Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Koliko stane kokainska sreča
Strani: 1 2
sporočil: 1.074
Tale clanek lepo kaze, zakaj mi gredo zdravniki na jetra. Namesto
da bi zdravnica/avtorica (i) odgovorila na vprasanje iz naslova in
(ii) povedala, v koliksnem odstotku primerov kokain izzove zgoraj
omenjene posledice, raje strasi in pridiga, kot bi bili vsi bralci
navadni debili in kot da bi vsi uporabniki kokaina v trenutku umrli
zaradi zastoja srca.
Pa to ni osamljen primer. Ko sem enega zdravnika pred casom vprasal, zakaj ne povedo, da je verjetnost okuzbe s HIV med enim spolnim odnosom reda velikosti 1e-4, je rekel, da je bolje, "da se ljudje bojijo". Tak pokroviteljski odnos zdravnikov mi gre na kozlanje. Res malo jih je med zdravniki, ki niso tako nesramni, da bi nas vse imeli za norce!
MM
Pa to ni osamljen primer. Ko sem enega zdravnika pred casom vprasal, zakaj ne povedo, da je verjetnost okuzbe s HIV med enim spolnim odnosom reda velikosti 1e-4, je rekel, da je bolje, "da se ljudje bojijo". Tak pokroviteljski odnos zdravnikov mi gre na kozlanje. Res malo jih je med zdravniki, ki niso tako nesramni, da bi nas vse imeli za norce!
MM
sporočil: 6.680
micom je napisal(a):
Tale clanek lepo kaze, zakaj mi gredo zdravniki na jetra. Namesto da bi zdravnica/avtorica (i) odgovorila na vprasanje iz naslova in (ii) povedala, v koliksnem odstotku primerov kokain izzove zgoraj omenjene posledice, raje strasi in pridiga, kot bi bili vsi bralci navadni debili in kot da bi vsi uporabniki kokaina v trenutku umrli zaradi zastoja srca.
jaz sem ga enkrat probal in sem takoj umrl. torej ima baba prav.
sporočil: 1.074
Zadnja sprememba: anon-9303 28.02.2007 00:28
gregor666 je napisal(a):
jaz sem ga enkrat probal in sem takoj umrl. torej ima baba prav.
Ja, si imel na sreco dokaj blage posledice. Vecina, ki ga proba enkrat, umre sedem do osemkrat.
MM
sporočil: 3.426
Tudi sam sem po naslovu sodeč pričakoval cenik ponudbe na
slovenskem trgu, mogoče še koliko kil se ga vsak dan na slovenskem
trgu proda in v katerih krajih je največ teh odvisnikov in koliko
je v to vmešana partijska politika.
Seveda bi bilo še bolj zanimivo, (če ne bi zdravnica Maja Benca zgornji članek zgolj od nekje prepisala), ampak nam recimo v članku prikazala tudi, kako prepoznati kakega kokainskega odvisnika recimo na primeru obnašanja kakega znanega nam politika.
V medijih (v Mladini) sem zasledil namigovanja, da je tudi pri nas že kar nekaj visokh političnih partijskih funkcionarjev, ki so že dolga leta kokainski odvisniki.
katedrala.si
Seveda bi bilo še bolj zanimivo, (če ne bi zdravnica Maja Benca zgornji članek zgolj od nekje prepisala), ampak nam recimo v članku prikazala tudi, kako prepoznati kakega kokainskega odvisnika recimo na primeru obnašanja kakega znanega nam politika.
V medijih (v Mladini) sem zasledil namigovanja, da je tudi pri nas že kar nekaj visokh političnih partijskih funkcionarjev, ki so že dolga leta kokainski odvisniki.
katedrala.si
micom je napisal(a):
Ja, si imel na sreco dokaj blage posledice. Vecina, ki ga proba enkrat, umre sedem do osemkrat.
MM
Mičo, da ni tvoj citat kaka reklama, ha, ha
sporočil: 322
glasniksrc je napisal(a):
Tudi sam sem po naslovu sodeč pričakoval cenik ponudbe na slovenskem trgu, mogoče še koliko kil se ga vsak dan na slovenskem trgu proda in v katerih krajih je največ teh odvisnikov in koliko je v to vmešana partijska politika. Seveda bi bilo še bolj zanimivo, (če ne bi zdravnica Maja Benca zgornji članek zgolj od nekje prepisala), ampak nam recimo v članku prikazala tudi, kako prepoznati kakega kokainskega odvisnika recimo na primeru obnašanja kakega znanega nam politika. V medijih (v Mladini) sem zasledil namigovanja, da je tudi pri nas že kar nekaj visokh političnih partijskih funkcionarjev , ki so že dolga leta kokainski odvisniki. katedrala.si
Se popolnoma strinjam. Tudi jaz sem zaznal čudno obnašanje nekaterih visokih funkcionarjev sds partije.
sporočil: 5.712
zdravniki so kot odvetniki vse imajo za norce na koncu pa vedno
cvikajo da bo kdo testiral njihovo znanje, ki je v veliki večini en
sam napuh notri pa nič.
sporočil: 1.050
XNOVA4 je napisal(a):
Ali je kokin čaj škodljiv?
Ne.Prej prežene lakoto ali pa pospeši prilagajanje na velike višine.Tudi,če žvečiš liste.
sporočil: 71
micom je napisal(a):A si prepričan, da niso zdravnici podtaknili naslova v uredništvu? "Nevarnosti kokaina" zveni premalo zanimivo, mar ne?
Tale clanek lepo kaze, zakaj mi gredo zdravniki na jetra. Namesto da bi zdravnica/avtorica (i) odgovorila na vprasanje iz naslova in (ii) povedala, v koliksnem odstotku primerov kokain izzove zgoraj omenjene posledice, raje strasi in pridiga, kot bi bili vsi bralci navadni debili in kot da bi vsi uporabniki kokaina v trenutku umrli zaradi zastoja srca.
Črt, kdo naslavlja članke?
sporočil: 322
1marjan je napisal(a):
Ne.Prej prežene lakoto ali pa pospeši prilagajanje na velike višine.Tudi,če žvečiš liste.
Kakšen nasvet? Kje se dobi kokin čaj?
sporočil: 20
Lahko, lahko, lahko... Lahko ti med hojo po ulici pade tudi avion
na glavo. Kakšna je verjetnost in kolikšen odstotek ljudi umre
zaradi tega???
Zadnja sprememba: anon-24733 28.02.2007 08:23
benbenben je napisal(a):
Kakšen nasvet? Kje se dobi kokin čaj?
Peru,Bolivija.Kupiš kar na trgu z drugimi zelišči.Čaj pa lahko piješ v hotelih,gostilnah,pri domačinih itd.
Pravijo mu mate de koka .-)
sporočil: 603
Kolikor je znano, se uporaba "koke" zelo povečuje, predvsem
v "visoki" družbi, tudi pri nas. Če bi bilo vse to tako
grozljivo res, kot je napisano v članku, bi imeli vsak
dan kakšen državniški pogreb. Sem proti drogam, a pretiravati
le ni treba, ker potem postanejo svarila neresna.
v "visoki" družbi, tudi pri nas. Če bi bilo vse to tako
grozljivo res, kot je napisano v članku, bi imeli vsak
dan kakšen državniški pogreb. Sem proti drogam, a pretiravati
le ni treba, ker potem postanejo svarila neresna.
sporočil: 836
1marjan je napisal(a):
Peru,Bolivija.Kupiš kar na trgu z drugimi zelišči.
Ma s kakšnimi zelišči. Kupiš ga v Limi v supermarketu na VISA kartco.
shaman je napisal(a):
Jaz sem pa pričakoval, kar seznam vseh dealerjev, botrov v ozadju, odvisnikov in zabav na katerih se kokain redno deli f.o.c. V tiskani izdaji Financ pa kar tri vzorce (columbiano, chino, nejmit...). Saj veš , v enaki maniri kot vzorec nove Nivea kreme za prave moške. Gustl brate, strašn ste podbacili. :)
P.S. Nič bat. Tovariš Vrhovni ima v svojih zasebnih sefih natančne sezname vseh tovarišev, ki so na igli, vseh šmrkačev in kadilcev šita. Tudi tovariši seplajerji in njihovi financ kontrolorji so na njegovem seznamu.
LP shaman
Ha,ha, shaman se vidi, da si tudi ti ekspert v poznavanju "robe".
Hvalabogu, da mene zadane že navaden zrak, ki ga diham,
tako da mi niso potrebne še kake dodatne substance.
V devetdesetih letih je bilo zelo popularno Lutkovno gledališče v Ljubljani.
Zdaj se mi počasi sanja zakaj, ha, ha.
Ob neki priliki sem vprašal nekaj kriminalistov zakaj zaboga ne dajo ven svojih podatkov,
pa so bili kar tiho, kot da gre za kako državno tajno.
Bogve koga, ali česa se vsi tako bojijo?
katedrala.si
sporočil: 5.397
jaz sem spremenil naslov komentarja, ki je bil v izvirniku
"Koka-in, koka-out! ali Cena kokainske sreče" meni osebno je bil
naslov v izvirniku bolj všeč, a sem ga moral spremeniti, ker je bil
za komentar predolg.
novica
novica
sporočil: 2.820
Moj veliki učitelj, njegova visost Broj 1, je v neki epizodi lepo
povedal: "Droga je stvar, koja ti daje utisak, da si u nebesima,
kad si zapravo u paklu."
Članek je v dikciji stare mame s kmetov, ki ve vse o tropski morski kači, čeprav še v Portorožu ni bila.
Otac
Članek je v dikciji stare mame s kmetov, ki ve vse o tropski morski kači, čeprav še v Portorožu ni bila.
Otac
sporočil: 8.543
novica je napisal(a):
jaz sem spremenil naslov komentarja, ki je bil v izvirniku "Koka-in, koka-out! ali Cena kokainske sreče" meni osebno je bil naslov v izvirniku bolj všeč, a sem ga moral spremeniti, ker je bil za komentar predolg.
novica
seveda ti ni jasna razlika med:Koliko stane kokainska sreča in Cena kokainske sreče :(
P:upam, da Franklu je in ti bo na ta račun napel nekaj grenkih...
bernardv je napisal(a):
Ma s kakšnimi zelišči. Kupiš ga v Limi v supermarketu na VISA kartco.
Ej,skuliraj se!V La Pazu in v Limi dobiš kokine liste NA TRGU,kjer dobiš tudi druga zelišča.Sveže ali posušene!
Čaj pa kjerkoli!
sporočil: 10.568
micom je napisal(a):
Tale clanek lepo kaze, zakaj mi gredo zdravniki na jetra. Namesto da bi zdravnica/avtorica (i) odgovorila na vprasanje iz naslova in (ii) povedala, v koliksnem odstotku primerov kokain izzove zgoraj omenjene posledice, raje strasi in pridiga, kot bi bili vsi bralci navadni debili in kot da bi vsi uporabniki kokaina v trenutku umrli zaradi zastoja srca. Pa to ni osamljen primer. Ko sem enega zdravnika pred casom vprasal, zakaj ne povedo, da je verjetnost okuzbe s HIV med enim spolnim odnosom reda velikosti 1e-4, je rekel, da je bolje, "da se ljudje bojijo". Tak pokroviteljski odnos zdravnikov mi gre na kozlanje. Res malo jih je med zdravniki, ki niso tako nesramni, da bi nas vse imeli za norce! MM
Tega gneva pa ne razumem in se z njim ne strinjam. Malo zlobno bi lahko pripomnil, da imamo tudi ekonomiste, ki imajo pokroviteljski odnos in nas imajo vse za norce.
sporočil: 10.568
Res. Finance zadnje čase delajo neverjetno brezplačno reklamo za
uporabo koakina. Ne vem v čigavem interesu (malo za hec malo za
res).
sporočil: 836
Ja, kokine liste dobiš na trgu ipd. Jaz sem prvi štant videl zraven
neke lokalne policijske postaje :) Čaj, pakiran kot npr.
drogin planinski čaj pa lahko kupiš v vsaki trgovini ali
supermarketu.
Itak pa je koka v surovi obliki čisto nedolžna, je recimo Redbull hujša droga. Je pa lahko hec na mednarodnih letališčih, če hočeš prinesti domov kakšno škatlico. Sicer je dovoljeno, da imaš zadevo s sabo, ampak ko ovohavajo prtljago ne razlikujejo med nedolžnimi listki in 'the real thing'. Zato je najbolje takoj povedati, da imaš čaj in te pustijo naprej.
Itak pa je koka v surovi obliki čisto nedolžna, je recimo Redbull hujša droga. Je pa lahko hec na mednarodnih letališčih, če hočeš prinesti domov kakšno škatlico. Sicer je dovoljeno, da imaš zadevo s sabo, ampak ko ovohavajo prtljago ne razlikujejo med nedolžnimi listki in 'the real thing'. Zato je najbolje takoj povedati, da imaš čaj in te pustijo naprej.
sporočil: 28
Kratko in jasno. Škoda, da niste omenila še število uporabnikov in
stroške zdravljenja (znane). Morda z številom alkoholikov in
njihovih stroškov, kar je kar dobro raziskana tema.
bernardv je napisal(a):
Ja, kokine liste dobiš na trgu ipd. Jaz sem prvi štant videl zraven neke lokalne policijske postaje :) Čaj, pakiran kot npr. drogin planinski čaj pa lahko kupiš v vsaki trgovini ali supermarketu.
Običajno poleg kokinih listov kupiš tudi cimetove palice .-)
sporočil: 8.543
novica je napisal(a):
predlagam, da mu pišeš na: peter.frankl@finance-on.net
novica
saj čita forum :))
sporočil: 830
@MM: Wikipedia pravi da je estimated-per-act risk za vaginalni seks
5e-4, za pušenje pa 1e-4
http://en.wikipedia..../HIV_virus< /a>
Kar pa se mi zdi še vedno malo podcenjeno... npr. v Slo je okoli 50 takih aidsarjev, ki jih je aids dobilo na sex turizmu, ker so exstra plačali za brez-kondoma ali se jim je recimo strgal. Ta podatek (50) jaz pač recimo da vem, mislim pa da ni javen. Torej če je vsak tak primerek 1x tako seksal na izletu, jih je moralo to narediti 50/5e-4 = 100,000 Slovencev. Matr ste prasci! ;-)
http://en.wikipedia..../HIV_virus< /a>
Kar pa se mi zdi še vedno malo podcenjeno... npr. v Slo je okoli 50 takih aidsarjev, ki jih je aids dobilo na sex turizmu, ker so exstra plačali za brez-kondoma ali se jim je recimo strgal. Ta podatek (50) jaz pač recimo da vem, mislim pa da ni javen. Torej če je vsak tak primerek 1x tako seksal na izletu, jih je moralo to narediti 50/5e-4 = 100,000 Slovencev. Matr ste prasci! ;-)
Strani: 1 2