Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Mallyju in podobnim so šteti dnevi
Strani: 1
sporočil: 1.163
Čestitke ministru!
Tudi sam ga bom obvestil o delovanju Kranjske išpektoricza okolje in prostor!
Tudi sam ga bom obvestil o delovanju Kranjske išpektoricza okolje in prostor!
sporočil: 6.303
Vsem, ki so plačani iz proračuna "dol visi" za učinkovitost. Plačo
imajo povsem enako, ali kaj naredijo ali pa nič. Celo bolje je za
njih, da nič naredijo, kot pa kaj narobe.
sporočil: 5.712
Zadnja sprememba: anon-49373 16.03.2007 16:17
kdo bo zamenjal vs e te uradnike, ki so jih v 98% nastavili
politiki po vezah?vsaka garnitura zaposli svoje otroke in žlahto
tako jih je vsako leto več !v upravi in priklopljenih na državno in
občinska korita je že 200.000 birokratov z dobrimi plačami.Zato pa
imajo vsi ostali v ostalih sektorjih tako slabe plače, ker morajo
vzdrževat tako armado ljudi (zagotovo toliko kot dobijo gre
potem še za to armado in upokojence)?
sporočil: 3.738
Podobno preprodajo zemljišč si je pred časom privoščila tudi bivša
načelica za okolje in prostor na Bledu, a ukrepal ni nihče..bila je
mala afera a je vse potihnilo...
sporočil: 1
Še marsikdo je gledal oddajo in tudi marsikdo dobro ve da zadnjih
15 let so se prostorski plani in akti v Piranski občini pisali,
spreminjali, tudi retnogradno spreminjali (če je bilo potrebno) po
navodilih Mallyja. Več nejasnosti, ki je bilo bolj mu je
prišlo prav, da je tolmačil po svoje. Vedno je lahko j--l v glavo
vsakega dokler se mu ni podredil. Za nekatere je lahko bilo tako,
za druge tudi drugače. Rešitev je vedno našel, ko je imel tudi on
tak ali drugačen interes. Kdor ga zagovarja gotovo ni imel nobenega
opravka z njim, če ga je imel in ga vseno zagovarja potem tu nekaj
smrdi.
sporočil: 18.121
200.000 jih ravno ni.
Jih je pa veliko preveč, to se pa strinjam.
Bojda jih je okrog 33.000.
Jih je pa veliko preveč, to se pa strinjam.
Bojda jih je okrog 33.000.
sporočil: 250
Torej, politično nastavljen uradnik bo razrešil
strokovno nastavljenega uradnika ?
Prepoved vtikanja politike v strok !!!!
Ta prepoved je zrasla na Virantovem zelniku in kar na enkrat ne velja več !?
strokovno nastavljenega uradnika ?
Prepoved vtikanja politike v strok !!!!
Ta prepoved je zrasla na Virantovem zelniku in kar na enkrat ne velja več !?
sporočil: 471
Do sedaj je še vsaka oblast napisala zakonodajo sebi v prid in
narodu v škodo. Zato pa je dvoumna in nejasna...
sporočil: 118
Zadnja sprememba: anon-108149 16.03.2007 23:22
dob je napisal(a):V preteklih dneh smo imeli veliko diskusije o tem, kako je neki državni funkcionar odstavil (ODPUSTIL!) nekega uradnika (inšpektorja), ki je podrejen njegovemu (funkcionarjevemu) podrejenemu (regijskem direktorju).
Ne zagovarjam Mallyja, narobe si me razumel. Treba je ločiti dve stvari (ki ju na žalost minister Virant ni, ko je odstavljal Mallyja kar po TV ). Eno je Mally in njegovo obnašanje, drugo pa je sistemska zmeda zaradi debilne zakonodaje, ki se kaže pri upravnih postopkih za izdajo gradbenih dovoljenj. Zašijte Mallyja, in to čimprej! Toda to je lokalna zadeva, o kateri mi z drugih koncev Slovenije ne moremo biti obveščeni. Jaz sem za Mallyja prvič slišal po tv. Če že dosti veste o njem, toliko bolje. Na plano z vsem in na sodišče.
A s tem sistem še ne bo deloval. Neumna zakonodaja je tista, ki spravlja na površino takšne kot je Mally. Nakoncu se bo po vsej verjetnosti zgodilo, da ne boste imeli dokazov, on pa bo odkorakal s sodišča, češ da je samo izvajal zakon. Pa spet nihče ne bo imel hrabrosti reči, da je Zakon o graditvi objektov delo imbecila in da so PUP-i konglomerat interesov lokalnih veljakov.
Po TV pred vso vesoljno Slovenijo funkcionar (minister), ki je pristojen za ravno to področje (upravne enote) joka in toži kako neki uradnik neke upravne enote (Mally) podrejen ministru podrejeni funkcionarki - lokalni šefinji (načelnici UE), in objavlja za desetletja nazaj kakšne vse nepravilnosti (nezakonitosti?!) in svinjarije naj bi počenjal ter mu obljublja, da ga bo odpustil. Minister za javno upravo je najvišji državni funkcional s pristojnostmi za področje javne uprave najmanj zadnjih 6 let!
Nezaslišano ! Minister VE da dotični javni uslužbenec sistematično in že doglotrajno krši predpise, pa ga ne odstavi!
V čem je štos?! Kdo lahko kaj počne! Mally še naprej krši predpise! Nadrejeni nadrejene ga javno obtožuje!
Na Mallyjevem mestu bi zanesljivo vložil tožbo proti ministru za obrekovanje, blatenje,... katerikoli izrazi so ustrezni.
Samo ena izmed opcij je točna:
a) ali je Mally kriv in minister krši predpise, ker ne ukrepa
b) ali je Mally nedolžen, in minister krši predpise, ker ga javno šikanira!
Vsekakor vse to kaže na nemoč in bedo SLO uprave, pa ocena za prijaznost 4,99 ali 0,99!
sporočil: 662
dob je napisal(a):Podpišem!!
Ne zagovarjam Mallyja, narobe si me razumel. Treba je ločiti dve stvari (ki ju na žalost minister Virant ni, ko je odstavljal Mallyja kar po TV). Eno je Mally in njegovo obnašanje, drugo pa je sistemska zmeda zaradi debilne zakonodaje, ki se kaže pri upravnih postopkih za izdajo gradbenih dovoljenj. Zašijte Mallyja, in to čimprej! Toda to je lokalna zadeva, o kateri mi z drugih koncev Slovenije ne moremo biti obveščeni. Jaz sem za Mallyja prvič slišal po tv. Če že dosti veste o njem, toliko bolje. Na plano z vsem in na sodišče.
A s tem sistem še ne bo deloval. Neumna zakonodaja je tista, ki spravlja na površino takšne kot je Mally. Nakoncu se bo po vsej verjetnosti zgodilo, da ne boste imeli dokazov, on pa bo odkorakal s sodišča, češ da je samo izvajal zakon. Pa spet nihče ne bo imel hrabrosti reči, da je Zakon o graditvi objektov delo imbecila in da so PUP-i konglomerat interesov lokalnih veljakov.
L.p. Klar
sporočil: 18.121
dob je napisal(a):Hahahaha.
Ker je ravno priložnost (bogve kdaj se bo spet pojavila!), naj povem še tole: Anketni listek, s katerim naj stranke ocenijo delo UE ti referenti (referentke) dajo skupaj z gradbenim dovoljenjem. Ko človek dobi gradbeno dovoljenje, je presrečen in tedaj ne pazi, kaj govori. Zidaš pač samo enkrat in jih po vsej verjetnosti ne boš več potreboval. Od tod visoke ocene.
Če tole drži, potem jim je treba priznati, da so ljukavi :-))))
sporočil: 949
dob je napisal(a):Bravo. Točno v tem je problem. Doker bo v posameznih primerih zakonodaja tako ohlapna , da bodo "legalno in izvedljivo" možni 2 (za in proti) varianti, lahko zamenjajo komplet državno upravo, pa ne bo drugače.
Ne zagovarjam Mallyja, narobe si me razumel. Treba je ločiti dve stvari (ki ju na žalost minister Virant ni, ko je odstavljal Mallyja kar po TV). Eno je Mally in njegovo obnašanje, drugo pa je sistemska zmeda zaradi debilne zakonodaje, ki se kaže pri upravnih postopkih za izdajo gradbenih dovoljenj. Zašijte Mallyja, in to čimprej! Toda to je lokalna zadeva, o kateri mi z drugih koncev Slovenije ne moremo biti obveščeni. Jaz sem za Mallyja prvič slišal po tv. Če že dosti veste o njem, toliko bolje. Na plano z vsem in na sodišče.
Strani: 1