Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Pogovori s Harrah’s Entertainment še vedno potekajo
Strani: 1
sporočil: 331
Zadnja sprememba: anon-88958 24.10.2006 19:43
Upam, da bodo pogovori tokrat stekli in da bo naša vlada vsaj
enkrat imela posluh za tako velike projekte, ki so lahko ključnega
pomena za razvoj celotne goriške regije z notransko in še
širše.Nikomur pa ni čisto jasno zakaj ravno z Američani ?? Kaj
nimamo v SLO dovolj zdravega kapitala za takšen projekt ? Prepričan
sem, da kapital ni problem v kolikor bi se med seboj znali
dogovoriti. Naj samo omenim, da je pri nas že cel kup finančnih
ustanov, ki investirajo v tujino. Ampak preveč je zasebnih
interesov, da bi v SLO lahko kaj tako velikega uspelo. Na
žalost..je tako.
sporočil: 2.011
gunther wrote:
Upam, da bodo pogovori tokrat stekli in da bo naša vlada vsaj enkrat imela posluh za tako velike projekte, ki so lahko ključnega pomena za razvoj celotne goriške regije z notransko in še širše.Nikomur pa ni čisto jasno zakaj ravno z Američani ?? Kaj nimamo v SLO dovolj zdravega kapitala za takšen projekt ? Prepričan sem, da kapital ni problem v kolikor bi se med seboj znali dogovoriti. Naj samo omenim, da je pri nas že cel kup finančnih ustanov, ki investirajo v tujino. Ampak preveč je zasebnih interesov, da bi v SLO lahko kaj tako velikega uspelo. Na žalost..je tako.
1) ne, nimamo
2) a Harrah potem ne vodijo zasebni interesi?
Jao naivnezev.
sporočil: 3.984
gunther wrote:
Upam, da bodo pogovori tokrat stekli in da bo naša vlada vsaj enkrat imela posluh za tako velike projekte, ki so lahko ključnega pomena za razvoj celotne goriške regije z notransko in še širše.Nikomur pa ni čisto jasno zakaj ravno z Američani ?? Kaj nimamo v SLO dovolj zdravega kapitala za takšen projekt ? Prepričan sem, da kapital ni problem v kolikor bi se med seboj znali dogovoriti. Naj samo omenim, da je pri nas že cel kup finančnih ustanov, ki investirajo v tujino. Ampak preveč je zasebnih interesov, da bi v SLO lahko kaj tako velikega uspelo. Na žalost..je tako.
Zanimivo, kaj vse blodi enim po glavi...
1. Američani so posebna bitja, kjer se moramo v primeru, da se z njimi obeta posel, vedno vprašati - pa zakaj ravno z Američani?
2. Poleg kapitala obstaja tudi zdrav kapital.
3. Neverjetno - imamo cel kup finančnih ustanov, ki investirajo v tujino. In to ravno mi, Slovenci!
4. Med seboj se ne znamo dogovoriti, ker je preveč zasebnih interesov.
Najbolje bi torej bilo - ne le za goriško in notranjsko regijo, temveč tudi širše - da zasebne interese z dekretom prepovemo, saj bi s tem omogočili lažje medsebojno dogovarjanje. Če finančnim ustanovam, ki investirajo v tujino, prepovemo še investiranje v tujino, bi tako avtomatsko pridobili zdrav kapital in če še uzakonimo obvezno medsebojno dogovarjanje, sploh ne rabimo alienov iz ozvezdja Ursa Minor, teh barabinskih Američanov.
Tvoj neizgovorjen zaključek je najbrž, da rabimo za to malce povečati državno upravo, da bo naloge, opisane v prejšnjem odstavku, dosledno in smelo opravila?
Strani: 1