Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Napitnino obračunajo brez vaše vednosti
Strani: 1
sporočil: 2.820
Napitnine dajem in odmerjam iključno na osnovi zadovoljstva s
postrežbo (tudi, če me hrana razočara).
Za slabo, oz. "megleno" postrežbo ne dam niti centa (tudi če je hrana odlična), je pa značilno, da je tanajhujšim lolekom med kelnerji napitnina najbolj samoumevna; Postreže te kot v vojaški menzi, potem si pa drzne spuščati neke pomenljive poglede, ko čakaš na dosledno vračilo drobiža.
Predrznost, da si napitnino prišteje kar sam, bi pa osebno poskušal kaznovati v največji možni meri in v ta namen izčrpal vse možnosti v mejah optimalne porabe energije in časa...
Otac
Za slabo, oz. "megleno" postrežbo ne dam niti centa (tudi če je hrana odlična), je pa značilno, da je tanajhujšim lolekom med kelnerji napitnina najbolj samoumevna; Postreže te kot v vojaški menzi, potem si pa drzne spuščati neke pomenljive poglede, ko čakaš na dosledno vračilo drobiža.
Predrznost, da si napitnino prišteje kar sam, bi pa osebno poskušal kaznovati v največji možni meri in v ta namen izčrpal vse možnosti v mejah optimalne porabe energije in časa...
Otac
sporočil: 6.680
otac je napisal(a):
Napitnine dajem in odmerjam iključno na osnovi zadovoljstva s postrežbo (tudi, če me hrana razočara). Za slabo, oz. "megleno" postrežbo ne dam niti centa (tudi če je hrana odlična), je pa značilno, da je tanajhujšim lolekom med kelnerji napitnina najbolj samoumevna; Postreže te kot v vojaški menzi, potem si pa drzne spuščati neke pomenljive poglede, ko čakaš na dosledno vračilo drobiža. Predrznost, da si napitnino prišteje kar sam, bi pa osebno poskušal kaznovati v največji možni meri in v ta namen izčrpal vse možnosti v mejah optimalne porabe energije in časa... Otac
mene je ekrat taksist med cakanjem na drobiz vprasal, ce sem mogoce gorenc... je potem drobiz pobiral pod zici.
gregor666 je napisal(a):
mene je ekrat taksist med cakanjem na drobiz vprasal, ce sem mogoce gorenc... je potem drobiz pobiral pod zici.
Te je prepričal, da si vseeno "dal".... :)
Otac
sporočil: 18.121
Meni je pa nedopustna obrazložitev, da si lahko sami vzamejo, če
polja ne prečrtaš!
0902ISXdX je napisal(a):
Meni je pa nedopustna obrazložitev, da si lahko sami vzamejo, če polja ne prečrtaš!
Vsekakor vrhunski kretenizem!
Otac
sporočil: 6.084
gregor666 je napisal(a):
:)))
Imel si srečo, lahko bi ti pobiral nekaj drugega ..
lp
Zadnja sprememba: anon-17372 13.03.2007 16:04
Dudek je napisal(a):
:)))
Imel si srečo, lahko bi ti pobiral nekaj drugega ..
vem, da imas pri sporih s taksisti max 2 minuti casa, preden pribrencijo kolegi.
imel enkrat priliko opazovati, kako to izgleda, ko prihitijo na pomoc (polcaji bi se lahko uciili, kaj je to brzina), enkrat pa imel priliko opazovati kolega, kako je izgledal potem :)
v poziciji "sam protiv jednog" pa se kaksnih zgoljotov ne bojim.
sporočil: 3.523
A je to šala dneva? Kakšna "napitnina" in kakšno črtanje slipa? Kje
se da pa izključiti to funkcijo "napitnina"?
gregor666 je napisal(a):Ti "žgoljoti" so najhujši: nožiči, pištole, bokserji, spreji,.....
v poziciji "sam protiv jednog" pa se kaksnih zgoljotov ne bojim.
Otac
sporočil: 2.011
gregor666 je napisal(a):Naredil ze dosti kilometrov s taksiji, vecino v sloveniji, pa nikoli nisem imel problemov. Vedno poklicem, nikoli ne vzamem na letaliscu ali zelezniski, v tujini se najprej dogovorim za ceno ali zahtevam taksimeter. Kako ti rata? :)
vem, da imas pri sporih s taksisti max 2 minuti casa, preden pribrencijo kolegi.
x0 je napisal(a):
Naredil ze dosti kilometrov s taksiji, vecino v sloveniji, pa nikoli nisem imel problemov. Vedno poklicem, nikoli ne vzamem na letaliscu ali zelezniski, v tujini se najprej dogovorim za ceno ali zahtevam taksimeter. Kako ti rata? :)
ej, saj zaradi mene se ni nihce klical kolegov.
je pa ze kdaj bilo pregovarjanja potem, ko smo ugotovili nateg z neresetiranim taksimetrom, napacno tarifo, ali pac poskusom panoramske voznje.
tupa tam sem ze posumil na shekan taksimeter (kaj pa je tisto plombo snet pa dat nazaj, da se ne vidi), ampak je ostalo pri sumu.
sicer uporabljam isto taktiko isto kot ti.
sporočil: 2.011
gregor666 je napisal(a):Meni je en razlagal da noce niti voziti po zasnezenih cestah , ker se mu kolesa obcasno vrtijo v prazno in je baje dovolj obcutno da potem ljudje norijo zaradi razlike v ceni za isto relacijo ;)
ej, saj zaradi mene se ni nihce klical kolegov.
je pa ze kdaj bilo pregovarjanja potem, ko smo ugotovili nateg z neresetiranim taksimetrom, napacno tarifo, ali pac poskusom panoramske voznje.
tupa tam sem ze posumil na shekan taksimeter (kaj pa je tisto plombo snet pa dat nazaj, da se ne vidi), ampak je ostalo pri sumu.
sicer uporabljam isto taktiko isto kot ti.
sporočil: 18.121
Kot je meni znano, ti tega ne moreš izključiti.
Zato je treba prečrtati tisto polje, da kasneje ne morejo dopisati.
Zato je treba prečrtati tisto polje, da kasneje ne morejo dopisati.
sporočil: 414
Evo sem na pošti hotel plačati z EC in me je uslužbenka opozorila,
da mi bodo vzeli napitnino (oz. rekla je, da banka vzame
napitnino). Ni mi preostalo drugega, kot da sem plačal z navadno BA
kartico.
Strani: 1