Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Mlinotest jutri najverjetneje v Žitov objem
Strani: 1
sporočil: 8
zanima me kdaj boste nehali objavljati izjave takoimenovanih
strokovnjakov kot je tale, bolj agrarni, kot pa ekonomist. Tole kar
je povedal o nesmiselnosti kupovanja dodatnega lastniškega deleža
Mlinotesta je res krona njegovih neumnosti.
Ampak kriv res ni on da se ne spozna na te stvari, krivi ste vi v Financah da objavljate izjave takih nereferenčnih ljudi.
Včasih je res treba pogledat širšo sliko in mislit dva koraka naprej - za kar gre v resnici pri pekarski zgodbi.
Ampak kriv res ni on da se ne spozna na te stvari, krivi ste vi v Financah da objavljate izjave takih nereferenčnih ljudi.
Včasih je res treba pogledat širšo sliko in mislit dva koraka naprej - za kar gre v resnici pri pekarski zgodbi.
sporočil: 111
Kuhar pa tukaj res klati neumnosti... se vidi da mogoče vidi drevo,
ne gleda pa gozda. Vidi pa se da mu je poslovanje na ekonomski
osnovi popolnomas tuje in da se mu o tem kako voditi podjetje niti
ne sanja.... o sinergijah pa kdaj drugič... mislim pa da jih vidi
tudi uprava žita, kot jih definitivno vidim jaz, pa še dosti
enostavno so izračunljive.
P: Sem delničar Žita.
P: Sem delničar Žita.
sporočil: 3.339
Kuhar ima povsem prav.Predhodnika imata zgrešeno razmišljanje glede
nakupov deležev sorodnih podjetij.Predvsem zaradi pretoka izkupička
v državno blagajno brez dna,prevzemno podjetje se pa finančno
nekonkurenčno izčrpava, namesto,da se tehnološko-tehnično pospešeno
uveljavlja na konkurenčnem svetovnem trgu.
sporočil: 8.543
sjeraj je napisal(a):
S kruhom se res lahko uveljavljaš na svetovnem trgu.. kje že? Braziliji, Rusiji?
:))
sporočil: 111
deblo je napisal(a):
Kuhar ima povsem prav.Predhodnika imata zgrešeno razmišljanje glede nakupov deležev sorodnih podjetij.Predvsem zaradi pretoka izkupička v državno blagajno brez dna,prevzemno podjetje se pa finančno nekonkurenčno izčrpava, namesto,da se tehnološko-tehnično pospešeno uveljavlja na konkurenčnem svetovnem trgu.
Pretok izkupička v državno blagajno??? tehnološko-tehnično pospešeno uveljavlja??
Kje pobiraš te besede?? Govorimo namreč o Žitu. Od kje si privlekel državno blagajno? In ja sorodna podjetja se kupuje da se pridobi sinergije (beri ekonomija obsega) ter tržni delež. Mlinotest ima slabo zasedene zmogljivosti ki jih lahko Žito izrabi do konca in zapre ter odproda svoje nepremičninsko drage lokacije. In ima le eno prodajno mrežo, eno proizvodno mrežo.... bla bla bla.... in tehnološki napredek pri kruhu je fantastičen... že leta 1900 so uvedli pivski kvas pri peki (govorim malo na pamet, nimam pojma kdaj so ga zečli uporabljat). Pa tud jest se sprašujem zakaj peki iz Munchna in Milana ne vozijo kruha v Mercator???
Pr'jatu, dejta skupaj s Kuharjem malo odložiti ekonometrične in ekonomske učbenike in malo stopiti "v life" da bosta videla realen biznis. Ker tole kar si napisal tule je en "bullshit".
Strani: 1