (BTC je zame se vedno skladisce, kar se vidi na vsakem koraku - "nakupovalno sredisce" to pac ni, z svojimi rumenimi crtami namesto plocnikov, dostavnimi rampami namesto izlozb in smradom po gumah iz skladisca, kjer moras parkirati, ce slucajno hoces v kolosej v popularnem terminu.

Aja z nakupovalnimi sredisci ga povezuje res prometna gneca, parkiranje vsepovprek in pomanjkanje parkirnih prostorov. To pa res.

In potem so ta zivinski terminal razglasili za "novo generacijo kina". Potem ko so vanj pognali takratnih 5 miljard tolarjev. Mislim, da sem takrat malo racunal ... pri tedanji ceni kart je bila investicija cist nora.

Seveda s tem niso dobili "nove generacije", ampak so za trikrat povecali kapaciteto sedezev. Kaksen rezultat je imelo to na obisk v kinu?

Nikakrsen! Niente, Nada, Nic! Ce kdo ne verjame, naj pogleda tole stran: http://www.kolosej.si/trzenje/trgi-obiskovalci-01/

Kolosej je samo zmanjsal izkoristek dvoran. Za trikrat!

5 miljard za to, da so ljudje hodili v Kolosej namesto v mestne kinematografe. Ki so jih ravno v letih pred odprtjem koloseja obnovili za drage denarje, potem so pa samevale! Pa se to se je zgodilo zato, ker so njih vrteli same nezanimive filme ali pa jih zaprli.

5 miljardna investicija, namesto 1200 sedezev 3000 sedezev, a obiskovalcev enako kot prej. Ne vem kje je racunica, a gotovo nisem tako pameten kot gospodje investitorji :)

Rekli so, da bo to "nov nacin obiska kina". Pa ni res, ker so ljudje v ljubljani ZE tako hodili v kino.
Rekli so, da se obiskovalci pritozujejo da ni parkirnih prostorov. Moj odgovor: then fuckin' use your legs to move your fat ass! Bizarno je, da je sedaj okrog koloseja nemogoce parkirati, a dela baje izgubo; ce hoces parkirati se moras potikati po tistih tistih kurcevih javnih skladiscih sredi noci namesto da bi obiskal kino sredi mesta ... blazno dozivetje, ja! Izgubili so vse tiste obiskovalce, ki so hodili v kino pes. In ravno studentarija ima v preteklih letih najvec denarja (da ne bo kdo rekel "ne mores racunati na studente, ti so brez denarja" :)

Tako da ... ne vem ce je se pot nazaj, a en kino v centru ljubljane, z enimi 5 dvoranami, bi zelo prav prisel.

In dvomim da kino dela zgubo. Zgubo delas, ce mislis, da bos ljudi naganjal kot zivino v megakompleks sredi javnih skladisc, kamor zvecer z busom prakticno ne morejo, parkirati v blizini ne morejo, in jim za profit prodajal 30% precenjeno robo z pribitkom davka na neumnost. In v to vlozis miljarde.

Jebes vodafone areno, jebes sminkerske lokale pod kolosejem, jebes 3D kino, dajte nam nazaj Kino. V mestu. Z DTS in DigitalSurround seveda, a naj bo vsaj opcija, da grem tja zato, ker mi je padlo na pamet ko sem recimo v mestu na pivu. Ali na kavi.
crt sporočil: 28.073
[#81830] 24.05.07 17:25 · odgovor na: bc123a (#81828)
Odgovori   +    0
dude!
good one.
anon-17372 sporočil: 6.680
[#81831] 24.05.07 17:43 · odgovor na: bc123a (#81828)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

(snip)

tko nekako, ja.

mogoce so privabili vec mularije, so pa (ne samo, ampak tudi s tem) odgnali vso studentarijo in kar je starejsega.

pod crto: pusiona.
[#81834] 24.05.07 17:55 · odgovor na: anon-11988 (#81768)
Odgovori   +    0

Mojster2 je napisal(a):

PS. Skupni obisk ob koloseju vsaj v Ljubljani ni narastel cisto nic. To je ravno katastrofa investicije v Kolosej.

Ce kaj, so zasluzili z pregresno dragimi lokali v isti zgradbi, a to je podobna zgodba kot Krka in zdravilisca :)
marelu sporočil: 47
[#81836] 24.05.07 18:01 · odgovor na: bc123a (#81834)
Odgovori   +    0
če pomislm da je btc dvignil najemnine ko se je kolosej zgradil pod pretvezo, da bo zdej več ljudi obiskalo malo mesto, dobim grenek okus v ustih...
[#81839] 24.05.07 18:08 · odgovor na: marelu (#81836)
Odgovori   +    0

marelu je napisal(a):
če pomislm da je btc dvignil najemnine ko se je kolosej zgradil pod pretvezo, da bo zdej več ljudi obiskalo malo mesto, dobim grenek okus v ustih...

Kar se BTCja tice, ni nujno da ni profitiral s tem, da so ljudje morali iti v BTC v kino namesto v mesto. Ljubljnanski kinematografi so bili tisti, ki so samo premaknili svoje stranke na drugo lokacijo, BTC je pa v plusu...
anon-123061 sporočil: 16
[#82175] 25.05.07 12:06 · odgovor na: bc123a (#81828)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-123061 25.05.2007 12:07
Nekaj ne morem razumeti, kako lahko država tako prezadolženemu podjetju (kot je Kolosej ) odobri kredite, da gradi megalomanske objekte, ki so že vnaprej obsojeni na propad:

1.) kinodvorane v MB, CE, KP, KR (samo zato, da se pokaže pred konkurenco)

2.) Xspand - mi smo veliki in močni, poglejte kaj vse zmoremo (saj ni važno, da ni obiska, važno je, da ga imamo)

3.) Arena vodafone - super igralna meka (da ni denarja), prosim!

4.) Šumi je pa tako politična igrica, ki je malo padla v vodo, ko se je zamenjala oblast.... Ampak vrednost parcele se pa skoraj ne da ovrednotiti...
[#82189] 25.05.07 12:19 · odgovor na: bc123a (#81828)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

Seveda s tem niso dobili "nove generacije", ampak so za trikrat povecali kapaciteto sedezev. Kaksen rezultat je imelo to na obisk v kinu?

Nikakrsen! Niente, Nada, Nic! Ce kdo ne verjame, naj pogleda tole stran: http://www.kolosej.si/trzenje/trgi-obiskovalci-01/

No, že iz telih podatkov se vidi, da je tisto leto ob odprtju Koloseja število gledalcev narastlo (čeprav je v tem obdobju po svetu kino obisk padal) in tudi v naslednjih letih je bilo pri nas razmeroma veliko kinoobiska, recimo v letu 2004 je bilo v Sloveniji prodanih 3.003.516 kinokart, šele predlani je bil potem znanten upad in jih je bilo prodanih le 2.465.402.

Je pa res, da so sigurno zasrali, ko so šli v to, da so naredili neko halo za mularijo, ker ta publika je tista, ki zdaj filme raje vleče z neta, kot pa plačuje kinkarte, ostali pa nimamo več takega veselja hodit v kino, ker ti pač zmeraj neka stvar pokvari film.
[#82348] 25.05.07 17:05 · odgovor na: anon-123061 (#82175)
Odgovori   +    0

VSpomin je napisal(a):
Nekaj ne morem razumeti, kako lahko država tako prezadolženemu podjetju (kot je Kolosej ) odobri kredite, da gradi megalomanske objekte, ki so že vnaprej obsojeni na propad:

Eee? Drzava koloseju kredite? Kolikor vem, je denar dala KD. Daj to malo specificiraj, kaksne kredite in kdo je ta "drzava".
[#82350] 25.05.07 17:09 · odgovor na: anon-11988 (#82189)
Odgovori   +    0

Mojster2 je napisal(a):

No, že iz telih podatkov se vidi, da je tisto leto ob odprtju Koloseja število gledalcev narastlo (čeprav je v tem obdobju po svetu kino obisk padal) in tudi v naslednjih letih je bilo pri nas razmeroma veliko kinoobiska,
Tisto, kar se vidi je predvsem, da:

1. neposredno po odprtju Koloseja sploh ni bilo povecanja
2. v obdobju enega leta je bilo stevilo obiskovalcev skupaj res vecje
3. Po koncu enega leta od odprtja koloseja (junija 2002) je stevilo gledalcev padlo se nizje, kot je bilo pred odprtjem koloseja.

Kar pomeni da so si z 5 miljard investicije v 2000 novih sedezev kupili 1 leto nekoliko povecanega obiska. Izjemno!
[#83330] 28.05.07 20:19 · odgovor na: bc123a (#82350)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

3. Po koncu enega leta od odprtja koloseja (junija 2002) je stevilo gledalcev padlo se nizje, kot je bilo pred odprtjem koloseja.

Kar pomeni da so si z 5 miljard investicije v 2000 novih sedezev kupili 1 leto nekoliko povecanega obiska. Izjemno!
Pomojem ne moreš primerjat samo z leti prej, ker se ni spremenilo samo to, da so zgradili Kolosej, ampak so se spremenile tudi okoliščine. Če ne bi zgradili Koloseja, ne moreš domnevati, da bi vsako leto kino obiskalo toliko ljudi kot leta 2000. Zato mislim, da je dobro pogledat tudi ostale okoliščine in primerjat z obiskom kinematografov v tujini. Evo, zato pa zdajle podatki o letošnjem letu, ki pa za to obdobje res podpirajo tvojo trditev, da so stvari precej zafurali. V prvem četrtletju letos je bil kinoobisk v drugig državah višji kot lani, pri nas pa za 20% nižji.
anon-9939 sporočil: 17.846
[#83331] 28.05.07 20:21 · odgovor na: bc123a (#82350)
Odgovori   +    0

bc123a je napisal(a):

No, ne pozabit, da je po odprtju Koloseja v BTCu, v samem mestu Ljubljana zaprto kar nekaj kino dvoran.

Strani: 1 2 3