Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Psihiatri in psihologi čedalje bolj zasedeni

Strani: 1

anon-45881 sporočil: 7.327
[#38048] 16.01.07 08:15
Odgovori   +    0
Pri takih cenah se človek vpraša, zakaj investira čas in denar v visoko izobrazbo, vmes ga progresivna davčna stopnja udari po žepu, nato zaradi dela pregori, zaradi pregorevanja pa pusti zajeten kupček še psihologom in psihiatrom. Hvala lepa za takšen way-of-life...
blink sporočil: 3.523
[#38152] 16.01.07 10:31 · odgovor na: anon-45881 (#38048)
Odgovori   +    0
Se strinjam s tabo. Na koncu jo najbolje odnesejo ljudje s "preprostim" življenjskim slogom.
anon-74826 sporočil: 1.680
[#38210] 16.01.07 11:59
Odgovori   +    0
Vse take sorte tegobe odpadejo, če imaš »rdeči telefon« z zaupanja vrednim Prijateljem, ki te posluša in podpira ter goji do tebe nesebično in brezpogojno ljubezen, ki zmore vse! Seveda, če sprejmeš prijateljstvo. Neka gospa, ki je bila ozdravljena od revmatoidnega artritisa, je zapisala:«Sedaj se Gospodu ne zahvaljujem le za moje ozdravljenje, temveč je on postal podoba iz mojih sanj, beseda mojih pesmi in luč mojih oči!« Si upaš tvegati! Ta Prijatelj ti govori v Jer 29,11-14 : »Dobro vem, kaj nameravam z Vami – načrt rešenja in ne nesreče, da vam dam prihodnost, upanja polno. Če me boste klicali in boste prišli k meni, vas uslišim!« Potrjujem njegovo besedo, kajti brez Njega vseh svojih bremen ne bi mogla niti slučajno nositi, tako pa zmorem vse! Vse dobro ti želim!
Viviana
anon-13926 sporočil: 639
[#38215] 16.01.07 12:07 · odgovor na: anon-74826 (#38210)
Odgovori   +    0
Ti bi tudi rabila psihiatra se mi zdi. :)

Vse dobro ti želim
anon-27449 sporočil: 1.610
[#38246] 16.01.07 12:42
Odgovori   +    0
Vam kar povem.. ven na frišen luft, se fajn prešvicat, ne biti prevelik karierist (sicer je hudič, ker te življenje hitro samo potegne v to.. enostavno dobiš zadolžitve,.. potem pa to nekateri enačijo s pehanjem za kariero !)

Se pa strinjam, da je današnji čas za ponoret.. Res je terna, če delaš v pozitivnem delovnem okolju..

Aha, pa še to.. imela in imam v žlahti psihoterapevte , psihiatre... Ej, roke stran :-) To ti je posebna "kasta".. In res - lahko služijo bajno !
anon-105012 sporočil: 8
[#38309] 16.01.07 14:29
Odgovori   +    0
Saj nimajo samo karieristi težave, oni imajo denar za psihiatre. Delavci, ki nimajo denarja posežejo po "štriku" ali pa alkoholu!
Sicer ni nič narobe če si ambiciozen itd. Gre za to, da eni delajo trikrat več samo, da bodo imeli, kar mora imeti vsak uspešen Slovenec: hišo in dober avto, kvaliteta vsakdanjega življenja in dopustov pa tako ni važna.
anon-75409 sporočil: 645
[#38314] 16.01.07 14:35
Odgovori   +    0
A de se šefom trga, ker morajo delat z mano.... da bog da, pocrkali ....evo se že boljš počutim, in to brez stroškov za psihiatra...
[#38326] 16.01.07 14:47 · odgovor na: anon-75409 (#38314)
Odgovori   +    0

lizibizi je napisal(a):
A de se šefom trga, ker morajo delat z mano.... da bog da, pocrkali ....evo se že boljš počutim, in to brez stroškov za psihiatra...

Ja, ampak na koncu se pa strga še tebi (meni) :))
[#38349] 16.01.07 15:02 · odgovor na: anon-91864 (#38342)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Kaj te muči Tačka? Kaj se ti eje strgalo. A je kaj pretesno? Ali lahko stric shaman pomaga? Kaj moram storiti? Vstaviti Planet, da izstopiš, ...napasti Ameriko?

:)) & LP shaman

Hehe.. striček Shaman .. pretesna je bila moja glava, pa je izbruhnilo .. že pred leti.. in pokasirala sem jo jaz .. smrk :( 

Pomoč ? Hja, tri zdravamarije, en očenaš... seveda za mene .. nekako odločila, da menjam službo.. še nič odločeno.. pa me že sedaj stiska .. eh, spet bo pretesno :)

tudi tebi en LP
anon-65635 sporočil: 60
[#38426] 16.01.07 16:46
Odgovori   +    0
Kaj se dogaja v Sloveniji?

Podatek ki govori sam zase:

V Sloveniji za zdravila ki omilijo tovrstne težave potrošimo toliko, kot potrošijo Slovenke za menstrualno higieno. Pretresljivo. Potem pa vse tiho je bilo.

Zatolčen narod. Ni kaj. Tisti ki nimajo za psihiatre in zdravila pa obvisijo na štriku ali splavajo po vodi. Žalostno. Pol pa vsi pravmo ja pa tako fejst je bil/bila.

Prednost psihiatrov vidim v tem, da se začnemo Slovenci pogovarjati o tem kaj so vzroki tega stanja in tako počasi pucat naše glave, ki so splet vsega kar smo v tej tranzicijski državi doživeli, ne glede na to kateremu sloju pripadaš in ne glede na to ali si rdeč ali črn ali bel.

Dejmo no že enkrat karte na mizo. Dajmo rečt BOBU BOB!
[#38681] 17.01.07 09:56 · odgovor na: anon-91864 (#38521)
Odgovori   +    0

shaman je napisal(a):

Kaj Tačka zna delati, kakšen Tacka's background? Morda ti lahko ponudim job.

P.S. Čuj, obljubiti boš mogla, da ne boš paktirala s Semuljićijem in zlasti to, da na prvega snega dan ne boš šla po plundri tacati.
Pa še to, če je bila pretesna glava, je najbolje da se s partnerjem podrobno pogovorita. Pogovor pomaga pri takih zadevah. Povedati mu moraš kako in kaj....

LP shaman
 Ej Shaman, jaz sem to nor'c .. čakam in čakam sneg.. ampak nič, in tako sem prejšnji teden vseeno šla parkrat na Krvavec . Saj veš - "bolje išta nega ništa " :) , pa smo šli en mal po "pomladnem snegu".. Ampak to ti je bilo super.. si spucaš glavo.. In sedaj sem trenutno čisto cool .

Kar se pa tiče "pucanja" glave, kateri je pravi način, kateri je napačni.. saj veš, nekdo ti svetuje "ma , dej .. ne se sekirat zaradi službe".. drugi pravi .." pridno delaj, bodi tiho.." . Gre za to, da se probam ne sekirat , da pridno delam, ampak poči pa takrat , ko ne spoštujejo oziroma ne upoštevaja tvojih strokovnih mnenj, ko ti sodelavci dajo prav samo "po tiho" ne pa vpričo nadrejenih.. ko ugotoviš, da ni več kolegialnosti... vse to potrpiš, ja. Delaš naprej, opazuješ vse te "miškulance"... ampak saj veš, pri denarju se pa vse neha.. In ko občutiš vse te krivice..  Je pa res fajn, če ti večina svetuje .. "ne daj se Ines " .. , se skuliraš, delaš naprej, ampak res samo še v stilu "vsak samo zase". Na žalost, ker sem poznala že lepše čase. In kot poslušam je tako jeb*anje kar precej prisotno. Zato , ne ti meni - marsovka :))

Saj poznaš tisto slavno slikico " delo na projektu"... začetno navdušenje, garanje zavzetih, nagrajevanje neudeleženih !!!, kaznovanje udeleženih  .. E, "i tako 100 puta" :-))

pa LP ..

Tako je moj dragi Shaman.. tudi ti mi kot vrač ne moreš pomagati :))  Služba ? Rabiš kakšno za kuferčke nosit ?
spenstar sporočil: 251
[#38710] 17.01.07 10:22 · odgovor na: anon-45881 (#38048)
Odgovori   +    0

- Najprej se vprasaj, zakaj moram imeti dober avto in hiso?
- Kako naj avtomatiziram svoj delovni proces, hkrati pa kako povecati zadovoljstvo pri delu?
- Zakaj se moram smiliti samemu sebi, ce je zivljenje tako kruto?
- Je res tako hudo, da moram dvigniti roko nadse?
- Je res denar cisto vse in kako kontrolirati prihodke in izdatke?
- Sem naredil dovolj za zdrav duh v zdravem telesu?

En dober recept, za vse tiste, ki imajo probleme s psiho.
Jest prakticiram dve stvari, ki zelo pomagata, intenziven trening fitnes sa in seks. (odlicno za sproscanje hormona srece in testosterona)
Odsvetujem pa razne psihiatre, psihologe, se bolj pa razne sekte, ki naredijo iz ljudi "cudake". 
anon-92166 sporočil: 8
[#38829] 17.01.07 12:47 · odgovor na: anon-65635 (#38426)
Odgovori   +    0

GV-1504 je napisal(a):
Kaj se dogaja v Sloveniji? Podatek ki govori sam zase: V Sloveniji za zdravila ki omilijo tovrstne težave potrošimo toliko, kot potrošijo Slovenke za menstrualno higieno. Pretresljivo. Potem pa vse tiho je bilo. Zatolčen narod. Ni kaj. Tisti ki nimajo za psihiatre in zdravila pa obvisijo na štriku ali splavajo po vodi. Žalostno. Pol pa vsi pravmo ja pa tako fejst je bil/bila. Prednost psihiatrov vidim v tem, da se začnemo Slovenci pogovarjati o tem kaj so vzroki tega stanja in tako počasi pucat naše glave, ki so splet vsega kar smo v tej tranzicijski državi doživeli, ne glede na to kateremu sloju pripadaš in ne glede na to ali si rdeč ali črn ali bel. Dejmo no že enkrat karte na mizo. Dajmo rečt BOBU BOB!
Bobov je več, vsekakor pa je eden od njih mobbing v delovnem okolju. Koliko nas ve kaj je to? Predvsem pa koliko zaposlenih ga čimpreje prepozna in prične ukrepati, ko njegovo zdravje in zdravje družine!!! še ni načeto.
Mobbing- na kratko- dolgotrajno psihično nasilje na delovnem mestu, socialna izolacija, ignoriranje, dodeljevanje nalog, ki se zde očitno nepotrebne za rast podjetja(naprimer kot vsakodnevno prebiranje istega fižola in koruze), ali pa tudi namenoma dodeljevanje dela , za katerega nismo usposobljeni in nas delodajalec tudi ne izobražuje... seveda se nato začno stiske , ki se razraščajo...
Kje vidim rešitev? Naj tudi naša družba čimpreje prepozna pojav, ga prizna, ga preganja, že sama podjetja, direktorji naj se zavedo kolikšne stroške mobbing prinese lastnemu podjetju, naj se sodno preganja...
Naj po prepoznan in preganjan pojav tako kot v mnogih državah EU katere del smo?   SMO?

Strani: 1

vm-kiva