Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kako drzno T2 izziva Telekom
Strani: 1
sporočil: 2.903
Pa dobro ljudje. Od kje vam prepričanje, da bi moral biti
najcenejši ponudnik tudi najkvalitetnejši? T2 gre v smer
najcenejšega, to mu ratuje. Da ima najcenejši recimo za en ku*ac
servis - to je ok. Hudi bi bilo, če bi takšnega imel najdražji. Da
pri najcenejšem ne veš točno kje si - to je ok. Huje bi bilo, če bi
to bilo pri ekskluzivno dragem. Itd...
sporočil: 18.121
Ja, tko nekak,kot je bilo pri SIOLu, a ne?
Ko so se žogali Telekom (116) in SIOL (080.....) podpora, kdo je kriv, da ne dela.
Mi pa smo plačevali obvezni ISDN, če smo hoteli imeti 2 megabitni ADSL, da o Centrex sploh ne začnem razmišljati.
Si to mislil, a ne?
Ko so se žogali Telekom (116) in SIOL (080.....) podpora, kdo je kriv, da ne dela.
Mi pa smo plačevali obvezni ISDN, če smo hoteli imeti 2 megabitni ADSL, da o Centrex sploh ne začnem razmišljati.
Si to mislil, a ne?
0902ISXdX je napisal(a):
Ja, tko nekak,kot je bilo pri SIOLu, a ne?
Si to mislil, a ne?
V bistvu ne razumem kaj si hotel povedati :-))
Imamo poceni ponudnike, imamo kvalitetne ponudnike.
Če želiš poceni internet -> T2
Če želiš uglednega ponudnika, ki ob montaži poskrbi tudi za radosti žene, ki ti podari brezplačne copate, ki ima zelo prijazen servis in ob tem poskrbi da ga rabiš veliko in pogosto in si s tem zelo zadovoljen, ker je res dober servis ... potem pač vzameš koga drugega.
Sicer ne poznam Amis, Telemach, Sinfonika, Volja, itd.... sotritev, ampak hudiča, en bo pa že kvaliteten.
Recimo za telefonijo shaman tukaj navaja da je Volja čista zmaga. Zaenkrat je bil kar se mene tiče zelo prepričljiv.
Sam ne zahtevat da je najcenejši tudi najodličnejši.
Hotel sem povedati, da sem dolga leta uporabljal najdražjega, ker
drugih ni bilo.
In da storitev najdražjega ni bila nič boljša (kar se mene tiče, kvečjemu slabša), kot je sedaj pri T-2.
Te dni nam še optiko priključijo in potem čista zmaga.
Glede telefonije je Shaman tudi mene prepričal, vendar pa tako sofisticiranih rešitev vsaj zaenkrat še ne rabim.
Kar se pa interneta tiče pa povem iz prve roke, da v letu dni nismo rabili nobene podpore, ker problemov ni bilo.
Vsekakor pa trdim, da najcenejši ponudnik (T2) vsaj po mojih izkušnjah ne pomeni najslabših storitev.
Ravno nasprotno. Zame je T2 in najcenejši in najboljši.
Ko se enkrat prebiješ čez birokracijo in si priključen, potem T2 deluje bp.
Se pa strinjam, da je potrebno kar veliko potrpljenja in dobrih živcev, ko imaš opravka z njihovim help deskom.
In da storitev najdražjega ni bila nič boljša (kar se mene tiče, kvečjemu slabša), kot je sedaj pri T-2.
Glede telefonije je Shaman tudi mene prepričal, vendar pa tako sofisticiranih rešitev vsaj zaenkrat še ne rabim.
Kar se pa interneta tiče pa povem iz prve roke, da v letu dni nismo rabili nobene podpore, ker problemov ni bilo.
Vsekakor pa trdim, da najcenejši ponudnik (T2) vsaj po mojih izkušnjah ne pomeni najslabših storitev.
Se pa strinjam, da je potrebno kar veliko potrpljenja in dobrih živcev, ko imaš opravka z njihovim help deskom.
sporočil: 11
v zadnje mesecu sem zaznal tri primere strank telekoma oz. siola,
ki so čakali na vklop storitev od dva do štiri mesece ob prav
neverjetnem odnosu do strank - se še kar obnašajo kot edini oz.
poplni monopolist
0902ISXdX je napisal(a):
Hotel sem povedati, da sem dolga leta uporabljal najdražjega, ker drugih ni bilo.
No, s tem se pa 100% strinjam. Sem sicer z internetom in tel. na T2.
In nezadovoljen, ker bi rad obdržal kabelsko televizijo pri telekomu (klinac pa IP televizija, če je treba priklopiti 3 TVje, in v uporabo spraviti novo serjo daljincev), hkrati pa se mi cedijo sline po VOD.
Kabelska pri Telekomu?
Verjetno si mislil Telemach, a ne?
Kar se pa daljinca tiče: jaz imam Amino110 in TV daljinca ne uporabljam več.
0902ISXdX je napisal(a):
Kabelska pri Telekomu?
Nop. Telekom. V trzinu je kabelska od telekoma. Cool kombinacija.
Kako pa prižgeš TV?
sporočil: 88
Telekom res ne ponuja tega kar obljublja, pa tudi cene so
zasoljene. Tudi T-2 ni idealen, je pa res da se s kopnkurenco
izboljšuje kvaliteta, hkrati pa se nižajo cene.
sporočil: 801
T-2 privlači s ceno, vendar je potrebno biti previden. Njihove
storitve so možne v določenem radiju od centrale in ni nujno, da bo
povezava delovala, če deluje pri Telekomu. Pri tem njihova
komercialna služba ponuja storitve v zračni liniji(!) od centrale.
Dejansko delovanje preverijo šele, ko izvedejo priklop! Za
uporabnika, pri katerem povezava ne deluje, to pomeni, da bo mesec
dni brez telefona in interneta, lahko tudi dlje. Problem ni v tem,
koliko časa traja, da Telekom odstopi linije T-2, ampak v tem, da
jih T-2 po ugotovitvi svojega strokovnjaka, da povezava ne bo
delovala, ne odklopi, ampak čaka na PISNO ODPOVED naročnika.
Telekom je morda res okostenel v dolgih letih delovanja, T-2 pa se je že rodil star. Njihova organizacija ni nič boljša, postopki ne prav logični. Storitve so res cenejše (če delujejo).Telekom je nekoliko dražji, vendar imajo brezplačno številko v klicnem centru.
Pri T-2 bodo postopek preklopa mirno peljali dvakrat v isti hiši in obakrat šele pri vključitvi v omrežje ugotavljali, da je naročnik predaleč od centrale. Konkurenca? Mogoče potem, ko bodo razpeljali optične kable - eni in drugi.
Telekom je morda res okostenel v dolgih letih delovanja, T-2 pa se je že rodil star. Njihova organizacija ni nič boljša, postopki ne prav logični. Storitve so res cenejše (če delujejo).Telekom je nekoliko dražji, vendar imajo brezplačno številko v klicnem centru.
Pri T-2 bodo postopek preklopa mirno peljali dvakrat v isti hiši in obakrat šele pri vključitvi v omrežje ugotavljali, da je naročnik predaleč od centrale. Konkurenca? Mogoče potem, ko bodo razpeljali optične kable - eni in drugi.
To pa ne bo povsem držalo.
Sem bil prisoten, ko je tehnik preveril razdaljo in ti povem, da te podatke posreduje Telekom.
Imajo pa oba podatka: "zračna" oddaljenost in pa dolžina kablov, ki jo sporoči Telekom.
In za vsako tako stvar morajo plačati Telekomu.
Glede čakanja na pisno odpoved: tu se pa strinjam, da mora biti pač nek dokument. Na lepe oči se naročniška razmerja pač ne sklepajo, še manj pa razdirajo.
Največji problem T2 je ravno to, da jim Telekom nagaja na vseh koncih in krajih.
Kar je bilo seveda za pričakovati v tej marsovski državi.
Jaz samo upam in želim, da bo evropska komisarka sterala ta državni monopol v kozji rog in da bodo OSEBNO odgovarjali enkrat.
Vsekakor pa trdim: 100x hvala vsem, ki so pripomogli, da je T-2 sploh nastal. Kaj 100x, TISOČKRAT!
Sem bil prisoten, ko je tehnik preveril razdaljo in ti povem, da te podatke posreduje Telekom.
Imajo pa oba podatka: "zračna" oddaljenost in pa dolžina kablov, ki jo sporoči Telekom.
In za vsako tako stvar morajo plačati Telekomu.
Glede čakanja na pisno odpoved: tu se pa strinjam, da mora biti pač nek dokument. Na lepe oči se naročniška razmerja pač ne sklepajo, še manj pa razdirajo.
Največji problem T2 je ravno to, da jim Telekom nagaja na vseh koncih in krajih.
Kar je bilo seveda za pričakovati v tej marsovski državi.
Jaz samo upam in želim, da bo evropska komisarka sterala ta državni monopol v kozji rog in da bodo OSEBNO odgovarjali enkrat.
Vsekakor pa trdim: 100x hvala vsem, ki so pripomogli, da je T-2 sploh nastal. Kaj 100x, TISOČKRAT!
sporočil: 5
Hmmm. Nekdo si ni ogledal spletne strani T-2:
Mesečna cena najcenejšega paketa 1/256 je 14 € (cenik je že na prvi strani)
Cenik T-2 je najbolj jasen od vseh ponudnikov - cene glede na hitrost in način priklopa (s tem da je razložena razlika v dveh stavkih) ter dodatne storitve.
"o počasnosti vklopa T-2, o tem pa na njihovih straneh ni mogoče najti niti ene uporabne besede":
T-2 > Podpora uporabnikom > Dostop prek VDSL > Koliko časa poteka priključitev na VDSL? Res da ni na prvi strani, vendar obstaja iskalnik. In tu je veliko besed.
Mesečna cena najcenejšega paketa 1/256 je 14 € (cenik je že na prvi strani)
Cenik T-2 je najbolj jasen od vseh ponudnikov - cene glede na hitrost in način priklopa (s tem da je razložena razlika v dveh stavkih) ter dodatne storitve.
"o počasnosti vklopa T-2, o tem pa na njihovih straneh ni mogoče najti niti ene uporabne besede":
T-2 > Podpora uporabnikom > Dostop prek VDSL > Koliko časa poteka priključitev na VDSL? Res da ni na prvi strani, vendar obstaja iskalnik. In tu je veliko besed.
Strani: 1