Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zaradi Ambrusa razrešen direktor ljubljanske policijske uprave
Strani: 1 2
sporočil: 46
kakšen blef
če se koga kaznuje, se to naredi malo drugače
tako Janša dela s svojimi poslušnimi hlapčki
iz enega dobro plačanega mesta na drugo dobro plačano mesto
Janšo in še pred njim Ropa bi morali že zdavnaj brcnit iz naše politike
če se koga kaznuje, se to naredi malo drugače
tako Janša dela s svojimi poslušnimi hlapčki
iz enega dobro plačanega mesta na drugo dobro plačano mesto
Janšo in še pred njim Ropa bi morali že zdavnaj brcnit iz naše politike
sporočil: 45
Ni čudno, da policija nič ne naredi.
Ko že koga namahajos razlogom, ga takoj zamenjajo.
Najboljše je, da postavijo radarje na cesto in pobirajo parkirnino.
Ko že koga namahajos razlogom, ga takoj zamenjajo.
Najboljše je, da postavijo radarje na cesto in pobirajo parkirnino.
sporočil: 1.008
Saj JJ ne more drugače. Slak je pri vsej stvari najmanj kriv, zato
se JJ tega zaveda in ga je kaznoval kakor ga pač je. In kot si že
sam ugotovil, bi moral najprej oditi JJ. Če ga ata serje, ne moreš
kaznovati otroka ali pa varuške, se ti ne zdi?
sporočil: 110
Kateri DEBILI, nej bi razrešil koga v policijski postaji Grosuplje,
ki pokriva področje Ambrusa in ki je kriva da niso v preteklosti
naredili NIČ!!!
G.Slak je pač samo trn v peti nekaterim, ki imajo zdaj priložnost da ga razrešijo iz tem pa nepomeni da ga zagovarjam!
G.Slak je pač samo trn v peti nekaterim, ki imajo zdaj priložnost da ga razrešijo iz tem pa nepomeni da ga zagovarjam!
sporočil: 87
'Generalni direktor policije se je za zamenjavo odločil zaradi
"pomanjkljivosti, zlasti v zvezi s prenosom informacij, povezanih z
izvajanjem nekaterih operativnih ukrepov v preteklih aktualnih
dogodkih na območju Policijske uprave Ljubljana". '
.....
'Dosedanji direktor PUL Branko Slak je bil z današnjim dnem premeščen na Policijsko akademijo, in sicer na mesto ravnatelja Višje policijske šole. '
WTF?!?
Jaka kazen.
.....
'Dosedanji direktor PUL Branko Slak je bil z današnjim dnem premeščen na Policijsko akademijo, in sicer na mesto ravnatelja Višje policijske šole. '
WTF?!?
Jaka kazen.
sporočil: 17.846
rozle je napisal(a):
v dnevniku na tvs1 pa je dogodke v armbrusu opisal tudi preverjeni marjan jerman. (miroljubne ambružane policisti namlatili popolnoma brez razloga.) manjka samo še kak dokumentarec jožeta možine.
Meni je folka iskreno žal. Vse skupaj je ena zmešnjava. Tako sem npr. med folkom (vaške straže pa to) na TV videl svojega mizarja (za okna) Jožeta Erjavca. Zelo prijazen in deloven možakar. Toda tako razkurjenega kot sem ga videl na TV pa ga nisem videl nikoli. Torej, res teli Strojani morejo bit od hudiča, da iz miroljubnih in delavnih naredijo takele ljudi, ki jim odpove vsak razum.
Toda, ko se vse skupaj umiri bo treba odgovoriti na preprosto vprašanje. Ali velja ustavna kategorija, da je v Sloveniji zagotovljena svoboda gibanja?
sporočil: 1.391
"Slišal"?!!! Pizda materna, teli Romi potrebujejo enega kerbera od odvetnika, da razfuka to Vlado in Ambrus na prafaktorje. Kakšno odškodnino bi morali oboji skupaj plačati, da bi si Romi potlej lahko na svojem zemljišču (z vodnjaki vred, čle so res tam) lahko omislili viletino z vodovodom, kanalizacijo, petimi spalnicami, bazenom in igriščem. Ta Ambrus BI MORAL biti za Slovenijo alarm, nekaj podobnega kot je za ZDA bilo izganjanje črncev iz avtobusov v Montgomery, AL. FAK!
popravil(a) 0219K21: 2006-11-09 13:16:22
0219K21 je napisal(a):Okno: cena x 100 mogoče
Meni je folka iskreno žal. Vse skupaj je ena zmešnjava. Tako sem npr. med folkom (vaške straže pa to) na TV videl svojega mizarja (za okna) Jožeta Erjavca. Zelo prijazen in deloven možakar. Toda tako razkurjenega kot sem ga videl na TV pa ga nisem videl nikoli. Torej, res teli Strojani morejo bit od hudiča, da iz miroljubnih in delavnih naredijo takele ljudi, ki jim odpove vsak razum.
Toda, ko se vse skupaj umiri bo treba odgovoriti na preprosto vprašanje. Ali velja ustavna kategorija, da je v Sloveniji zagotovljena svoboda gibanja?
sporočil: 18.121
In kateri odvetnik bi to lahko dosegel?
Halo???!!!
Obstaja pravnomočna odločba za rušenje njihovih črnih gradenj, ker je to vodovarstveno območje.
Halo???!!!
Obstaja pravnomočna odločba za rušenje njihovih črnih gradenj, ker je to vodovarstveno območje.
sporočil: 5.625
0902ISXdX je napisal(a):
Halo???!!!
rusenje crnih gradenj je nekaj popolnoma drugega kot etnicno ciscenje, cemur smo prica danes.
Ah daj no ne pretiravajte s temi obtožbami.
Še stotič bom vprašal: kako bi pa ti rešil ta problem?
Ambrušane z vodnimi topovi?!
Strojanovim enostavno porušil njihova bivališča?!
Ali je res tako težko razumeti, da je vse skupaj spolitizirano u božju mater in da ta groteska nikamor ne pelje.
Edina rešitev je, da vsem vam zagovornikom država zagotovi po ene 5000 kvadratnih metrov velike parcele, ki bi znotraj mejile na Strojanovo parcelo. Pa da vas potem vidim čez par tednov kako bi se drli o pravni državi.
Over & out.
Še stotič bom vprašal: kako bi pa ti rešil ta problem?
Ambrušane z vodnimi topovi?!
Strojanovim enostavno porušil njihova bivališča?!
Ali je res tako težko razumeti, da je vse skupaj spolitizirano u božju mater in da ta groteska nikamor ne pelje.
Edina rešitev je, da vsem vam zagovornikom država zagotovi po ene 5000 kvadratnih metrov velike parcele, ki bi znotraj mejile na Strojanovo parcelo. Pa da vas potem vidim čez par tednov kako bi se drli o pravni državi.
Over & out.
sporočil: 6.680
0902ISXdX je napisal(a):
Edina rešitev je, da vsem vam zagovornikom država zagotovi po ene 5000 kvadratnih metrov velike parcele, ki bi znotraj mejile na Strojanovo parcelo.
prvi!
Zadnja sprememba: anon-9939 27.11.2006 22:22
Mnenja nisem spremenil, če na to meriš. Ravno nasprotno. Še bolj
sem prepričan, da je Vlada naredila največjo napako takrat, ko je
zaradi množice izselila Strojane. Še vedno pa nisem dobil odgovora
na to ali v Sloveniji šteje karkoli ustavna določba o prostem
gibanju.
sporočil: 949
0219K21 je napisal(a):
Mnenja nisem spremenil, če na to meriš. Ravno nasprotno. Še bolj sem prepričan, da je Vlada naredila največjo napako takrat, ko je zaradi množice izselila Strojane. Še vedno pa nisem dobil odgovora na to ali v Sloveniji šteje karkoli ustavna določba o prostem gibanju.
Jaz bi pa srčno rad slišal od tebe, kaj bi ti naredil v case Strojan pls ?
sporočil: 1.391
Za pred okni je večkrat povedal, po oknih pa ni njegov
problem.
Da ne bo izpadlo, da samo zajebavam.
V prvem koraku če že prej niso tega uredili bi morali izvesti vse neizvedene postopke proti prijavljenemu kriminalu. Samo na ta način bi lahko pomirili krajane, ne pa da se sedaj ti pogovarjajo samo še s predsedniki , jutri se bodo samo še z Bushem in Putinom pa v EU parlament bodo prišli še oni. Davkoplačevalcem bodo pa zvišali davke za svojo nesposobnost.
Prisilni aparat je vedno potreben proti ljudem, ko funkcioniranje države odpove.
Svoboda gibanja ni vprašanje za tiste, ki niso v postopku obravnavanem kot kriminal.
Moralno vprašanje je ali zaslužijo ljudje, ki zaradi svojih interesov hujskajo kot naš novi lastnik oken, da tlačijo slovensko zemljo.
Predlagal bi, da se na volitvah uvede tudi negativne glasove in v kolikor bi nekdo dobil recimo 70% za vedno ven iz vseh možnosti.
Da ne bo izpadlo, da samo zajebavam.
V prvem koraku če že prej niso tega uredili bi morali izvesti vse neizvedene postopke proti prijavljenemu kriminalu. Samo na ta način bi lahko pomirili krajane, ne pa da se sedaj ti pogovarjajo samo še s predsedniki , jutri se bodo samo še z Bushem in Putinom pa v EU parlament bodo prišli še oni. Davkoplačevalcem bodo pa zvišali davke za svojo nesposobnost.
Prisilni aparat je vedno potreben proti ljudem, ko funkcioniranje države odpove.
Svoboda gibanja ni vprašanje za tiste, ki niso v postopku obravnavanem kot kriminal.
Moralno vprašanje je ali zaslužijo ljudje, ki zaradi svojih interesov hujskajo kot naš novi lastnik oken, da tlačijo slovensko zemljo.
Predlagal bi, da se na volitvah uvede tudi negativne glasove in v kolikor bi nekdo dobil recimo 70% za vedno ven iz vseh možnosti.
sporočil: 180
0902ISXdX je napisal(a):V prilogi je slika romskega naselja poleg katerega zivim (v blizini Grosuplja). Slikano februarja 2004, sedaj je, jasno, ze precej vecje.
Halo???!!!
Kupili so zemljo od civila (zaradi poplavnosti je okoliski sosedje - kmetje - niso zeleli).
Takoj ko so ze leta 2002 nasuli 30cm nasipa smo klicali policjo. Prisla je v 20 minutah z inspekcijo. Inspektor je izdal odlocbo, da morajo odstraniti nasip v 1 letu (!!!).
Dve soboti kasneje so priceli graditi prvo barako. Poklicali smo policijo in znova je prisla v kakih 20 minutah z inspekcijo. Znova je inspektor izdal odlocbo o odstranitvi dveh sten, ki sta tedaj ze stali. Rok? Znova 1 leto (!!!).
Odlocbi sta ze zdavnaj pravnomocni, naselje pa kar raste. Naj poudarim, da me ti sosedje niti ne motijo veliko (razen kadar streljajo rakete in mecejo petarde, ampak to je le okrog Novega leta). Naselje je relativno dobro urejeno (imajo svoj agregat, gledajo TV, otroci hodijo v solo, avti so vecinoma registrirani in cisto ok). So v bistvu precej nemoteci sosedje.
Mene osebno bistveno bolj motijo civili, ki na cesti, ki gre mimo moje hise vozijo 100km/h in vec, ceprav je na njej omejitev 40km/h. Moti me tudi, da civili, ko se vozijo mimo iz avtov mecejo smeti (celo v vreckah) jaz pa moram to pobirati po svojem dvoriscu. Moti me tudi, da sta se mi ze dva civila zabila v hiso, (ki stoji na povsem ravnem odseku ceste in kakih 8m stran od ceste), ter da so se mi ze dvakrat zabili v ograjo ob cesti (nista bila ista dva, vsi pa so bili tapravi domacini).
Kaj hocem povedati? Ni vazno kaj je kdo po narodnosti ampak kako se obnasa in zivi. V zadnjih letih imam, kljub blizini romskega naselja, bistveno vec problemov s civili kot s cigani. Inspekcije in policija so pa itaq joke.
palcom je napisal(a):
Kaj je v bistvu namen tvojega prispevka in slike ?
lp.m
Poglej konec mojega posta.
Janez100 je napisal(a):
Jaz bi pa srčno rad slišal od tebe, kaj bi ti naredil v case Strojan pls ?
Iskreno?
Če želi "ljudstvo" dobiti občutek, da je zmagalo, potem mora dobiti kakšno žrtev. Ta žrtev pa mora biti očitna in logična. Ena od logičnih je Marko Strojan, v kolikor zoper njega obstaja kakršna koli pravnomočna sodba. Ali pa kakšen drug član družine, saj bi me močno presenetilo, da ni nobene obsodilne sodbe, hkrati pa je takšen kraval okrog tega da kaki kriminalci so.
A to je le ena plat medalje. Druga pa je lokacija. Na tej očitno ne morejo ostati, torej jim mora država zagotoviti drugo primerno lokacijo. Toda, brez tega, da se ta konkretna romska družina socijalizira ne bo šlo. Šoloobvezni otroci tako torej morajo v šolo. V upanju, da je mogoče urediti razmere tako, seveda.
In na koncu še najtežji problem pa je vprašanje "kaj naj počno" za preživljanje. Baje (to pa so nepreverjene govorice, a ker so prišle iz večjih koncih jih zaenkrat jemljem z "face value") ničesar ne znajo, in res le kradejo oz. se ukvarjajo z izsiljevanji.
Romi v tej družbi imajo res poseben status. Ta status je tradicija. Ta status tudi ni posebnost. Kot skrajnja možnost ostaja odvzem otrok (če starši niso zmožni preživljati lastne otroke).
Vse povedano ne amnestira države od odgovornosti zaradi nasilnega izgona iz mesta stanega bivališča Strojanovih. Tam bo najbrž padla mastna oškodnina. Še prej pa zaradi ležernega odnosa do številnih prijav in dejanj.
LP
Darko
sporočil: 6.084
Sem videl...in me bega, saj problem ni, ne v Ambrusu in ne tukaj ,
kaj je kdo po narodnosti ipd., aneda ? Ravno zato sprašujemi,
ker si že večkrat povedal, da skozi okno svoje hiše gledaš romsko
naselje in se ti zdi, da v Ambrusu pizdijo brez potrebe,
ker evo ti si čisto blizu in poznaš zadeve, cigani so manje više
b.p. in podobni ostalim, oni dol so pa ksenofobi in fašisti.
lp.m
lp.m
Ja, za prvi del, drugi del tvojega povzetka malo manj. To ni le moj
point, ampak tudi point nekaterih drugih.
Drug point je, da policija in inspekcije sicer nekaj delajo pa le malo naredijo. Vsaj v tem primeru. V tem je Decja vas in to naselje ob katerem zivim ista zgodba. (Sliko sem dal za ilustracijo kako blizu sem, v podkrepitev moje trditve, da vem kako je ziveti z romi. Slika je namrec posneta iz hise kjer zivim).
Ce je sedaj razresen direktor PU Ljubljana, je to skrajni cas, saj v primerih, ko so romi delali pizd*** ni naredil dovolj. Ceprav se bojim, da je sedaj razresen zavoljo drugih razlogov (ker je poslal policijo nad volilce jj - rezultat SDS v Ambrusu namrec presega 50%).
Posebna zgodba pa so inspekcije. Kako lahko ob nasutju 30cm peska izdajo odlocbo, da je nasutje treba odstraniti v 1 letu? To je enako kot bi rekel krsitelju: "Dobro delas, le tako naprej". Tako se piz*** zacnejo. Kasneje resevati take napake je pa zelo tezko.
btw.: Kako blizu pa imas ti najblizje romsko naselje? Imas kako sliko? Ali si se kdaj pogovarjal s katerim od teh ljudi? Poznas katerega od njih po imenu in ali morda ves kdaj imajo njihovi otroci rojstne dneve? Si bil kdaj znotraj kakega romskega naselja na Dolenjskem? Ali lahko kako drugace utemeljis svoje izkusnje s tem delom nase populacije?
Drug point je, da policija in inspekcije sicer nekaj delajo pa le malo naredijo. Vsaj v tem primeru. V tem je Decja vas in to naselje ob katerem zivim ista zgodba. (Sliko sem dal za ilustracijo kako blizu sem, v podkrepitev moje trditve, da vem kako je ziveti z romi. Slika je namrec posneta iz hise kjer zivim).
Ce je sedaj razresen direktor PU Ljubljana, je to skrajni cas, saj v primerih, ko so romi delali pizd*** ni naredil dovolj. Ceprav se bojim, da je sedaj razresen zavoljo drugih razlogov (ker je poslal policijo nad volilce jj - rezultat SDS v Ambrusu namrec presega 50%).
Posebna zgodba pa so inspekcije. Kako lahko ob nasutju 30cm peska izdajo odlocbo, da je nasutje treba odstraniti v 1 letu? To je enako kot bi rekel krsitelju: "Dobro delas, le tako naprej". Tako se piz*** zacnejo. Kasneje resevati take napake je pa zelo tezko.
btw.: Kako blizu pa imas ti najblizje romsko naselje? Imas kako sliko? Ali si se kdaj pogovarjal s katerim od teh ljudi? Poznas katerega od njih po imenu in ali morda ves kdaj imajo njihovi otroci rojstne dneve? Si bil kdaj znotraj kakega romskega naselja na Dolenjskem? Ali lahko kako drugace utemeljis svoje izkusnje s tem delom nase populacije?
Aja pa se to. Ne trdim, da so Ambrusani ksenofobi in/ali fasisti.
Nikakor ne. Sam se bil veckrat v Ambrusu (pa ti?) in nekaj ljudi
tam poznam. Vem, da so imeli probleme s to druzino, da pa so jih
zelo slabo resevali. Predvsem v primerih, ko je slo za kazniva
dejanja, bi morali ta dejanja bolj doseldno prijavljati in
eskalirati prijave (v Ljubljano in tudi v medije) ne pa pustiti, da
so se zadeve nabrale in sedaj eksplodirale.
Osebno pa sem bil tudi prica zasmehovanju in sikaniranju romskih otrok iz tega tabora (Strojinovih) na cesti v Zagradcu. Ko sem temu nasprotoval, sem bil sam delezen zasmehovanja, zalitev in grozenj. Tudi jaz tedaj nisem prijavil tega policiji. Pomembno mi je bilo le da so otroci lahko odsli. Preden bi policija prisla iz Grosuplja (vsaj 30min, ce bi takoj sli) bi bilo itak ze prepozno. Sedaj mi je zal, da tega nisem vseeno prijavil in po potrebi eskaliral.
Zadeve niso crno-bele. Vem.
Osebno pa sem bil tudi prica zasmehovanju in sikaniranju romskih otrok iz tega tabora (Strojinovih) na cesti v Zagradcu. Ko sem temu nasprotoval, sem bil sam delezen zasmehovanja, zalitev in grozenj. Tudi jaz tedaj nisem prijavil tega policiji. Pomembno mi je bilo le da so otroci lahko odsli. Preden bi policija prisla iz Grosuplja (vsaj 30min, ce bi takoj sli) bi bilo itak ze prepozno. Sedaj mi je zal, da tega nisem vseeno prijavil in po potrebi eskaliral.
Zadeve niso crno-bele. Vem.
Sem že večkrat napisal, pa bom še enkrat.
Vlada je s to potezo ukrepala na način, da je izbrala najmanj slabo odločitev.
S tem se je ta problem začel reševati. In ta vlada ga bo rešila.
Za razliko od prejšnje, ki ni storila ničesar.
JJ je sinoči na TVSLO1 lepo povedal.
Sicer pa preberi svoje poste še enkrat in boš videl, kako zelo si spremenil mnenje "po oknih" ;-)
Mastne odškodnine pa si nekam zatakni. In to mislim povsem resno. Država jim bo pomagala, dobili bodo zazidljivo zemljišče v zameno za nezazidljivo in potem bo Strojan še tožil?!
Vlada je s to potezo ukrepala na način, da je izbrala najmanj slabo odločitev.
S tem se je ta problem začel reševati. In ta vlada ga bo rešila.
Za razliko od prejšnje, ki ni storila ničesar.
JJ je sinoči na TVSLO1 lepo povedal.
Sicer pa preberi svoje poste še enkrat in boš videl, kako zelo si spremenil mnenje "po oknih" ;-)
Mastne odškodnine pa si nekam zatakni. In to mislim povsem resno. Država jim bo pomagala, dobili bodo zazidljivo zemljišče v zameno za nezazidljivo in potem bo Strojan še tožil?!
sporočil: 106
Dobili bodo zazidljivo zemljišče v zameno za nezazidljivo in hišo
na zazidljivem zemljišču v zameno, da se odpovedo odškodninski
tožbi zoper državo pred slovenskim/evropskim sodiščem.
sporočil: 949
0219K21 je napisal(a):
Iskreno?
Če želi "ljudstvo" dobiti občutek, da je zmagalo, potem mora dobiti kakšno žrtev. Ta žrtev pa mora biti očitna in logična. Ena od logičnih je Marko Strojan, v kolikor zoper njega obstaja kakršna koli pravnomočna sodba. Ali pa kakšen drug član družine, saj bi me močno presenetilo, da ni nobene obsodilne sodbe, hkrati pa je takšen kraval okrog tega da kaki kriminalci so.
A to je le ena plat medalje. Druga pa je lokacija. Na tej očitno ne morejo ostati, torej jim mora država zagotoviti drugo primerno lokacijo. Toda, brez tega, da se ta konkretna romska družina socijalizira ne bo šlo. Šoloobvezni otroci tako torej morajo v šolo. V upanju, da je mogoče urediti razmere tako, seveda.
In na koncu še najtežji problem pa je vprašanje "kaj naj počno" za preživljanje. Baje (to pa so nepreverjene govorice, a ker so prišle iz večjih koncih jih zaenkrat jemljem z "face value") ničesar ne znajo, in res le kradejo oz. se ukvarjajo z izsiljevanji.
Romi v tej družbi imajo res poseben status. Ta status je tradicija. Ta status tudi ni posebnost. Kot skrajnja možnost ostaja odvzem otrok (če starši niso zmožni preživljati lastne otroke).
Vse povedano ne amnestira države od odgovornosti zaradi nasilnega izgona iz mesta stanega bivališča Strojanovih. Tam bo najbrž padla mastna oškodnina. Še prej pa zaradi ležernega odnosa do številnih prijav in dejanj.
I
LP
Darko
Se pravi, da če tu ne morejo ostati, jih pač "preseliš" in skušaš najti primerno lokacijo. Ob dejstvu, da takrat še ne veš da so ob tem vprašanju Slovenci pravzaprav pijana drhal z vilami.
Počno naj "nič". Kako se od niča preživi, jaz ne vem, oni pa so živ dokaz za da. S kakšno pravico pa bi jim neromi (beri neljudje) vsiljevali šolanje otrok, zidane hiše in ostalo. Če imajo v genih "spati v kartonih in piti lužo" imajo tudi pravico na to mar ne ?
n potem ti ponovno. Nasilni izgon. KAJ BI PA TI NAREDIL ?
Ne razumi napak, ne težim. Samo ugotavljam da druge realne rešitve sploh ni bilo. Vse pa je čudovito , in ogleda vredno, pjasnil JJ včeraj v odmevih
www.rtvslo.si/modloa..._id=126888
Strani: 1 2