Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek V Ambrusu so odstranili barikade
Strani: 1
sporočil: 79
neverjetno. Krajani preprecili policiji gibanje (deblo), ne ubogali
direktno navodilo (naj se umaknejo), jih ogrozali (pomikanje proti
njim) in celo napadali (metanje kamnov in debla). Naj se najstrozje
kaznujejo ti prekrski z skladu z zakonom.
sporočil: 1.544
Država lahko hitro reši problem, ki se v Sloveniji zaostruje že
nekaj tednov.
Postavi naj bivalne kontejnerje na državno zemljišče, vanj pa vseli črnograditelje skupaj z njihovimi družinami. In to vse tiste, ki so trenutno najbolj problematični, pa naj bodo Romi ali ne-Romi, saj je vseeno, črne gradnje pa poruši.
Bivalni kontejner ni drag, postavitev je enostavna, elektriko dobi iz agregata na nafto, pitno vodo iz cisterne, kanalizacija se steka v greznico, ki se redno čisti. Bivalni kontejnerji lahko stojijo tam, kjer kmetijska dejavnost ni možna in tam kjer ne moti drugih, ki živijo v urejenih naseljih.
Bivše črnograditelje (Rome ali ne-Rome) se naj v te kontejnerje naseli le za nekaj mesecev, nato pa preseli v drugo podobno naselje. Kontejnerje se pregleda v času, ko niso naseljeni. Kar je potrebno popravila, se popravi. Za popravilo se izstavi račun najemniku (bivšemu črnograditelju), če ta noče ali ne more plačati, se ukrepa v skladu z zakonom.
Za bivalne kontejnerje in ostale naprave v naselju skrbi oskrbnik, ki ga plačuje država. Zastopnik države že v začetku najemnikom razloži pravila, ki veljajo v tem začasnem naselju. Če kdorkoli v naselju izvaja kakršnokoli nedovoljeno dejavnost, bo kaznovan po zakonu in s tem, da bo preseljen skupaj z družino v drugo naselje. Preselitev se izvrši tudi v primeru, če nagaja oskrbniku ali mu celo grozi.
V kolikor se bivši črnograditelj upira preselitvi, policija uporabi vsa dovoljena sredstva (tudi solzilec, če je treba).
Po nekaj takšnih selitvah in izrečenih ter izvedenih kaznih, bo tudi najbolj trdovratnim, ki so doslej ignorirali zakone, povsem jasno, da se z državo in policijo ni šaliti.
Postavi naj bivalne kontejnerje na državno zemljišče, vanj pa vseli črnograditelje skupaj z njihovimi družinami. In to vse tiste, ki so trenutno najbolj problematični, pa naj bodo Romi ali ne-Romi, saj je vseeno, črne gradnje pa poruši.
Bivalni kontejner ni drag, postavitev je enostavna, elektriko dobi iz agregata na nafto, pitno vodo iz cisterne, kanalizacija se steka v greznico, ki se redno čisti. Bivalni kontejnerji lahko stojijo tam, kjer kmetijska dejavnost ni možna in tam kjer ne moti drugih, ki živijo v urejenih naseljih.
Bivše črnograditelje (Rome ali ne-Rome) se naj v te kontejnerje naseli le za nekaj mesecev, nato pa preseli v drugo podobno naselje. Kontejnerje se pregleda v času, ko niso naseljeni. Kar je potrebno popravila, se popravi. Za popravilo se izstavi račun najemniku (bivšemu črnograditelju), če ta noče ali ne more plačati, se ukrepa v skladu z zakonom.
Za bivalne kontejnerje in ostale naprave v naselju skrbi oskrbnik, ki ga plačuje država. Zastopnik države že v začetku najemnikom razloži pravila, ki veljajo v tem začasnem naselju. Če kdorkoli v naselju izvaja kakršnokoli nedovoljeno dejavnost, bo kaznovan po zakonu in s tem, da bo preseljen skupaj z družino v drugo naselje. Preselitev se izvrši tudi v primeru, če nagaja oskrbniku ali mu celo grozi.
V kolikor se bivši črnograditelj upira preselitvi, policija uporabi vsa dovoljena sredstva (tudi solzilec, če je treba).
Po nekaj takšnih selitvah in izrečenih ter izvedenih kaznih, bo tudi najbolj trdovratnim, ki so doslej ignorirali zakone, povsem jasno, da se z državo in policijo ni šaliti.
sporočil: 23
ldsearch
če velja zakon naj velja za vse, ali pa za nobenega. Če pri ciganih niso nič dosegli potem tudi pri ostalih prebivalcih ne bodo nič!
če velja zakon naj velja za vse, ali pa za nobenega. Če pri ciganih niso nič dosegli potem tudi pri ostalih prebivalcih ne bodo nič!
sporočil: 68
policija ščiti rome pre večino, ko pa romi koga napadejo pa ne
morejo ukrepati. sramota!!! vladi bi zaradi svoje nesposobnotiu
morala ponuditi odstop in predčasne volitve!
sporočil: 6.084
Ne pretiravajte. Policija je tam predvsem zato, da zaščiti vse, da
ne pride do večjih pizdarij. Kaj več pa zdaj zagotovo ne more
narediti.
lp.m
lp.m
sporočil: 5.146
Izgleda, da je civilizacija te kraje popolnoma obšla. Domorodci
očitno niso škodljivi in nevarni samo za cigane, ampak za
kateregakoli tujca , ki se tam pojavi.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 1.163
To so delali tudi domobranci,branili domove,družine pred
cigani(partizani).
In prav imajo!!
Policija mora zasčititi vsako osebo v sloveniji,tidi poškodovanega Joža,na pa samo cigane!
Če država ni sposobna rešiti tega pa naj reši narod!
Vlada sram vas bodi!
In prav imajo!!
Policija mora zasčititi vsako osebo v sloveniji,tidi poškodovanega Joža,na pa samo cigane!
Če država ni sposobna rešiti tega pa naj reši narod!
Vlada sram vas bodi!
sporočil: 171
Se strinjam ampak naj se pred tem izvršijo vse zadeve v zvezi s to
cigansko družino in cigani na sploh, ki so bile vložene in nekatere
so že pravnomočne.
Poleg tega je sramota, da država ni zaščitila svojih državljanov pred kriminalnimi dejanji in prekrški, ki so se zgodili, sedaj pa jih (če sploh imajo slovensko državljanstvo) ščiti še preden se karkoli zgodi.
Za približek njihovemu obnašanju se kdaj ustavite na bencinski pumpi na Otočcu in opazujte kaj počnejo tam ciganski otroci, ki jih država plačuje da so v šoli.
Upajte, da ne iskusite na lastni koži.
Žalostno je samo, da tako mala skupina kvari podobo o celotni skupnosti.
BTW, tudi drugi cigani jih niso hoteli sprejeti medse, kar jasno pove kaj si mislijo o njih.
Če pa se komu tako zelo smilijo ali je avanturist po duši pa naj si jih vzame na lastno dvorišče.
Poleg tega je sramota, da država ni zaščitila svojih državljanov pred kriminalnimi dejanji in prekrški, ki so se zgodili, sedaj pa jih (če sploh imajo slovensko državljanstvo) ščiti še preden se karkoli zgodi.
Za približek njihovemu obnašanju se kdaj ustavite na bencinski pumpi na Otočcu in opazujte kaj počnejo tam ciganski otroci, ki jih država plačuje da so v šoli.
Upajte, da ne iskusite na lastni koži.
Žalostno je samo, da tako mala skupina kvari podobo o celotni skupnosti.
BTW, tudi drugi cigani jih niso hoteli sprejeti medse, kar jasno pove kaj si mislijo o njih.
Če pa se komu tako zelo smilijo ali je avanturist po duši pa naj si jih vzame na lastno dvorišče.
sporočil: 2.820
XBOGA1 je napisal(a):Ti si se moral pa močno v glavo udarit, revček?
To so delali tudi domobranci,branili domove,družine pred cigani(partizani). In prav imajo!!
Otac
sporočil: 1.391
Sem bil vesel ko sem videl Zokija, kako bo rešil problem in
to v metropoli za zgled vsem domorodcem. Ko dodamo še vse
organizirane civizirance, ki bi se morali pojaviti v morebiti
potrebno podporo Zokiju bi problem moral biti rešen za večno
in v poduk vsem nevarnim domorodskim škodljivcem. Država se je
končno brez vseh administrativnih nepotrebnosti vključila v
pripravo idiličnega domoa.
A glej hudiča: Zoki je dvignil roke, civilizirancev od nikoder in za povrh se je območje domorodcev razširilo.
A glej hudiča: Zoki je dvignil roke, civilizirancev od nikoder in za povrh se je območje domorodcev razširilo.
sporočil: 17.846
enanula je napisal(a):
Sem bil vesel ko sem videl Zokija, kako bo rešil problem in to v metropoli za zgled vsem domorodcem. Ko dodamo še vse organizirane civizirance, ki bi se morali pojaviti v morebiti potrebno podporo Zokiju bi problem moral biti rešen za večno in v poduk vsem nevarnim domorodskim škodljivcem. Država se je končno brez vseh administrativnih nepotrebnosti vključila v pripravo idiličnega domoa.
Zoki je zgolj še dovolj pravočasno ugotovil, da v tej zgodbi ne bo zmagovalca, oz. bodo le sami poraženci. Zagotovo se Zoki ne želi nahajati kjerkoli zraven, ko bo drek začel leteti okrog (angl: shit hits the fan). Vrhu vsega je Zoki iz JJu nepriljubljene politične opcije in bi kaj kmalu lahko nase pritegnil slabo karmo, ki jo je doslej tako kakovostno privlačil Milan Zver & consortes. Ejga, le malo bi manjkalo, pa da kdo reče "Evo, smo vam povedali, da je Zoki nesposoben, še za eno samo družino ne zna poskrbeti, kako pa bo poskrbel za Ljubljano in ljubljančane". "A ne", si je rekel Zoki, in se zahvalil za priložnost biti "rešitelj". Ja, enkrat je poskusil, v Sostrem so ga pričakali kakor da bi bil sam hudič, tega pa si Zoki v lastnem mestu ne bo dovolil, da bi ga kdo skušal pred lastnimi občani očrniti ali mu podtikati s provokacijami.
Skratka, Zoki je zgolj in samo povedal, da naj "problem Strojan" rešuje v prvi vrsti tisti, ki ga je tudi ustvaril.
LP
D.
sporočil: 5.777
V bolani butaliji pretendentom na stolčke ugled slovenije naspram
bolestni želji po oblasti, nič ne pomeni. Beda. Primitivizem
politične kulture.
sporočil: 3.126
Zadnja sprememba: anon-24781 26.11.2006 20:36
Bor777 je napisal(a):"Če kdo izvaja nezakonito dejavnost ali grozi oskrbniku bo preseljen v drugo naselje."
Država lahko hitro reši problem, ki se v Sloveniji zaostruje že nekaj tednov.
Katero drugo naselje? Mogoče v Postojno? Pa saj tam so že (v kontejnerje pa itak nočejo so rekli). :)
sporočil: 1.544
buba1234 je napisal(a):V besedilu je mišljeno naselje, ki nima običajnih hiš, temveč le druge bivalne kontejnerje in ima tudi drugega oskrbnika.
"Če kdo izvaja nezakonito dejavnost ali grozi oskrbniku bo preseljen v drugo naselje."
Katero drugo naselje? Mogoče v Postojno? Pa saj tam so že (v kontejnerje pa itak nočejo so rekli). :)
Sicer pa je tako, če nekomu obljubiš hišo, ga namestitev v bivalni kontejner seveda ne bo zanimala.
sporočil: 6.084
Zadnja sprememba: anon-15715 26.11.2006 21:09
Mislim, da bi jim, zaradi trenutne situacije in upoštevaje ciganski
značaj morali ponuditii nekaj lepih avtodomov, v zameno za
tisto parcelo. Tudi nekaj denarja za začetek, pa naj se selijo po
domovini in okolici.lp.m
sporočil: 2.903
palcom je napisal(a):
Mislim, da bi jim, zaradi trenutne situacije in upoštevaje ciganski značaj morali ponuditii nekaj lepih avtodomov, v zameno za tisto parcelo. Tudi nekaj denarja za začetek, pa naj se selijo po domovini in okolici.
lp.m
Toliko pragmatičnosti in razuma ne zmore cela slovenska vlada skupaj s svojimi uradniki.
sporočil: 3.126
Aha, ampak potem se lahko zgodi (in v konkretnem primeru bi bilo
pričakovati, da bo tako), da moraš po teh pravilih neko
družino nenehno seliti v druge bivalne kontejnerje z drugim
oskrbnikom (ker povsod delajo težave). In ko teh zmanjka? Spet v
prvo naselje, pa jovo na novo?
sporočil: 3.465
Najbolj zanimiva pa je izjava zupana Kocevja, ki je kandidiral na
listi SD, da jih Kocevje ne bo sprejelo.... tudi levicarji niso vec
to kar so bili....
sporočil: 2.011
XBOGA1 je napisal(a):
To so delali tudi domobranci,branili domove,družine pred cigani(partizani).
Saj se vidi od kje tradicija vaskih straz, ni bilo tega se eksplicitno razlagati...
sporočil: 77
Pozravljen !!!
Policija mora zaščititi vsako osebo ozi. državljana v SLOVENIJI, se popolnoma strinjam....!
Mislim pa nekaj, da spoh nebi bilo potrebno tega cirkusa, če bi - ROMI - upoštevali naslednje : živeli civilizirano, kot se za človeka spodobi , da bi hodili v službe (vsi, ki so sposobni za delo), otroci v šolo in da bi tudi študirali ....!
pri njih pa vidimo samo ropotijo, neurejenost, zapuščenost, staro železo, staro kramo, mislim ,da nočejo živet normalno in
v urejenem okolju in naravi, zato nas sramotijo !!!!
ENI SO TUDI ZELO VREDU, AMPAK JIH JE PREMALO...!!
Bom dal samo en primer: v moji bližini živijo tudi romi, kupili so zemljo in si zgradili novo veliko hišo -zelo lepo- takšno,ki je dost slovencev nima in je nebo imelo.....!! ! jaz jo občudujem ima celo zidano ograjo .--lepo res-- AMPAK je čez nekaj mesecev nastal zraven odpad starih avtomobilov, smeti, čez ograjo visijo tepihi, cunje, travnik oz. zelenice so parking...itd,zato odkrito povem, da si jaz nebi želel živet v neposredni bližini...............!!! bilo bi me sram.
L.P.
Policija mora zaščititi vsako osebo ozi. državljana v SLOVENIJI, se popolnoma strinjam....!
Mislim pa nekaj, da spoh nebi bilo potrebno tega cirkusa, če bi - ROMI - upoštevali naslednje : živeli civilizirano, kot se za človeka spodobi , da bi hodili v službe (vsi, ki so sposobni za delo), otroci v šolo in da bi tudi študirali ....!
pri njih pa vidimo samo ropotijo, neurejenost, zapuščenost, staro železo, staro kramo, mislim ,da nočejo živet normalno in
ENI SO TUDI ZELO VREDU, AMPAK JIH JE PREMALO...!!
Bom dal samo en primer: v moji bližini živijo tudi romi, kupili so zemljo in si zgradili novo veliko hišo -zelo lepo- takšno,ki je dost slovencev nima in je nebo imelo.....!! ! jaz jo občudujem ima celo zidano ograjo .--lepo res-- AMPAK je čez nekaj mesecev nastal zraven odpad starih avtomobilov, smeti, čez ograjo visijo tepihi, cunje, travnik oz. zelenice so parking...itd,zato odkrito povem, da si jaz nebi želel živet v neposredni bližini...............!!! bilo bi me sram.
L.P.
sporočil: 2.903
smiran je napisal(a):
Jaz sem pa žalosten ko to berem, in si zraven poiskušam predstavljati, kaj bi sam naredil, če mi me sosedi s hčerkama vrgli na cesto, in kot izgovor govorili da mi je čist prav, zakaj pa ne hodim v cerkev in gledam latino nanizank ter hodim v gostilno, kot se spodobi za vsakega slovenca.
PS: A si že bil na Malti? Glede na sranje ki je po cestah, verjetno hodijo po ulicah le turisti, domačini se pa od sramu skrivajo po bajtah.
sporočil: 652
jeanmark je napisal(a):
Jaz sem pa žalosten ko to berem, in si zraven poiskušam predstavljati, kaj bi sam naredil, če mi me sosedi s hčerkama vrgli na cesto, in kot izgovor govorili da mi je čist prav, zakaj pa ne hodim v cerkev in gledam latino nanizank ter hodim v gostilno, kot se spodobi za vsakega slovenca.
PS: A si že bil na Malti? Glede na sranje ki je po cestah, verjetno hodijo po ulicah le turisti, domačini se pa od sramu skrivajo po bajtah.
jaz sem slišu, da večina vas k ne hod v gostilno dela kriminal.......!!!!!!, zato mi normalni smo skoz ogroženi.........!!!!!!!!!!! prosm zato, če mi poveš svo naslov k s prijatli pripravljamo lih en linč, da se mal sprostimo in znebimo vseh teh frustracij, sej je sosed spet nov avto kupu. PA NE MEN GOVORT, DA NI PRAV ...!!!! in tako k ti k ne hodjo v gostilno že ne bodo zraven mene živel, če ne je konc pravne države... !!!!!!!!! pa nej vas majo uni na metelkovi k ma to itak ful zveze s čemerkoli...
jebemti, včasih me res strah rata.
g.
sporočil: 77
ZAKAJ BI PA MORAL HODIT V GOSTILNO VSAK DAN,...........ja če maš
tolk dnarja, kar hodi saj ti nihče ne brani !!!
In kaj ima to z romi veze ...!'??
sporočil: 2.011
smiran je napisal(a):
ZAKAJ BI PA MORAL HODIT V GOSTILNO VSAK DAN,...........ja če maš tolk dnarja, kar hodi saj ti nihče ne brani !!!
"Bogatasi" in cigani kot nasprotnik pridnega delavskega razreda, ki ga vsi izkoriscajo.
Kje smo ze to videli?
sporočil: 652
smiran je napisal(a):
ZAKAJ BI PA MORAL HODIT V GOSTILNO VSAK DAN,...........ja če maš tolk dnarja, kar hodi saj ti nihče ne brani !!!
grohotom...
Strani: 1