Strani: 1

anon-78076 sporočil: 8
[#77384] 14.05.07 09:28
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-78076 14.05.2007 09:45
Z gradnjo nepremičnin se ukvarjajo na veliko tudi fizične osebe. Bodisi gradijo nove objekte in jih na trgu prodajajo brez obračunanega DDV, ali pa kupujejo stare objekte in jih preurejajo predvsem v večje število stanovanjskih prostorov. Čudi me da registrirana gradbena in nepremičninska podjetja nič ne protestirajo, zaradi motenja konkurence na trgu. je pa tak način tudi veliko leglo sive ekonomije in tudi pranja denarja. Tudi me zanima, kako lahko fizične osebe gradijo stanovanjske objekte za trg v lastni režiji, ko pa vemo, da v lastni režiji lahko gradiš le zase. Vprašljivo je tudi kvaliteta vgrajenega materiala in opravljenih gradbenih storitev, ker fizične osebe gledajo predvsem na ustvarjen dobiček. Tudi gradbena inšpekcija pri takih gradnjah še ni kaj ukrepala, vsaj slišati ni bilo.

P.S.:Tudi Hrvatič se je na začetku ukvarjal z gradnjo stanovanjskih objektov za nadalnjo prodajo.
[#77396] 14.05.07 09:46
Odgovori   +    0
Z gradnjo nepremičnin se ukvarjajo na veliko tudi fizične osebe. Bodisi gradijo nove objekte in jih na trgu prodajajo brez obračunanega DDV, ali pa kupujejo stare objekte in jih preurejajo predvsem v večje število stanovanjskih prostorov. Čudi me da registrirana gradbena in nepremičninska podjetja nič ne protestirajo, zaradi motenja konkurence na trgu. je pa tak način tudi veliko leglo sive ekonomije in tudi pranja denarja. Tudi me zanima, kako lahko fizične osebe gradijo stanovanjske objekte za trg v lastni režiji, ko pa vemo, da v lastni režiji lahko gradiš le zase. Vprašljivo je tudi kvaliteta vgrajenega materila in opravljenih gradbenih storitev, ker fizične osebe gledajo predvsem na dobiček. Tudi gradbena inšpekcija pri takih gradnjah še ni kaj ukrepala, vsaj slišati ni bilo.
P.S.:Tudi Hrvatič se je na začetku ukvarjal z gradnjo stanovanjskih objektov za nadalnjo prodajo.
crt sporočil: 28.032
[#77410] 14.05.07 10:03 · odgovor na: anon-78076 (#77384)
Odgovori   +    0

sono je napisal(a):
fizične osebe gledajo predvsem na ustvarjen dobiček
kaksni cudaki :)
anon-46825 sporočil: 4
[#77419] 14.05.07 10:16
Odgovori   +    0
sono,
vsi gledajo na ustvarjeni dobiček.
in vsi poskušajo privarčevati kjer se le da.
[#77436] 14.05.07 10:51 · odgovor na: anon-46825 (#77419)
Odgovori   +    0
Prav je da vsi gledajo na ustvarjen dobiček, vendar bi morali od tega dobička vsaj nekaj dati za javno porabo.Zakaj morajo davke plačevati n.pr. tekstilne delavke, ki za troizmensko delo in tudi za delo ob nedeljah sprejmejo manj od 500 €? Tisti pa s prej navedeno gradnjo samo pri prodaji enega objekta dosegajo dobičke, večje od pet letnih plač teh tekstilk, pa državi ne dajo nič.
shadow sporočil: 114
[#77754] 15.05.07 06:10 · odgovor na: anon-78076 (#77384)
Odgovori   +    0

sono je napisal(a):
Vprašljivo je tudi kvaliteta vgrajenega materiala in opravljenih gradbenih storitev, ker fizične osebe gledajo predvsem na ustvarjen dobiček.
Pravne pa _________________?
shadow sporočil: 114
[#77755] 15.05.07 06:13 · odgovor na: anon-78076 (#77436)
Odgovori   +    0

sono je napisal(a):
Tisti pa s prej navedeno gradnjo samo pri prodaji enega objekta dosegajo dobičke, večje od pet letnih plač teh tekstilk, pa državi ne dajo nič.

Oprosti moji nevednosti, ampak kako jim to uspeva? A jim davkarija požegna nerealno nizke prodajne cene, material pa kupujejo brez DDV?

Strani: 1