Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek T2 zagnal HDTV
Strani: 1
sporočil: 6.715
Zdaj bi pa T2 lahko začel ob STB dobavljati kabel za "component"
izhod. Kdor ima HDTV TV ima verjetno tudi soliden domači kino in
hoče imeti vse povezano preko njega. In "component" izhod je tako
ali tako glede kvalitete nepremagljiv.
sporočil: 18.121
Realno je to dosegljivo samo tistim, ki so priključeni na optično
omrežje.
Tistim, ki so le na parici, pa bodo verjetno težko zagotavljali dovolj pasovne širine za nemoteno uporabo HDTV. Dvomim, če sploh.
Tistim, ki so le na parici, pa bodo verjetno težko zagotavljali dovolj pasovne širine za nemoteno uporabo HDTV. Dvomim, če sploh.
sporočil: 17
Zadnja sprememba: anon-36569 23.10.2006 10:35
SIOL niti pod razno ni ponudil HD signala za fuzbal. Žal je resnica
ta, da je SIOL še daleč od HD-ja .. le kako bodo spravili 20mb
prenosa skupaj, koliko ga pravi HD potrebuje .. če ne boš seveda
sosed od centrale!?pa še to ,.. modem se mi na razdalji preko 800 m sinhornizira 19.9 MB .. HD dober dan :D
Če se ti modem sinhronizira na 20Mbps to še nič ne pomeni.
Oziroma pomeni to, da boš načeloma lahko gledal HTDV na enem televizorju.
Kaj pa internet?
Jaz mislim, da bo potem samo povečano število pritožb, da ne deluje v redu. Sploh pri tistih, ki imajo dva TV sprejemnika.
Oziroma pomeni to, da boš načeloma lahko gledal HTDV na enem televizorju.
Kaj pa internet?
Jaz mislim, da bo potem samo povečano število pritožb, da ne deluje v redu. Sploh pri tistih, ki imajo dva TV sprejemnika.
Zadnja sprememba: anon-76887 23.10.2006 11:24
larpur-technicizem ? :-))Kljub temu pa mislim, da je to pomembna tehnična pridobitev in da T-2 dobro orje.
ajde Korenje .. itak si zagret Siolovc ... saj res .. sej ni
nobenga v slovesncini .. brez veze imet sploh TV
0902ISXdX
se strinjam ja da potem pokuri vso linijo .. pa sej tud nisi vsak vecer pred TVjem in gledas HDTV, pa da bi zraven se surfal .. na to sicer gledam pozitivno .. dela .. niso le obljube ...
se strinjam ja da potem pokuri vso linijo .. pa sej tud nisi vsak vecer pred TVjem in gledas HDTV, pa da bi zraven se surfal .. na to sicer gledam pozitivno .. dela .. niso le obljube ...
Saj se strinjam, da je to še en pozitiven premik.
Mislim pa, da bo večina razočaranih preprosto zato, ker je Telekomovo omrežje preslabo za HDTV.
Družina ima računalnik, dva ali celo tri; pa dva TV je že kar standard, zdaj pa pomisli na to, da en gleda HD program, drugi bi pa navadnega ali pa malo posurfal vmes med polčasom ali reklamami... pa smo tam kjer ni muh :-).
Mislim pa, da bo večina razočaranih preprosto zato, ker je Telekomovo omrežje preslabo za HDTV.
Družina ima računalnik, dva ali celo tri; pa dva TV je že kar standard, zdaj pa pomisli na to, da en gleda HD program, drugi bi pa navadnega ali pa malo posurfal vmes med polčasom ali reklamami... pa smo tam kjer ni muh :-).
true true .. sicer pa kot se stvari razvijajo .. leto dve pa bo
optika dokaj "worldwide" po Sloveniji .. cene bojo mal padle HD
Tvjem .. oddaj bo ze dost .. pa bo fajn :)
sporočil: 2.903
0902ISXdX wrote:Jaz imam v hiši trenutno 4 televizije na kabelski. In to težko prevekslam na kakršen koli IPTV. Ne zgolj zaradi števila, ampak to pomeni tudi 4 mrežne priključke, 4 nove daljince, itd... SUX.
Saj se strinjam, da je to še en pozitiven premik.
IPTV je kakor mi trenutno kaže bolj za samce z velik časa. Če pa bi ponujali tudi video on demand pa ni nujno, da ne bi samo zaradi tega vzel še en IPTV poleg kabelske.
sporočil: 949
jeanmark wrote:
Jaz imam v hiši trenutno 4 televizije na kabelski. In to težko prevekslam na kakršen koli IPTV. Ne zgolj zaradi števila, ampak to pomeni tudi 4 mrežne priključke, 4 nove daljince, itd... SUX.
IPTV je kakor mi trenutno kaže bolj za samce z velik časa. Če pa bi ponujali tudi video on demand pa ni nujno, da ne bi samo zaradi tega vzel še en IPTV poleg kabelske.
:) Ta z "samci z veliko časa" še kako drži. Prijatelj je za borih par jurjev dobil še nakndanih 50 programov na 100+ obstoječih. Zelo slab izgovor mu je Bogdan z 276 programi 3 krožniki in 12 daljinci... Izgleda je res zajebano biti sam:)
Video on demand se že pripravlja.
Če to ne bo še povečalo število samcev in dodatno poslabšalo rodnost :-)))
Če to ne bo še povečalo število samcev in dodatno poslabšalo rodnost :-)))
sporočil: 56
LordMark wrote:
0513KOPRI: Siol je imel HDTV prenose. MPEG4 format.
Ja, to je bil kar velik tehniči podvig. Ker niso spravili skozi ADSL-2 omrežje format MPEG-2 (16-18 Mbps), so ga sproti konvertirali (in mimogrede dodali slovenski zvok) v format MPEG-4 (10-12 Mbps). Glej tudi takratno debato na Telstarju: http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=5781
sporočil: 17.846
Tudi sicer je MPEG4 format prihodnosti. Slovenska strategija
digitalne distribucije TV signala bo temeljila na tem.
no ja .. tudi proti aluminijastim žlicam smo se borili par sto let
nazaj .. da so tezje od lesenih .. pa smo jih sprejeli .. ker se je
temu takrat reklo napredek :)
tisto o samcih si pa udaril mimo .. v moji soseščini poznam vsaj 5 familij, ki imajo T2 .. takšne familije z otroki .. vključno z mano .. mimo si udaril :s
tisto o samcih si pa udaril mimo .. v moji soseščini poznam vsaj 5 familij, ki imajo T2 .. takšne familije z otroki .. vključno z mano .. mimo si udaril :s
Ha, saj v bistvu imaš prav.
Če imaš vse pri T-2 in to dol pade, nimaš kaj drugega početi :-))
Škoda, da T-2 ne uporablja električnih vodov za dostavo bitov in bajtov... potem bi bil mrk popoln ... in rjuhe bolj zasedene :-))))
Če imaš vse pri T-2 in to dol pade, nimaš kaj drugega početi :-))
Škoda, da T-2 ne uporablja električnih vodov za dostavo bitov in bajtov... potem bi bil mrk popoln ... in rjuhe bolj zasedene :-))))
philips wrote:Ni čisto res; resna HDTV kvaliteta je možna samo prek digitalne povezave (DVI, HDMI). "Component" (RGB ozrioma YPbPr) utegne imeti pri HDTV težave. Mimogrede, je pa tudi SDTV na digitalni povezavi tako impresivna (če je seveda signal že v osnovi digitalen), da je HDTV skoraj odveč. Človek bi si zato prej želel digitalni SDTV (TVSLO & Co) kot vse HDTV goodies ...
In "component" izhod je tako ali tako glede kvalitete nepremagljiv.
sporočil: 6.715
Imaš prav. Na žalost pa večina Surround A/V receiverjev še nima
digitalnih vhodov/izhodov. V primeru HDTV "signala" in HDTV
televizije je torej najboljša digitalna povezava. Zanima me ali T2
ima tak STB.
Problem"comopnent" kabla pa sem omenil ker so mi iz T2 arogantno odgovorili da oni takih kablov ne nudijo, čeprav se z to opcijo hvalijo na svoji internetni strani.
Problem"comopnent" kabla pa sem omenil ker so mi iz T2 arogantno odgovorili da oni takih kablov ne nudijo, čeprav se z to opcijo hvalijo na svoji internetni strani.
sporočil: 1
jest mam LCD in T2 in ne morem gledati HDTV, ker njihov Amino to
zaenkrat ne omogoča (informacija tehnične službe t-2)?????
korenje wrote:
glede na to da ni nobenga pametnega kanala, ki bi bil v anglesicini... je to kr neki.
Pri osmih HDTV programih na T-2 gre v resnici za štiri demo kanale:
1. Astra 19,2E 12168 GHz V, MPEG-2: Astra HD Promo
2. Astra 19,2E 12722 GHz H, MPEG-4: Pro7, SAT1, Anixe, Astra HD Promo
3. Hot Bird 13E 11240 Ghz V, MPEG-4: Luxe TV
4. Atlantic Bird 5W 11470 GHz V, MPEG-4: M 6, NRJ 12, Canal + Promo
Za vse "ta pametne" programe (SKY HD, Premiere HD, itd) je treba nekaj plačat.
T-2 izgleda še nima STBjev z digitalnim vmesnikom. Na sliki www.t-2.net/Doc/Img/...20-1-1.jpg se vidi, da ima AmiNET110 nek nestandarden vmesnik, na katerem naj bi bil tudi komponentni (RGB) izhod. Za digitalni HDTV bi potrebovali model AmiNet130.
sporočil: 2.903
pavel1 wrote:
4 TV?
A počnete še kaj drugega razen gledate TV?
He he. 1 je veliko v uporabi, pretežno tašča. Drugi za dnevnik, tast. Tretji in četrti sta drug zraven drugega. Četrti je v bistvu monitor z TV tunerjem. En se uporablja tko, dve urci na dan, drug pa kot TV kakšno urco na teden. Ampak ne boš verjel, pri slednjih dveh res rabim dva, zaradi tiste ure ali še manj na teden.
Strani: 1