16 min
Podnebni vrh v Braziliji države sklenile s kompromisnim dogovorom
2 uri
Nova negotovost za francosko vlado: zastoj pri sprejemanju proračuna 1
5 ur
Trump z ultimatom Ukrajini za sprejetje mirovnega načrta. Evropski voditelji: ameriški načrt je osnova, ki zahteva dodatno delo 2
5 ur
Opazili smo: zadnja prava velika Citroënova limuzina 1
7 ur
Nekdanji brazilski predsednik Bolsonaro preventivno pridržan
8 ur
TOP ČLANKI - Kaj danes berete
9 ur
Startupi: zakaj Slovenija še nima samoroga, Hrvati pa dva
11 ur
Specializirano državno tožilstvo zahteva sodno preiskavo zoper Jankovića 2
11 ur
Opozorilo Lagardove: evropsko gospodarstvo je odvisno od sveta, ki postopoma izginja 1
11 ur
EURIBOR ne upada več, kako rastejo cene hiš
12 ur
Eli Lilly kot prva farmacevtska družba dosegla tisoč milijard dolarjev tržne vrednosti
14 ur
Mladi prevzemajo ključne vloge pri vstopu podjetij na tuje trge (Oglas)
15 ur
Na robu ustavne večine populističnega brezumja 6
15 ur
Državne dražbe: apartmaja na Čatežu in v Moravcih, policijski avti, stanovanja ... 1
15 ur
Kdo sploh še potrebuje projektante?  2
19 ur
Vlada z nižjimi stroški navigacijskih storitev cilja na boljšo letalsko povezljivost
23 ur
Bloomberg: Trumpova ekipa razmišlja, da bi dovolila izvoz Nviidnih čipov na Kitajsko 1
24 ur
Najbolj brani članki danes
1 dan
Kako prepričati šefa, da potrebuje umetno inteligenco 1
1 dan
(okoljske nagrade 2025) Tri prineske: ves čas iščem poti za vsaj še eno ponovno uporabo

Strani: 1

FIN-379669 sporočil: 9.014
[#3072969] 16:54
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: FIN-379669 22.11.2025 16:59
Sedanja kijevska vodstvena garnitura še ni, po moje, pripravljena podpisati sporazuma z Rusi. To tudi Trump ve. Razlogov je več, tudi ta, da bo pač Putin pogojeval sprejetje kakršnekoli verzije sporazuma predvsem v ukrajinskem parlamentu, tu pa konsenza ne bo, ker se bodo šli filozofijo, kdo bolj ščiti interese Ukrajine in kdo je bolj sovražno-pogumen do Rusov... ne da bi pri tem pomislil, da gre na bojno linijo.
Vse to gre na roko samemu Kremlju, ki ve, da bo vojaško v naslednjih mesecih dosegel mnogo več, kot lahko izposluje preko pogajanj.
In nenazadnje tudi Trump to ve, ampak bo vsaj imel alibi čez nekaj mesecev, ko bo Ukrajina na kolenih, da reče: "Look, I told you... and now don't come to me back and show any regret. I, first, demand respect, I tried long ago to rescue the whole situation, but you failed... not me. And now you are asking me again for the solution... The whole situation now is sad, very sad... and most of all, much worse for the ukrainian people... but don't blame me, I strived to reach peace, but there was no willingness to do so..."

(Putin je trd in načelen pogajalec, z željo po maks. rezultatih, Kijev pa je žal v primežu nacionalizma, korupcije in britanskih obveščevalcev... EU pa zmedena kura. V taki situaciji niti Trump ne more kaj dosti, lahko pa igra igro, kot jo igra, in vsaj poskuša nekaj narediti. A upanje ostaja in vsak napor za dosego miru se bo enkrat obrestoval.)
FIN-544124 sporočil: 5.352
[#3072970] 18:20
Odgovori   +    0
Več, kot dober predlog, ki ga je ponudil Trump.

Bistven problem pri EU je ta, ker še nimajo namena končati vojne.

Zato bluzijo svoje nebuloze.

Vsak, ki vsaj malo pozna Ukrajino in globalne razmere mu je jasno, da je Ukrajina že zelo dolgo med TOP 3 v korupciji.

Videli smo zlata stranišča.

Ni težko narediti sklep, zakaj EU podpira vojno in na vsak način hoče metati milijarde v brezno korupcije.

Se sploh kdo vpraša, zakaj Trump nikoli ne pozabi zraven EU ?

EU v svetu ni noben igralec, nima nobene teže in nič ne velja !

Aja, mimogrede.

Donald in Vladimir sta se itak že vse zmenila na Aljaski.

Vse ostalo je predstava za rajo.

Strani: 1