Strani: 1

anon-21219 sporočil: 1.230
[#429983] 13.02.09 09:10
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-21219 13.02.2009 09:12
Ne strinjam se z "germanski", mislim, da je beseda "nemški" bistveno ustreznejša. Vsaj dunajski Steirereck in Mayer's v Zell am Seeju, pa še bi se jih nekaj našlo, so v Avstriji izjemne restavracije z dušo in telesom. In vrhunskimi vhodnimi surovinami. Vsekakor misel v celoti drži za nemško kuhinjo. Tudi sam tam še nisem našel navdušujoče restavracije - z delno izjemo ene v Frankfurtu, ki je pa spet francoska.

Hec, Augustus Mayer je Nemec.
lalou sporočil: 178
[#430069] 13.02.09 10:25 · odgovor na: anon-21219 (#429983)
Odgovori   +    0
Glede Avstrije bi sam dodal še Johanco iz Filzmoosa. Hrana resnično izjemna (april 2008) in ji v Sloveniji ni para, določeni očitki pa bi se nanašali na postrežbo in interier. Pri Winklerju (Aschau Im Chiemgau, Nemčija; ob času obiska leta 2003 3*, sedaj 2*) so bili praktično na istem kakovostnem nivoju in primerjava z najboljšimi slovenskimi restavracijami IMHO ni najbolj umestna.

Marko

P. S.: Mogoče pa bi se Restaurant Margaux bolje odrezal pri neizprosnem in nepopustljivem TS, če bi ga presenetili recimo s Chateau Margaux. Če že ne z letnikom 1990 ali 2000, bi verjetno tudi letnik 1999 zadoščal. Pri Debeluhu že vedo, kako se tem stvarem streže. ;-)

Strani: 1