Strani: 1

MatejSmidovnik sporočil: 1
[#3078540] 14:01
Odgovori   +    1
Copilot pravi, da naj vnesem eno vrstico - izplačilo dividend od Trade Republic, vsoto vseh dividend iz tujine (bruto, slovenske odšteješ) ter daš kot prilogo tax report v pdf...pravi da s tem bi moralo biti vse OK:). Mnenja? Za neko malo cifro FURS res komplicira če ni posebej?
slovenecnb1 sporočil: 6.549
[#3078544] 14:26
Odgovori   +    1
Osnova vsake ekonomije je dostopnost in preprostost. Tole napovedovanje je kit bi ti nekdo dal zanko za vrat. Res ne bi mogl spremenit pravil igre lažje za vse tud furs ne vem če je ekonomičen da se z majhnimi zneski ukvarja k miljoni ala jankovic letijo mimo
crt sporočil: 28.687
[#3078545] 14:53 · odgovor na: MatejSmidovnik (#3078540)
Odgovori   +    0
naceloma lahko naredis karkoli, dokler si sploh nekaj oddal - te bodo ze potem pozvali k popravku, ce jim ne bo vsec (po moje jim ne bo, najmanj zaradi pretvorb valute na razlicne dneve placil).

nekdaj je bila furs znana po metodi, da najprej strelja in potem vprasa, to se je v grobem spremenilo s simicem, malo smo se tresli, kako dolgo po njegovem odhodu bo duh vecje prijaznosti (napram grilju in milojki sicer res ni tezka primerjava) do zavezancev ostal in zaenkrat se se drzi.
XDONA1 sporočil: 1.864
[#3078547] 15:06 · odgovor na: crt (#3078545)
Odgovori   +    1
[]
naceloma lahko naredis karkoli, dokler si sploh nekaj oddal - te bodo ze potem pozvali k popravku, ce jim ne bo vsec (po moje jim ne bo, najmanj zaradi pretvorb valute na razlicne dneve placil).

nekdaj je bila furs znana po metodi, da najprej strelja in potem vprasa, to se je v grobem spremenilo s simicem, malo smo se tresli, kako dolgo po njegovem odhodu bo duh vecje prijaznosti (napram grilju in milojki sicer res ni tezka primerjava) do zavezancev ostal in zaenkrat se se drzi.
To v osnovi drži, tudi sam imam podobno izkušnjo. Tudi če se kje zmotiš in napoveš premalo (ne zanalašč :) te pozovejo da jim dopolniš. Skratka, jaz nimam nekih slabih izkušenj s tem, je pa tudi res, da nimam gore podatkov. letos so me tako spomnili samo, da jim naknadno pošljem dokazilo o plačanem davku v tujini.
0430ABAKU sporočil: 2.209
[#3078555] 16:30
Odgovori   +    0
Tole je ena beda. Smiselno bi bilo, da bi zadeve izenačili z obrestmi in do 1000€ ne bi bilo treba vlagati napovedi.

Samo kot primer. Od enega izplačevalca, ki mu je posel malo zaškripal, sem lani prejel 4x po 10 centov dividend. Za to bom moral izpolniti približno 2 lista napovedi.

Strani: 1

new-kiva