Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Hrvaška nima več razlogov za blokiranje slovenskih nakupov nepremičnin
Strani: 1
sporočil: 3.316
A ne moremo enkrat liberalizirat tole zadevo al kako? Zakaj sploh
omejitve pri prodaji nepremičnin v Sloveniji, a mi lahko nekdo to
reč pojasni? A se bojimo, da bi recimo kdo iz Zimbabweja kupil vilo
v Portorožu in nato "odcepil" slovensko obalo?
Ker res ne štekam, zakaj te omejitve pri prodaji/nakupu nepremičnin v Sloveniji (ali pa bilo kje drugje v svetu) ...
Ker res ne štekam, zakaj te omejitve pri prodaji/nakupu nepremičnin v Sloveniji (ali pa bilo kje drugje v svetu) ...
sporočil: 322
s56iua je napisal(a):
A ne moremo enkrat liberalizirat tole zadevo al kako? Zakaj sploh omejitve pri prodaji nepremičnin v Sloveniji, a mi lahko nekdo to reč pojasni? A se bojimo, da bi recimo kdo iz Zimbabweja kupil vilo v Portorožu in nato "odcepil" slovensko obalo? Ker res ne štekam, zakaj te omejitve pri prodaji/nakupu nepremičnin v Sloveniji (ali pa bilo kje drugje v svetu) ...
Filozofija je podobna tisti, ki "ne dovoli" prodaje "slovenskih nacionalnih biserov", "družinske srebrnine" itd. nikomur, ki ni rezident Republike Slovenije. To so ljudje, ki živijo sto let za zgodovino, ki ne vedo, da je naša skupna domovina najmanj Evropska unija, če že ne celi svet, ki zabodeno gledajo črnca na ulici, ne marajo Ciganov, "ta južni" jim gredo na živce, praviloma zagovarjajo tudi vrednote sds in domobrancev, ni pa nujno.
Zapečkarji bi jim rekel, če bi se želel lepo izraziti.
sporočil: 107
Hrvatje so zraven mene dobili vrnjenih nekaj hektarjev njiv in
vinogradov - z denacionalizacijo. Težko nas lahko kdo obtoži, da
diskriminiramo!
sporočil: 280
s56iua Prvo smo se bali da bodo Italjani pa Avstijci vse pokupili
pa to niso in so prišli Angleži v Prekmurje, v prihodnosti lahko
pridejo še Irci to je pa tudi vse kar nasl lahko doleti iz EUja.
"Nevarni" investitorji so še Rusi ki so recimo zelo dejavni v Črni
gori (mislim da bolj zaradi pranja umazanega denarja skozi nakupe
nepremičnin)!
Drugih se pa ni za bat tako da se strinjam glede bednih omejitev. Res pa je da če nam drugi ne pustijo zakaj bi pa njim pustili!
Drugih se pa ni za bat tako da se strinjam glede bednih omejitev. Res pa je da če nam drugi ne pustijo zakaj bi pa njim pustili!
sporočil: 6.680
andropov je napisal(a):
Res pa je da če nam drugi ne pustijo zakaj bi pa njim pustili!
kdo spet "mi" in komu spet "nam"? ce tebi kdo necesa ne proda, potem jaz ne smem prodati komur hocem?
Strani: 1