Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pohitite s prijavo
Strani: 1
sporočil: 1.779
"Izplačilo dividend se po novem šteje za prodajo kapitala"
Je potem treba do jutri prijaviti tudi lani izplačane dividende (še od "certifikatskih" delnic)?
Je potem treba do jutri prijaviti tudi lani izplačane dividende (še od "certifikatskih" delnic)?
sporočil: 27.940
Zadnja sprememba: crt 27.02.2007 08:46
dzizus krajst. kje je ta genialna omemba glede dividend?in ne, ta navedba ne drzi.
dividend domacih izplacevalcev pa ti ni treba prijavljati, ker so ze oni naredili odtegljaj in prijavo.
sporočil: 6
Res odličen članek Finance, kot vedno ste tudi tokrat vnesli zmedo
med slovenske vlagatelje z naslovom 1 dan za oddajo kapitalskih
dobičkov in zraven napisali Dividende, tako da je pravkar prav
usmerjen povprečni laični investitor ratal zmeden in kliče borzne
hiše če je potrebno dividende prijavljati.
Mogoče pa bi morali razmisliti o preimeovanju časnika Finance v revijo NOVA, saj ste postali popolnoma nestrokoven in "rumen" časopis .
lp
Povprečni laični slovenski vlagatelj
Mogoče pa bi morali razmisliti o preimeovanju časnika Finance v revijo NOVA, saj ste postali popolnoma nestrokoven in "rumen" časopis .
lp
Povprečni laični slovenski vlagatelj
sporočil: 27.940
my sentiments exactly, ce ze nimas pojma o davkih, bodi vsaj tiho,
namesto da delas skodo.
sporočil: 6.084
Vidim samo 2*NE Petre Mlakar, drugače imam pripombo glede
obdavčitve obresti na posojila fizičnih osebah pravnim, ki je bolj
zapletena, kot je opisano. Zanima me namreč, kdo je odgovoren za
morebitno neustrezno obravnavo (neprijavo) teh obresti.
Ali drugače, kakšna je odgovornost fizične osebe če je podjetje, kreditojemalec na koncu leta obračunalo obresti in jih pripisalo h glavnici, ne da bi naredilo davčnega odtegljaja ter poročalo DURSu o "izplačanih" obresti ?
lp
Ali drugače, kakšna je odgovornost fizične osebe če je podjetje, kreditojemalec na koncu leta obračunalo obresti in jih pripisalo h glavnici, ne da bi naredilo davčnega odtegljaja ter poročalo DURSu o "izplačanih" obresti ?
lp
sporočil: 56
kako pa je z dividendami tujih firm.
lani mi je na naši davčni upravi prijazna gospa rekla, da jih naj napovem pri napovedi dohodnine.
a je to res?
lani mi je na naši davčni upravi prijazna gospa rekla, da jih naj napovem pri napovedi dohodnine.
a je to res?
sporočil: 340
harum je napisal(a):
kako pa je z dividendami tujih firm.
a je to res?
ni.
Strani: 1