Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenija generala Rudolfa Maistra
Strani: 1 2
sporočil: 45
Zadnja sprememba: anon-24698 22.11.2006 22:47
Verjetno ni naključje, da se začne lepo pisati o maistru, ko je
ravno pred parimi dnevi mrkaić čez njega govoril "grdo" :)))
sporočil: 1.074
Zadnja sprememba: anon-9303 24.07.2007 00:07
XINST9 je napisal(a):
Who the f*** is mrkaic?
Vedno me zanima, ce tile osebki pisarji po forumu za denar, ali pa zato, ker sem jim tako zjebal sistem. Se posebno zabavno je, da se toliko osebkov, s katerimi nikoli nisem komuniciral, cuti dolzne, da me pljuvajo na forumu. Zabavno, kako branijo svoje predsodke.
MM
sporočil: 13.654
micom je napisal(a):
Vedno me zanima, ce tile opicnjaki pisarji po forumu za denar, ali pa zato, ker sem jim tako zjebal sistem. Se posebno zabavno je, da se toliko insektov, s katerimi nikoli nisem komuniciral, cuti dolzne, da me pljuvajo na forumu. Zabavno, kako programirani insekti branijo svoje kravarske predsodke. Prav rad bi jih enkrat postavil v vrsto in vsakemu pljunil v obraz, a kaj, ko so prevelik gnoj, da bi se soocili z mano brez krinke anonimnosti. Izmecki, pac!
Ko smo že pri programiranju.
A imaš ti software za pisat tele izpade. Podobno, kot je enkrat obstajal nek program za pisanje političnh govorov?
sporočil: 104
Rudolf Maister ni bil nikoli general ampak samo major. V čin
generala ga je namreč na lastno zahtevo povzdignila mednarodno
nepriznana vojska
sporočil: 17.846
fgmb je napisal(a):
Rudolf Maister ni bil nikoli general ampak samo major. V čin generala ga je namreč na lastno zahtevo povzdignila mednarodno nepriznana vojska
Kakšna je definicija mednarodno priznane vojske?
sporočil: 369
micom je napisal(a):
Dandanes bi bilo mesto "generala" Maistra v Haagu! MM
Tudi Winston Churchil bi se po tej logiki tam znasel.
sporočil: 18.121
Zadnja sprememba: anon-76887 23.11.2006 10:19
Citat: "General Rudolf Maister je bil med redkimi Slovenci, ki so
si upali ukrepati državotvorno." In kateri so še ostali
državotvorni Slovenci? Citat: "Ne oziraje se na povsem negotov
izid, se je general Maister odločil za vojaški ukrep in 9. novembra
razglasil mobilizacijo. Temu so nasprotovali Nemci, pa tudi narodna
vlada v Ljubljani. " Podobno kot leta 1991, se vam ne zdi?
Nasprotoval je predsednik predsedstva Slovenije, Milan Kučan.
Demosova vlada pa se je spopadla z Jugo-armijo. Zakaj se oglašam?
Zato, ker ima vsako (zgodovinsko) obdobje neke ključne osebnosti.
In dandanes bi vsaj po mojem mnenju morali več govoriti o naših,
sodobnih junakih. Če njih ne bi bilo, bi tudi Maistrovo dejanje
izgubilo smisel in pomen. Delati velik cirkus pa ni nič drugega kot
ohranjanje tekovin revolucije ;-) Vsekakor pa se mi zdi hecno z
današnjimi merili in vrednotami, gledati nazaj na skoraj 100 let
stare dogodke. Podobno velja za ostale medalje v stilu
"naj-vseh-časov". Bil je naj v tistem času in prostoru, nikakor pa
ne naj-vseh-časov. Pa najsi bo to Maister, Krkovič, Janša, Oblak,
Katanec, Zahović ali pa Daneu.
Zadnja sprememba: anon-9303 24.07.2007 00:05
Gustl je napisal(a):
Ko smo že pri programiranju.
A imaš ti software za pisat tele izpade. Podobno, kot je enkrat obstajal nek program za pisanje političnh govorov?
Gustl, ko smo ze pri programiranju: kdaj si ze obljubil, da bos spucal tipcke, ki jih ima clovek na filtru, iz zapisa foruma pod clankom? Pa se zdaj nic. Tako da je filter v bistvu blazev zegen. Tako da, ne ti meni o programiranju.
MM
otac je napisal(a):
Bogi Mićo. Ma res je bogi.
Otac
Ha ha, to je vse, kar ti preostane, ko sem dokazal tvojo intelektualno nicvrednost. Zdaj ti ostane samo cinizem, zadnje zatocisce intelektualnih nicel :))
MM
sporočil: 61
Po nekaterih podatkih naj bi bil Maister odgovoren za smrt 13
ljudi, ker je pred prihodom ameriške delegacije ukazal streljati na
množico deset tisoč Mariborčanov, ki so z nemškimi in avstrijskimi
zastavami zahtevali, naj Maribor postane del nemške Avstrije.
Ne po nekaterih - poglej si kaj je krvava mariborska nedelja.
Lp
Rado
Ne po nekaterih - poglej si kaj je krvava mariborska nedelja.
Lp
Rado
sporočil: 2.011
micom je napisal(a):
Vedno me zanima, ce tile opicnjaki pisarji po forumu za denar, ali pa zato, ker sem jim tako zjebal sistem.
Zal mico, "sto ne ubija jaca", moram reci, da si naredil sicer v sloveniji dosti za liberalno misel, a sistema zjebal nisi. Kvecjemu so desni in levi dobili common cause proti liberalcem.
sporočil: 1.610
micom je napisal(a):
Vedno me zanima, ce tile opicnjaki pisarji po forumu za denar, ali pa zato, ker sem jim tako zjebal sistem. Se posebno zabavno je, da se toliko insektov, s katerimi nikoli nisem komuniciral, cuti dolzne, da me pljuvajo na forumu. Zabavno, kako programirani insekti branijo svoje kravarske predsodke. Prav rad bi jih enkrat postavil v vrsto in vsakemu pljunil v obraz, a kaj, ko so prevelik gnoj, da bi se soocili z mano brez krinke anonimnosti. Izmecki, pac!
MM
In zakaj bi moral XINST9 poznati Mrkaića !!??? Se imaš za tako "vplivnega" in prepoznavnega ?
Opicjaki ? Insekti ? Gnoj ? Izmecki ? Joj joj... micom .. se maš pa res za "nekaj več".. :(
Ti si pravi kandidat za Piramido !
sporočil: 2.820
micom je napisal(a):Edino, kar si ti meni kdaj dokazal , je to, da sem te v nekem trenutku hudo precenil!
Ha ha, to je vse, kar ti preostane, ko sem dokazal tvojo intelektualno nicvrednost. Zdaj ti ostane samo cinizem, zadnje zatocisce intelektualnih nicel :))
MM
Kaj je dialog se ti še sanja ne, argumentiranje zamenjuješ z nasilno repeticijo svojih stališč, ki jih hočeš plasirati kot obče resnice, ko pa si na to opozorjen, ne znaš drugega kot ozmerjati in popljuvati sogovornika, na nivoju tazadnjega zapitega pocestnika z malo več domišljije. V slednjem si res neproksljiv.
Glede zatočišča intelektualnih ničel se pa strinjam s tabo, le da v svojem divjem egotripu nisi zmožen reflektirati dejstva, da si prav ti sam kralj intelektualnega cinizma!
Otac
sporočil: 22
Res škoda, a ne? Pa 'Hun' Attila, pa še kdo... V Hagu, mislim! MM,
predlagam, da sprožiš 'rehabilitacijo', potem pa popravimo
zgodovinsko 'krivico' in vrnemo Štajerko Avstriji. (Primorsko
Italiji, ostalo pa lepo pravično razdelimo med sosede). Da se konča
enkrat ta agonija s Slovenci, Slovenceljni in Slovenčki...
sporočil: 4.065
otac je napisal(a):&n bsp; Pride Miodrag u Amerika
Bogi Mićo. Ma res je bogi.
Otac
&n bsp; pa sretne Mujota kraj Kapioula, pa ga pita
&n bsp; Hej Mujo bolane kako da se upišem u partiiju zelenih?
&n bsp; Mujo debelo gleda in zine Pa što če ti to Miodragže???
&n bsp; Pa da pribavim Grinkard Mujo.
sporočil: 436
radopezdir je napisal(a):
Po nekaterih podatkih naj bi bil Maister odgovoren za smrt 13 ljudi, ker je pred prihodom ameriške delegacije ukazal streljati na množico deset tisoč Mariborčanov, ki so z nemškimi in avstrijskimi zastavami zahtevali, naj Maribor postane del nemške Avstrije. Ne po nekaterih - poglej si kaj je krvava mariborska nedelja. Lp Rado
Edino pravilno je naredil. Maister je bil očitno res Velik Slovenec.
otac je napisal(a):
Edino, kar si ti meni kdaj dokazal , je to, da sem te v nekem trenutku hudo precenil!
He he, se popolnoma strinjam.
sporočil: 2.087
Kaj imaš pa pol proti partizanom,ki so streljali na tiste, ki so
prisegli Hitlerju? A niso tudi oni naredili edino pravilno?
0917Metro je napisal(a):
Kaj imaš pa pol proti partizanom,ki so streljali na tiste, ki so prisegli Hitlerju? A niso tudi oni naredili edino pravilno?
A sem kdaj rekel, da imam kaj proti partizanom? Imam pa proti komunistom, ki so partizane izkoristili za svojo krvavo revolucijo...
0917Metro je napisal(a):
Kaj imaš pa pol proti partizanom,ki so streljali na tiste, ki so prisegli Hitlerju? A niso tudi oni naredili edino pravilno?
Odlicno :)
Zadnja sprememba: anon-9303 23.11.2006 20:01
MKopac je napisal(a):
Res škoda, a ne? Pa 'Hun' Attila, pa še kdo... V Hagu, mislim! MM, predlagam, da sprožiš 'rehabilitacijo', potem pa popravimo zgodovinsko 'krivico' in vrnemo Štajerko Avstriji. (Primorsko Italiji, ostalo pa lepo pravično razdelimo med sosede). Da se konča enkrat ta agonija s Slovenci, Slovenceljni in Slovenčki...
Res grozljivo, kako si zaslepljen od nacionalizma. Poboj neoboroženih ljudi je zate pač koletaralna škoda slovenskega nacionalnega projekta. Slovenija ne bo civilizirana država, dokler ne bo priznala tudi zločinov na svoji strani. Tvoj "prispevek" gre žal v drugo smer, na koncu tunela tvoje ozke miselnosti pa stojijo poživinjene vaške straže in pozivajo na linč romov. Sramota! Zaslužiš si pljunek v obraz!
MM
Janezp je napisal(a):
Zal mico, "sto ne ubija jaca", moram reci, da si naredil sicer v sloveniji dosti za liberalno misel, a sistema zjebal nisi. Kvecjemu so desni in levi dobili common cause proti liberalcem.
"Dosti naredil"?! Hvala za skromnost. Kolikor mi je znano, sem poleg treh, štirih drugih edini, ki je SPLOH KAJ naredil za liberalno misel v SLO. Kar pa se tice sistema - tej sodrgi sem zjebal miselni sistem v toliko, da zdaj vedo, da njihova kravarska miselnost ni nekaj, kar obvladuje zivljenje po celem svetu. To pa je vec, kot zase lahko rece 99.99% ljudi.
Mimogrede: rdeckarji in crnuhi so bili vedno sovrazniki liberalizma, jaz tukaj nisem vpeljal nic novega.
LP, MM
strdr je napisal(a):
Tudi Winston Churchil bi se po tej logiki tam znasel.
Kar seveda ne rehabilitira samoizvanega generala Maistra.
MM
Zadnja sprememba: anon-10743 23.11.2006 20:01
micom je napisal(a):
"Dosti naredil"?! Hvala za skromnost. Kolikor mi je znano, sem poleg treh, štirih drugih edini, ki je SPLOH KAJ naredil za liberalno misel v SLO. Kar pa se tice sistema - tej sodrgi sem zjebal miselni sistem v toliko, da zdaj vedo, da njihova kravarska miselnost ni nekaj, kar obvladuje zivljenje po celem svetu. To pa je vec, kot zase lahko rece 99.99% ljudi.
Hja, bral sem intervju v online Mladini z Mencingerjem... kot da se ne bi spremenilo nic. Siv, mr. Ugledni Strokovnjak, deluje celo nekako pomirjen, da so se zadeve spet vrnile na "stare tirnice", strinja se z ugotovitvijo novinarja, da so reforme na madzarskem, ceskem in slovaskem povzrocile "nestabilnost", govori o tem kako je socialna kohezija tisti ultimativni cilj.... skratka. Ne bom ti dal linka na intervju, ker te bo prevec razpizdilo, ni koristno :)
Dober tek, uzivaj v puranu :)
Janezp je napisal(a):
Hja, bral sem intervju v online Mladini z Mencingerjem... kot da se ne bi spremenilo nic. Siv, mr. Ugledni Strokovnjak, deluje celo nekako pomirjen, da so se zadeve spet vrnile na "stare tirnice", strinja se z ugotovitvijo novinarja, da so reforme na madzarskem, ceskem in slovaskem povzrocile "nestabilnost", govori o tem kako je socialna kohezija tisti ultimativni cilj.... skratka. Ne bom ti dal linka na intervju, ker te bo prevec razpizdilo, ni koristno :)
Dober tek, uzivaj v puranu :)
Who the fuck is Mencinger? Ne spomnim se, da bi ga kdorkoli na resnih univerzah ali med mojimi sedanjimi kolegi omenjal. Mencinger je noname, vaski posebnez, iz katerega se delajo norca vsi, ki so bili kadarkoli poslani v Slovenijo, da vidijo, kako zivijo ljudje pod Alpami. Ne bom tukajle pisal, kako ga je okarakteriziral eden od predstavnikov EU po eni debati, ki smo jo imeli na GZS, je res prevec zanicljivo. Ti bom pa enkrat to povedal na 4 oci, bos crknil od smeha.
Torej: Mancinger misli, da je dobil vojno, v bistvu pa se bitke ni; predvsem pa nikoli niti bil v bitki za to, da bi postal kaj vec kot noname.
Hvala, puran mi tekne, ceprav mora biti res dobro pripravljen. Sicer je lahko prevec pust, potem pa gre vse navzdol :))
MM
micom je napisal(a):
Who the fuck is Mencinger? Ne spomnim se, da bi ga kdorkoli na resnih univerzah ali med mojimi sedanjimi kolegi omenjal. Mencinger je noname, vaski posebnez, iz katerega se delajo norca vsi, ki so bili kadarkoli poslani v Slovenijo, da vidijo, kako zivijo ljudje pod Alpami. Ne bom tukajle pisal, kako ga je okarakteriziral eden od predstavnikov EU po eni debati, ki smo jo imeli na GZS, je res prevec zanicljivo. Ti bom pa enkrat to povedal na 4 oci, bos crknil od smeha.
Torej: Mancinger misli, da je dobil vojno, v bistvu pa se bitke ni; predvsem pa nikoli niti bil v bitki za to, da bi postal kaj vec kot noname.
Ne izpodbijam nic od tega, a v sloveniji je se vedno svetinja. Kljub temu da je recimo najnazadnje Iskraemeco pobralo ko ga je on strazil :) In preprican je, da bo pa zdaj mir.... kako bi lahko rekli "s temi neumnimi idejami". In vsi bodo srecno ziveli do konca svojih dni.
Skratka da ga beres je sama nirvana. Pomirjujoc sivolas starcek, ki govori kako je slovenija na dobri poti v boljse zivljenje. In nimas pojma, kako to ustreza povprecnemu slovencu. Tistemu, ki ga je groza in strah nad "sedanjim svetom".
Strani: 1 2