Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Restaurant Margaux - Berlin: Prestižna praznina
Strani: 1
sporočil: 1.230
Zadnja sprememba: anon-21219 13.02.2009 09:12
Ne strinjam se z "germanski", mislim, da je beseda "nemški"
bistveno ustreznejša. Vsaj dunajski Steirereck in Mayer's v Zell am
Seeju, pa še bi se jih nekaj našlo, so v Avstriji izjemne
restavracije z dušo in telesom. In vrhunskimi vhodnimi surovinami.
Vsekakor misel v celoti drži za nemško kuhinjo. Tudi sam tam
še nisem našel navdušujoče restavracije - z delno izjemo ene v
Frankfurtu, ki je pa spet francoska.Hec, Augustus Mayer je Nemec.
sporočil: 178
Glede Avstrije bi sam dodal še Johanco iz Filzmoosa. Hrana resnično
izjemna (april 2008) in ji v Sloveniji ni para,
določeni očitki pa bi se nanašali na postrežbo in
interier. Pri Winklerju (Aschau Im Chiemgau, Nemčija; ob času
obiska leta 2003 3*, sedaj 2*) so bili praktično na istem
kakovostnem nivoju in primerjava z najboljšimi
slovenskimi restavracijami IMHO ni najbolj umestna.
Marko
P. S.: Mogoče pa bi se Restaurant Margaux bolje odrezal pri neizprosnem in nepopustljivem TS, če bi ga presenetili recimo s Chateau Margaux. Če že ne z letnikom 1990 ali 2000, bi verjetno tudi letnik 1999 zadoščal. Pri Debeluhu že vedo, kako se tem stvarem streže. ;-)
Marko
P. S.: Mogoče pa bi se Restaurant Margaux bolje odrezal pri neizprosnem in nepopustljivem TS, če bi ga presenetili recimo s Chateau Margaux. Če že ne z letnikom 1990 ali 2000, bi verjetno tudi letnik 1999 zadoščal. Pri Debeluhu že vedo, kako se tem stvarem streže. ;-)
Strani: 1