Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Husein Iračane pozval, naj se ne maščujejo ZDA
Strani: 1
sporočil: 1.963
Mene zanima zakaj je vrsta vojnih obtožencev v Haagu? Zakaj mora
biti Husein v Iraqu? Je Haag samo evropski ali svetovni.... Ali kar
tako? Samo za Jugoviče!
sporočil: 17.846
Bush ni napadel Iraka zato, da bi potlej gledal Husseina še
desetletja v zaporu iz katerega bi lahko celo nekoč prišel ven.
Želel se je prepričati, da bo Hussein mrtev. Namesto da bi ga sam
ubil je to prepustil iraškim kvislinškim oblastem.
sporočil: 2.820
0219K21 wrote:Ne, ne - g. Bećirović je prej v dnevniku pravilno povedal; do izvršive ne bo prišlo, ker bi bil Sadam s tem zapisan v zgodovino kot iraški mučenik.
Bush ni napadel Iraka zato, da bi potlej gledal Husseina še desetletja v zaporu iz katerega bi lahko celo nekoč prišel ven. Želel se je prepričati, da bo Hussein mrtev. Namesto da bi ga sam ubil je to prepustil iraškim kvislinškim oblastem.
To bi vsekakor bil absurd par excellence.
Zato bo verjetno do smrti gnil v zaporu...
Otac
sporočil: 17.846
otac wrote:
Ne, ne - g. Bećirović je prej v dnevniku pravilno povedal; do izvršive ne bo prišlo, ker bi bil Sadam s tem zapisan v zgodovino kot iraški mučenik.
To bi vsekakor bil absurd par excellence.
Zato bo verjetno do smrti gnil v zaporu...
Otac
Prevladujoče stališče v EU in moje osebno je, da nasprotujem vsakršni smrtni kazni. Če bi Sadama Husseina v Haagu obsodili na dosmrtno ječo nebi jaz s tem imel nobenega pomisleka ali problema. Trdno sem prepričan, da tudi večina (tudi sunitska) Iračanov ne, saj bi s tem sodišče za ratne zločine v Haagu prodobilo dodatno veljavo in verodostojnost.
In to je ravno tisto kar si ZDA NE želijo. Haag še preveč dobro deluje, da bi ga ZDA še naprej gledali. Raje vidijo "ad hoc" sodišča, nad katerimi imajo plitičen in finančni vpliv (kar je potlej mogoče preliti tudi v obsodbo a-la-carte). Kakršno koli stalno sodišče za ratne zločine predstavlja za legaliste američane smrtno grožnjo.
LP
D.
Strani: 1