Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Znane cene za Microsoft Visto
Strani: 1
sporočil: 776
Brez opredelitve do legitimnosti cene, na netu bo kmalu po izidu OS
cena padla na 0,00 EUR :)
sporočil: 54
Kdo bi se pa čudil ob takih cenah! 60.000 SIT za home
verzijo??
Ampak saj smo si sami krivi - te cene ne bi bile tako visoke, če ne bi bilo piratstva ... NOT.
Ampak saj smo si sami krivi - te cene ne bi bile tako visoke, če ne bi bilo piratstva ... NOT.
sporočil: 17.846
Umm, ta desktop zelo vleče na X-windose (X11). X11-R5 pa je tudi
star vsaj 15 let (okna oz. objekti neštirioglate oblike, npr.
okrogle, kot je tista ura na zaslonu).
sporočil: 5.933
Kako to misliš, da dobiš povrnjeno? Vsak service pack izdajo kot
nov OS, pa zmeraj delajo nek bum okrog tega. Saj Steve Jobs je
dober tržnik, ni kaj. Zdaj nazadnje se je to pokazalo pri
predstavitvi Leoparda. O tistem "Time machine" in "Widgetov"
je govoril kot da bi to bilo nekaj neverjetnega. "Time
machine" ima XP že od samega začetka (2001). Widgets pa tudi
ni neka jaka prednost pred ostalimi. A naj zdaj kupim Tigra za 30
čukov, čez pol leta pa service pack poimenovan Leopard znova
za 30 čukov in čez dve leti že Cheetah (ali kakorkoli se bo
imenoval njihov naslednji service pack)?
Ne vem, če dobiš povrnenjo. Dobiš predsvem nekaj drugega. Pa še strošek prehoda moraš imeti v mislih.
Ne vem, če dobiš povrnenjo. Dobiš predsvem nekaj drugega. Pa še strošek prehoda moraš imeti v mislih.
sporočil: 639
Kako to mislim? Mislim tako, da dobiš sistem, ki izkorišča celotno
arhitekturo računalnika in ga lahko itak bootaš v Winse. Sicer je
pa po tvojem razmišljanju tudi Vista Service Pack.
A rabiš OS X, da lahko bootaš v Winse? Potem pa itak en
drek prišparaš, če imaš oboje. Nisem se še spuščal v Visto, ampak
zgleda, da uvaja malenkost več novosti, kot Leopard v
primerjavi s Tigrom.
sporočil: 639
A res? Katere novosti že?
To da lahko bootaš OSX v Winse pa je očitna prednost, saj je sedaj vsa programska oprema za XP dostopna tudi na Macu. Panterja pa boš v Okna sam "alt-tabal". To ti je service pack.
To da lahko bootaš OSX v Winse pa je očitna prednost, saj je sedaj vsa programska oprema za XP dostopna tudi na Macu. Panterja pa boš v Okna sam "alt-tabal". To ti je service pack.
shaman je napisal(a):Ad1. Imaš Windows Backup, pa še System Restore.
1. Daj prosim te povej mi kje je ta Time machine v Windowsih in kako to, da sem ga jaz sregledal? Ali se ti ni dalo brati in gledati, da bi lahko dojel kaj vse sodi v definicijo funkcionalnosti in vsebino Time makine ali pa preprosto hočeš za svako ceno razvrednotiti maca.
2. Jaz imam Maca (MacBookPro). Štarta v nekaj sekundah iz nule ( Windoswi rabijo nekaj minut!?? halo!), ko Maca zaprem gre spat, ko odprem v eni sekundi imam nazaj Wireless konekcijo na internet, vpn, ...skratka vse dela. Windowsi? Moja tehnično inferiorna žena namesto, da izklopi le ekran ("s preprosto kombinacaijo tipk") ekran zapre, tako kot na Macu. In vaš kaj zgodi. Vse umre. VPNu se zrola, net driverji se nekam zaciklajo za nakj časa. Celo tista orodna vrstica spodaj se ne izriše kakih 2 minuti. A to je pa ok sistem?
Ad2. Meni se XP zažene v 30 sekundah. Iz StandBy še hitreje. In mi tudi vse dela.
Nočem razvrednotiti Maca. Celo kupoval sem ga, pa se mi na koncu računica ni izšla. Preveč problemov s prehodom. Ni vredno. Sicer pa je bil prehod iz 3.11 na 95, 98 inNT na 2000 in navsezadnje tudi iz 2000 na XP večji preskok, kot pa Tiger vs. Leopard.
0731SM1 , ne vem, ali se norčuješ iz mene. Zdaj pa mi povej, koliko prišparam, če kupim Windowse in potem še OS X?
shaman je napisal(a):Nisem stručko. Nimam časa delati podrobnega benchmarkinga. Za to, kar jaz rabim (in večina povprečnih uporabnikov), sta MS Backup in System Restore (Volume Shadow Copy v Visti) čisto dovolj. Lahko bi bila sicer malo bolj intuitivna. Vem tudi, da Time Machine najbrž sploh ne bi (bom) uporabljal in večina uporabnikov Leoparda ga ne bo, zato se mi zdi celoten advertisment okoli tega malo za lase privlečen. Razen, če bo Apple čez pol leta dal na trg en "specialen" zunanji disk za backup. Ne vem, no. Time Machine je sicer bolj intuitiven in je bolj podoben pravemu backupu, ampak če bom potreboval kakšen v redu backup sistem, bom nabavil neko tretjo varianto.
Vinci, glede na to, da si po mojem kar stručko ne dovolim možnosti, da ne znaš ali ne razumeš, zato priporočam, da si z odprto glavo še enkrat ogledaš kaj to je time machine. Potem, pa vsem forumovcem rajši pomagaš z realno oceno o vrednosti tajm makine pri Apple vs. MS "uporabniku prijaznih rešitev" Backup and restore ni niti 10% zgodbe o tajm makini.
Dvomim v MS restore, evo zakaj. Službeno imam IBM notebook, ki je opremljen "z vrhunsko rešitvijo za restore and recovery seveda na podlagi MS rešitev". Imam ga že tretjega po vrsti v zadnjih 6 let. Enkrat samkrat sem rabil restore pred kakimi 4-imi meseci in...ni delovalo.
Z moje perspektive je tako, da Leopard nima nobene funkcije, zaradi katere bi v tem trenutku prešaltal. Sem pa dobil cel fetiš na Leopard, ko so naredili prvi bum. Ko sem pa preveril vse te silne nove funkcije, sem pa ostal nepotešen in kar malo razočaran. Če ga bom kupil, ka bom kupil zato, ker je drugačen. Zaradi tistega šalabajzastega Mailla, iCala , Dashboarda in Time Machine ga pač ne bom.
P.S. Kar se tiče degradacije, jaz v bistvu sploh nimam teh problemov. Mogoče zato, ker silno malo spreminjam sistem, pa tudi redno čistim register, diske, delam optimizacije itn.
Strani: 1