Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Poslovni turisti so za Rupla teroristi
Strani: 1 2
sporočil: 625
V pravni državi se načeloma spoštujejo predpisi in dogovori. To
velja za državnega uradnika, kakor tudi za stranko, pa čeprav se
piše Mihajlović. Ko smo vstopili v skupen pravni prostor (EU in
schengen)moramo pač ta pravni red upoštevati (zopet oboji).
Prosilec iz bratske republike ime verjetno "enake" težave, ko npr.
vstopa v Nemčijo, toda te težave niso na nemški strani, temveč v
tem, da je prosilec pač državljan države, ki ima oz. nima
potrebnega sporazuma z državami schengenskega sistema. Se bomo pač
morali navediti na to, da sedaj mnogo lažje v Slovenijo vstopajo
posovneži iz 450 mio EU, kot poslovneži iz nekaj mio nekdanjih
bratskih držav.
sporočil: 250
Ali ta Mihajlović navija oz. pumpa ???
Tudi Rome pri njihovem vsakdanjem življenju ovirajo ti t.i. državni birokrati, a narod če sve ovo pozlatitim, a ne ???
Tudi Rome pri njihovem vsakdanjem življenju ovirajo ti t.i. državni birokrati, a narod če sve ovo pozlatitim, a ne ???
sporočil: 1
še danes se spomnim, kako sem v 80ih ponižno čakala na Heathrowu in
me je angleški policaj nekajkrat premeril od glave do pet. Imela
sem vse papirje, dovolj denarja, izpolnjen formular, pa me je
izpraševal. Enako na letališču v ZDA enako tudi CDG v Parizu, enako
Bangkok, enako Cambodia.... Se navadiš in upoštevaš pravila. Nisem
čutila osebne užaljenosti, mogoče le enkrat, ko me je ameriški
policaj poslal v ''imigration room'', kjer so skrbno vse preverili,
mi postavili par vprašanj o Sloveniji (če nisem slučajno dobila
dokumentov po ilegalni poti in če se slušajno nameravam zaposliti v
ZDA)... Ampak tako pač je..., če si gost pri nekom ima vso pravico
premislit ali te spusti na svoje ali ne. Moje izkušnje so take, da
prej ko to sprejmeš, manj težav imaš v življenju. Pa brez zamere.
sporočil: 17.846
1tolar je napisal(a):
lepo povedano...
Kaj je hudiča lepo razloženo? Da državico, ki jo je moč prevoziti s pol tanka goriva po dolgem, in s 2 MIO prebivalcev primerja s Londonom, Parizom, New Yorkom in Bangkokom? A si normalen ali kaj?!
Kakšna bo naša primerjalna prednost pred naštetimi mesti, če bomo tujce zajebavali?! Mar se mu ne bo bolj splačalo raje zaobiti Slovenijo in se ne ukvarjati z našimi notranjimi problemi (ker Rupel je predvsem naš notranji problem).
Povsem jasno je, da bo vizni režim potrebno vskladiti s tistim, ki bo veljal za vse države schengenskega območja, a je to NEUMNO narediti še preden smo tudi mi znotraj tega območja (ali pa je vstop zelo kmalu).
D.
sporočil: 349
Najbrž so bili angleški policisti blažji do državljanov svojih
bivših kolonij.
Upam, da ne bo kdo zameril, ampak za predstavljanje naših povezav do bivših bratskih republik je to kar dobra primerjava, ki bi jo v Evropi razumeli.
Kaj ima pa Evropa pri naših odnosih s tem delom sveta pa res ne vem, razen nagrajevanja naših umnih vodij, ki s tako politiko uničujejo vse naše konkurenčne prednosti, ki jih imamo na teh trgih (če jih sploh imamo)?
Upam, da ne bo kdo zameril, ampak za predstavljanje naših povezav do bivših bratskih republik je to kar dobra primerjava, ki bi jo v Evropi razumeli.
Kaj ima pa Evropa pri naših odnosih s tem delom sveta pa res ne vem, razen nagrajevanja naših umnih vodij, ki s tako politiko uničujejo vse naše konkurenčne prednosti, ki jih imamo na teh trgih (če jih sploh imamo)?
sporočil: 37
Pri tem se vidi kako hitri so v glavi in potem tudi pri
delu.Pomembnost se lahko meri na več načinov, najlažji najbolj
preizkušen način pa je čakanje v vrsti na milost tistega, ki misli,
da je v državni službi bog in se ravno tako tudi obnaša. Zgodovina
govori, da je najhujši in najbolj krut komandant nerazgledan
hlapec, ki je dobil možnost komandiranja. Misli da bo s tem naredil
tisto, kar si sam ne želi, da bi mu naredili drugi. V svoji
kradkovidnosti pa se ne zaveda posledic svojih dejanj.
Potrtebno je spoštovati pravni red Evropske unije, ki pa sigurno ne predpisuje namensko zavlačevanje postopkov za njeno spoštovanje.
LP F
Potrtebno je spoštovati pravni red Evropske unije, ki pa sigurno ne predpisuje namensko zavlačevanje postopkov za njeno spoštovanje.
LP F
sporočil: 8.543
uf, si me pa napizdil :)
tole je lepo povedano:"...Moje izkušnje so take, da prej ko to sprejmeš, manj težav imaš v življenju."
tole je lepo povedano:"...Moje izkušnje so take, da prej ko to sprejmeš, manj težav imaš v življenju."
sporočil: 369
0219K21 je napisal(a):
Povsem jasno je, da bo vizni režim potrebno vskladiti s tistim, ki bo veljal za vse države schengenskega območja, a je to NEUMNO narediti še preden smo tudi mi znotraj tega območja (ali pa je vstop zelo kmalu).
D.
Ce se ze tako spoznas na zadevo bi lahko vedel, da je zahteva za vstop v schencensko obmocje usklajenost rezima PRED vstopom!
sporočil: 54
No da je v vseh državah enako je malo verjetno. Lani aprila je naš
poslovni partner bil vablen na poslovno konferenco v Slovenijo- na
žalost je iz Libanona. Imel je evropski vizum a v slovenijo ni
mogel priti,za nas je rabil posebnega pa ga niso izdali- vzroka za
zavrnitev pa Slovensko veleposlaništvo ne pove. Pripomba: poslovnež
je businessline director ugledne multinacionalke za našo regijo. Za
vse, ki ste pogosto nastrojeni do južnih bratov- ta človek ni iz
juge, da boste manj privoščljivi- po komentrajih sodeč marsikomu v
slo denar smrdi, če ni iz prave smeri
sporočil: 2.820
0219K21 je napisal(a):No, tole je lepo povedano!
Kakšna bo naša primerjalna prednost pred naštetimi mesti, če bomo tujce zajebavali?! Mar se mu ne bo bolj splačalo raje zaobiti Slovenijo in se ne ukvarjati z našimi notranjimi problemi (ker Rupel je predvsem naš notranji problem).
(Malo rehabilitacije po včerajšnjem "strelanju kozlov") ;)
Otac
sporočil: 1
Takoj po osamosvojitvi so tudi državljani Slovenije ure in dneve
čakali v Trstu in Gracu pre konzulati SR Jugoslavije. Takrat je g.
Mihajlović bil tiho. Pravni red EU se mora spoštovati in velja tudi
za bivše bratske republike. Strinjam pa se, da se postopek
pridobitve vize za poslovne ljudi poenostavi in da se ljudje v
slovenskih ambasadah vedejo bolj kulturno in spoštljivo kar sedaj
ni primer. Bil sem namreč priča napihnjenemu in nesramnemu
obnašanju uradnika v ambasadi v Beogradu. Uradniki v ambasadah, ki
delajo na takšnih delovnih mestih, kjer predstavljajo R Slovenijo
se morajo tega zavedati in tiste, ki se ne znajo ustrezno obnašati
je potrebno nemudoma odstraniti.
strdr je napisal(a):
Ce se ze tako spoznas na zadevo bi lahko vedel, da je zahteva za vstop v schencensko obmocje usklajenost rezima PRED vstopom!
To, seveda, dobro vem, vem pa tudi to, da se je vstop v schengensko območje za Slovenijo oddaljilo v neko nedoločeno prihodnost.
Roke je, torej uničila EU, Slovenija to mora nemudoma sankcionirati tako, da pri priči odpravi sedanji strogi, schengenski vizni režim, dokler ne bo povsem jasno kdaj bo Slovenija vstopila.
D.
Kateri poslovnezi pa to so? Mislim konkretno kateri balkanski
direktor ima te tezave?
Sicer pa je nasa birokracija narobe naslov za resevanje teh problemov. Naj rajsi balkanski poslovnezi pritisnejo na svoje vlade, da bodo cimprej uredile zadeve in podpisale sporazum z EU o prehodu mej brez vizuma za svoje drzavljane!
Sicer pa je nasa birokracija narobe naslov za resevanje teh problemov. Naj rajsi balkanski poslovnezi pritisnejo na svoje vlade, da bodo cimprej uredile zadeve in podpisale sporazum z EU o prehodu mej brez vizuma za svoje drzavljane!
sporočil: 2.820
Dober članek danes!
In dober je očitno tudi tale tvoj zobar; A ima koncesijo, ali je samoplačniški? Ker to je tudi pomemben aspekt za tvojo analogijo... :)
Otac
In dober je očitno tudi tale tvoj zobar; A ima koncesijo, ali je samoplačniški? Ker to je tudi pomemben aspekt za tvojo analogijo... :)
Otac
sporočil: 439
urskapelcar je napisal(a):
še danes se spomnim, kako sem v 80ih ponižno čakala na Heathrowu in me je angleški policaj nekajkrat premeril od glave do pet. Imela sem vse papirje, dovolj denarja, izpolnjen formular, pa me je izpraševal. Enako na letališču v ZDA enako tudi CDG v Parizu, enako Bangkok, enako Cambodia.... Se navadiš in upoštevaš pravila. Nisem čutila osebne užaljenosti, mogoče le enkrat, ko me je ameriški policaj poslal v ''imigration room'', kjer so skrbno vse preverili, mi postavili par vprašanj o Sloveniji (če nisem slučajno dobila dokumentov po ilegalni poti in če se slušajno nameravam zaposliti v ZDA)... Ampak tako pač je..., če si gost pri nekom ima vso pravico premislit ali te spusti na svoje ali ne. Moje izkušnje so take, da prej ko to sprejmeš, manj težav imaš v življenju. Pa brez zamere.
Mislim, da poanta članka ni nestrinjanje s sistemom vizumov, ki ga predpisuje Shengen, temveč gre za dolgotrajnost in lesenost postopka. Večina nas je imela priložnost tak način izdajanja vizumov izkusiti večkrat v življenju in gotovo nam ni bilo všeč. Imel pa sem pred mnogimi leti tudi dobro izkušnjo saj sem kot YU državljan na grški ambasadi v Ankari sredi njim sovražne Turčije, dobil v enem dnevu vizum za vstop v Grčijo. In veliko inteligentneje se mi zdi zgledovati po takih izkušnjah. To, da se naj tujci sprijaznijo s takim postopkom, je balkansko razmišljanje, ki smo ga bili včasih deležni ob prihodu v JNA, ko so nas kot "fazane" jebali v neskončnost. Jebanje pa so stari vojniki (seveda ne vsi!) opravičevali češ, da so oni tudi to dali skozi. Bolano!
0219K21 je napisal(a):
To, seveda, dobro vem, vem pa tudi to, da se je vstop v schengensko območje za Slovenijo oddaljilo v neko nedoločeno prihodnost.
Roke je, torej uničila EU, Slovenija to mora nemudoma sankcionirati tako, da pri priči odpravi sedanji strogi, schengenski vizni režim, dokler ne bo povsem jasno kdaj bo Slovenija vstopila.
D.
To sploh ni pomembno. Za sprejem 2007 se je Slovenija pripravljala tako kot, da ta rok velja. Nekatere stvari so bile s tem pac uvedene in ne vem zakaj jih ne bi ze sedaj zaceli iztvajati, ce je vse pripravljeno. A ker je vstop prelozen na 2009 pa naj zdaj vse kar je Slovenija pripravila vrze v kos in caka? To bi bilo sele neumno.
sporočil: 10
Pa še en podatek: do julija se je garantno pismo za poslovni obisk
dalo uredit na GZS, tja smo poslali tajnico, da ga je pobrala za
3000 SIT.
Danes mora za garantno pismo direktor osebno k notarju, tam plača 2000 SIT, ampak po drugi strani ura direktorja stane 10x več, kot ura tajnice. Kje je sedaj tu prihranek o katerem neprestano poslušamo???
O odnosu pa raje ne bi izgubljali besed. Nerazumljivo je zakaj ne more podjetje v Sloveniji poslati na MZZ vso potrebno dokumentaciji, poslovni partner pa se nato samo oglasi na konzulatu, da dobi vizo.
Iz izkušenj vem, da v drugih državah tak sistem odlično deluje. Prav tako lahko v drugih državah podjetje s konzulatom elektronsko komunicira, pri nas pa na e-mail sploh ne dobiš odgovora. V glavnem nikakršen servis, samo davke kasirajo naredijo pa zelo malo.
Danes mora za garantno pismo direktor osebno k notarju, tam plača 2000 SIT, ampak po drugi strani ura direktorja stane 10x več, kot ura tajnice. Kje je sedaj tu prihranek o katerem neprestano poslušamo???
O odnosu pa raje ne bi izgubljali besed. Nerazumljivo je zakaj ne more podjetje v Sloveniji poslati na MZZ vso potrebno dokumentaciji, poslovni partner pa se nato samo oglasi na konzulatu, da dobi vizo.
Iz izkušenj vem, da v drugih državah tak sistem odlično deluje. Prav tako lahko v drugih državah podjetje s konzulatom elektronsko komunicira, pri nas pa na e-mail sploh ne dobiš odgovora. V glavnem nikakršen servis, samo davke kasirajo naredijo pa zelo malo.
sporočil: 281
A. Šter na MZZ je problem, ker ne ve kaj dela in še napačno svetuje
ministru, ki je pa v zvezi z vizumi tako v zablodi...
sporočil: 5.777
Zastave se menjajo, birokrati ostajajo isti. V vseh porah te družbe
je prežeta neodgovornost ker še nobenbirokrat ni odgovarjal za
svoja dejanja. Birokrati so nedotakljivi varuhi tekovina
revolucije.
strdr je napisal(a):
To sploh ni pomembno. Za sprejem 2007 se je Slovenija pripravljala tako kot, da ta rok velja. Nekatere stvari so bile s tem pac uvedene in ne vem zakaj jih ne bi ze sedaj zaceli iztvajati, ce je vse pripravljeno. A ker je vstop prelozen na 2009 pa naj zdaj vse kar je Slovenija pripravila vrze v kos in caka? To bi bilo sele neumno.
Ker NAS to košta. Ko in če bi bili v schengenu bi ta vizni sistem imel svoj smisel, saj bi vsak vizum izdan za vstop v Italijo, Avstrijo in podobne države veljal tudi za Slovenijo. Marsikateri poslovnež v Srbiji ima schengenski vizum. Le-ta pa mu omogoča vstop in prehajanje iz države v državo območja brez dodatnih pogojev.
Tole sranje od uvajanje schengenskega režima v Slovenijo, ko pa so nam podaljšali rok do katerega naj bi vstopili (še ta ni fiksen) pa v končni fazi predstavlja naš problem. Kaj in kakšen pa je lepo napisal Novica v sami temi.
LP
D.
041069 je napisal(a):
A. Šter na MZZ je problem, ker ne ve kaj dela in še napačno svetuje ministru, ki je pa v zvezi z vizumi tako v zablodi...
Tudi jaz sumim na Štera. Po (neopravnomočni) obsodbi zaradi storitve kaznivega dejanja zoper (izbrisanega) Peraka je videti, da je ekstremno sovražno razpoložen do vsega kar prihaja iz vzhoda.
0219K21 je napisal(a):
Ker NAS to košta. Ko in če bi bili v schengenu bi ta vizni sistem imel svoj smisel, saj bi vsak vizum izdan za vstop v Italijo, Avstrijo in podobne države veljal tudi za Slovenijo. Marsikateri poslovnež v Srbiji ima schengenski vizum. Le-ta pa mu omogoča vstop in prehajanje iz države v državo območja brez dodatnih pogojev.
Tole sranje od uvajanje schengenskega režima v Slovenijo, ko pa so nam podaljšali rok do katerega naj bi vstopili (še ta ni fiksen) pa v končni fazi predstavlja naš problem. Kaj in kakšen pa je lepo napisal Novica v sami temi.
LP
D.
Halo - ravno tale schengen nas nic ne kosta! Zaradi tega schengena se je v Slovenijo steklo evropskega denarja, da bi mu bili vsi strukturni in nevemkaksni se skladi nevoscljivi! In ce se ga bo na ta konto stekalo se vsaj dve leti bodi preprican, da nas to lahko samo veseli.
Moje mnenje je, da schengen sploh ni problem, edini problem je lahko res ucinkovitost uradnickov in njihov odnos do tujcev, ki prosijo za vizo. Tukaj bi se dalo za poslovneze kaj urediti z dvostranskimi gospodarskimi dogovori, ampak potem bi moral zraven kaj narediti se Vizjak, Rupel pa z bicem prignati svoje uradnicke, da bi zadevo izvajali tako kot je treba.
sporočil: 994
robert123 je napisal(a):
No da je v vseh državah enako je malo verjetno. Lani aprila je naš poslovni partner bil vablen na poslovno konferenco v Slovenijo- na žalost je iz Libanona. Imel je evropski vizum a v slovenijo ni mogel priti,za nas je rabil posebnega pa ga niso izdali- vzroka za zavrnitev pa Slovensko veleposlaništvo ne pove. Pripomba: poslovnež je businessline director ugledne multinacionalke za našo regijo. Za vse, ki ste pogosto nastrojeni do južnih bratov- ta človek ni iz juge, da boste manj privoščljivi- po komentrajih sodeč marsikomu v slo denar smrdi, če ni iz prave smeri
Se v celoti strinjam in iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da poslovnežev iz "neevropskih" držav (ne gre za bivše bratske države) kljub dejstvu, da imajo schengensko vizo (in to celoletno) in grejo lahko v Nemčijo kadar hočejo v Slovenijo pač ne morejo. če pa že je to postopek, ki traja tudi do enega meseca (ob tem si je težko predstavljati poslovneža, ki lahko preživi en mesec brez pasoša). Povedal bi še to, da je do težav prihajalo kljub temu, da so ti poslovneži imeli uradno vabilo zelo ugledne slovenske firme.
Birokracija dejasko ovira posel in to sem jim na zunanjem ministrstvu že večkrat povedal (je pa res, da se da vize dokaj hitro "zrihtati" če poznaš veleposlanika ali vsaj konzula v dotični državi).
Ali si glup, ali se le delaš glup?
Schengen sam po sebi je super. Ko bomo enkrat notri bo vse fajn. Tudi naši birokrati bodo imeli manj dela, ker bodo vzhodni poslovneži najbrž raje pridobili vizum za kakšno drugo državo, kot se zajebavali s slovensko birokracijo. Problematiziram to vmesno obdobje, ko smo sprejeli ukrepe za vzpostavitev schengenskega viznega režima, HKRATI pa je EU (zaradi lastne nesposobnosti ali političnih razlogov, izberi sam) podaljšala rok do katerega naj bi vstopili. TO pa je nedopustno, saj nam dela škodo.
D.
Schengen sam po sebi je super. Ko bomo enkrat notri bo vse fajn. Tudi naši birokrati bodo imeli manj dela, ker bodo vzhodni poslovneži najbrž raje pridobili vizum za kakšno drugo državo, kot se zajebavali s slovensko birokracijo. Problematiziram to vmesno obdobje, ko smo sprejeli ukrepe za vzpostavitev schengenskega viznega režima, HKRATI pa je EU (zaradi lastne nesposobnosti ali političnih razlogov, izberi sam) podaljšala rok do katerega naj bi vstopili. TO pa je nedopustno, saj nam dela škodo.
D.
sporočil: 5.777
Iz preverjenih virov sem izvedel da WRA(world redneck
association)seli svoje poslovanje v Slovenijo. Zaradi umirjene
klime, razširjenosti članstva in ugodnih političnih pogojev).
sporočil: 47
Za začetek naj se poenotijo kaj od dokumentov rabijo in od katerih
organov. Za fizične osebe so še hujša pravila.
Strani: 1 2