Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Hrvati in Srbi bodo skupaj proizvajali tanke za Kuvajt
Strani: 1
sporočil: 3.465
Če me spomin ne vara v naših skladiščih rjavijo že obnovljeni tanki
T-84. Me pa čudi da niso kupili zadnje čase modne muh Patrie
(verjetno ni za sipine)
sporočil: 17.846
janeztomazic je napisal(a):
Če me spomin ne vara v naših skladiščih rjavijo že obnovljeni tanki T-84. Me pa čudi da niso kupili zadnje čase modne muh Patrie (verjetno ni za sipine)
Obnovljeni so T-55. Ne vem, da bi Slovenija imela M-84 (in ne T-84), saj jih je nekaj razgnala z armbrusti, večino (vse?!) pa je JLA odpeljala z vlaki na jug.
sporočil: 18.121
Tudi jaz mislim, da pri nas m84 nimamo.
Obnovljeni t55 pa so preobloženi s tonami pločevine in so pretežki, da bi motorji zmogli takšno težo.
Sicer pa poglejte kaj uporabljajo Izraelci: samo goseničarje... 8x8 pri njih ne boste videli, ker je za resno vojskovanje to očitno neuporaben avtomobilček.
Obnovljeni t55 pa so preobloženi s tonami pločevine in so pretežki, da bi motorji zmogli takšno težo.
Sicer pa poglejte kaj uporabljajo Izraelci: samo goseničarje... 8x8 pri njih ne boste videli, ker je za resno vojskovanje to očitno neuporaben avtomobilček.
sporočil: 1.242
Eh navajeni so, da jim prodajajo tanke, saj sta že Tuđman in
Milošević skupaj služila med vojno :(
sporočil: 3.657
Mi pa sse opticne nissane zraven. Upam, da bo treba tudi te
prenoviti pri Fotona.
LP MMM
LP MMM
sporočil: 17.846
s56a je napisal(a):
Mi pa sse opticne nissane zraven. Upam, da bo treba tudi te prenoviti pri Fotona.
LP MMM
Laserske namerilne naprave je res izdelovala Iskra elektrooptika (danes Fotona), toda kolikor se spomnim so tudi v Štorah izdelovali nekaj zelo uporabnega, samo 125 mm gladko topovsko cev za glavni tankovski top.
sporočil: 6.680
nov mejnik idiotzurnalizma:
obstaja verjetnost = bodo proizvajali
so zainteresirani tudi = bodo skupaj proizvajali
obstaja verjetnost = bodo proizvajali
so zainteresirani tudi = bodo skupaj proizvajali
sporočil: 10
dejansko je bilo res - sredi bitke za Vukovar so izvozili 15 tankov v Kuvajt...
www.index.hr/clanak....?id=339451
sporočil: 107
0902ISXdX je napisal(a):
Tudi jaz mislim, da pri nas m84 nimamo.
Imamo. Na Poceku sem jih videl parkirane `99. Ne dosti, dober ducat nekje.
Strani: 1