Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Storitve so cenejše, plače pa šibkejše
Strani: 1
sporočil: 361
Povej mi skom se družiš pa ti povem kaj si.
Tako nekako se glasi slovenski pregovor, zdaj pa si preberite dve točki iz zgornjega članka in povejte kakšen komentar na temo rodnosti:
# Učbeniki so pri nas dražji kot v Italiji za 24 odstotkov, knjige pa kar za 49 odstotkov.
# Izrazito cenejše kot v Nemčiji so v Sloveniji vse vrste cigaret - v povprečju za 41 odstotkov, v primerjavi z Italijo pa za 39 odstotkov.
JAZ SEM BREZ KOMENTARJA!!!!!
Tako nekako se glasi slovenski pregovor, zdaj pa si preberite dve točki iz zgornjega članka in povejte kakšen komentar na temo rodnosti:
# Učbeniki so pri nas dražji kot v Italiji za 24 odstotkov, knjige pa kar za 49 odstotkov.
# Izrazito cenejše kot v Nemčiji so v Sloveniji vse vrste cigaret - v povprečju za 41 odstotkov, v primerjavi z Italijo pa za 39 odstotkov.
sporočil: 65
Predvidevam da bo posledca te raziskave oz. tega članka drastična
podražitev odvoza smeti ter še nekaterih storitev, ker se bomo
(bodo) zgledovali pač po EU in nas tako še Komunala in ostali
primerjali z EU...
sporočil: 30
Ali je pralni stroj Gorenje pri nas 40% dražji kot v Nemčiji, ali
je v Nemčiji 40 % cenejši kot pri nas? Tisti, ki smo osvojili v
osemletki procentni račun, vidimo v tem veliko razliko. Isto velja
verjetno za vse ostale izračune. Ker domnevam, da na Inštitutu v
Mariboru procentni račun obvladajo, pričakujem od Financ, da bo
take članke pisal novinar, ki obvlada vsaj osnovnošolsko
matematiko. Lp Tatjana
sporočil: 27.995
galjevec je napisal(a):ce bi bil res brez komentarja, vsaj ne bi butnil tega v forum "o sistemu", kamor pod razno ne spada.
sporočil: 805
Inštitut za ekonomsko diagnozo EPF v Mariboru pač ni neodvisna
institucija...anlaziza je spisana po naročilu vlade RS, ki že li
biti všečna določenim EU institucijam.
Res pa je tudi, da kot to že nekdo izmed vas ugotavlja (v primeru cigaret, smeti ipd.), "analiza" le daje signal podjetjem, ki opravljajo te storitve, da opravijo "primerno korekcijo" cen navzgor! Nedvomno.
Da bi v analizi bil namig oz signal podjetjem/gospodarstvu za primeren (faktor vsaj 2,5) dvig mezd, da bi že enkrat končno postale plače in bi z njih lahko umaknili bolečo sramoto v medprimerjanju z tistimi v EU - pa ni seveda govora.
Upam, da večina vas zna ločiti razliko med mezdo in plačo?!
Zakaj država na drugi strani tega termina za izraz vrednotenja dohodka ne želi uporabljati in se ga boji kot hudič križa - menda tudi ni dvoma.
Dejstvo: s cenami smo že dolgo v zgornjem razredu kapitalizma, z mezdami še v spodnjem razredu socializma..Janša, desetar ti je to vsaj malo jasno?
Res pa je tudi, da kot to že nekdo izmed vas ugotavlja (v primeru cigaret, smeti ipd.), "analiza" le daje signal podjetjem, ki opravljajo te storitve, da opravijo "primerno korekcijo" cen navzgor! Nedvomno.
Da bi v analizi bil namig oz signal podjetjem/gospodarstvu za primeren (faktor vsaj 2,5) dvig mezd, da bi že enkrat končno postale plače in bi z njih lahko umaknili bolečo sramoto v medprimerjanju z tistimi v EU - pa ni seveda govora.
Upam, da večina vas zna ločiti razliko med mezdo in plačo?!
Zakaj država na drugi strani tega termina za izraz vrednotenja dohodka ne želi uporabljati in se ga boji kot hudič križa - menda tudi ni dvoma.
Dejstvo: s cenami smo že dolgo v zgornjem razredu kapitalizma, z mezdami še v spodnjem razredu socializma..Janša, desetar ti je to vsaj malo jasno?
Strani: 1