Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Elektrika pri nas ni poceni
Strani: 1
sporočil: 4
Zanimiva je primerjava članka z originalnim poročilom
Eurostata...
epp.eurostat.ec.euro...018-EN.PDF
V vrtcu smo tej igrici rekli telefončki...
epp.eurostat.ec.euro...018-EN.PDF
V vrtcu smo tej igrici rekli telefončki...
sporočil: 17.846
Še vedno ne razumem kako smo lahko porabniki taki osli in se damo
nategovat.
Zame je delitev elektrike na "ceno KWh" in "omrežnine" kakor, če bi mi kdo v trgovini posebej zaračunaval blago in transport blaga do trgovine. Če bi bil še bolj ciničen, kakor, če bi mi kdo posebej prodajal beljak in rumenjak, posebej pa lupino. Jaz lupine, navsezadnje ne potrebujem, kakor tudi ne potrebujem "omrežnine". Moje domače naprave koristijo le volte in ampere, skupaj, torej, kilovate oz. kilovatne ure.
Zakaj vsako drugo blago MORA vključiti ceno transporta v ceno blaga? Zakaj je elektrika drugačna? Mar le zato, ker je omrežje za prenos le eno? Ja in?
D.
Zame je delitev elektrike na "ceno KWh" in "omrežnine" kakor, če bi mi kdo v trgovini posebej zaračunaval blago in transport blaga do trgovine. Če bi bil še bolj ciničen, kakor, če bi mi kdo posebej prodajal beljak in rumenjak, posebej pa lupino. Jaz lupine, navsezadnje ne potrebujem, kakor tudi ne potrebujem "omrežnine". Moje domače naprave koristijo le volte in ampere, skupaj, torej, kilovate oz. kilovatne ure.
Zakaj vsako drugo blago MORA vključiti ceno transporta v ceno blaga? Zakaj je elektrika drugačna? Mar le zato, ker je omrežje za prenos le eno? Ja in?
D.
sporočil: 114
Lej, mi tudi robo velikokrat naročimo pri dobavitelju, za transport
pa najememo koga drugega. Ker ti (lahko) elektriko dobavlja eden,
za žice pa skrbi drugi, je temo tako.
Strani: 1