Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Dobra novica: obeta se davčna razbremenitev s.p.
Strani: 1
sporočil: 28.316
V primeru samostojnih podjetnikov se je na ministrstvu naredila analizasama se je, niso tega poceli konkretni ljudje.
Nismo vlada, ki bi bila nezmotljivazelo blaga formulacija :P
kaj bo z normiranimi doo?
sporočil: 1.771
Glavni predvolilni bombončki pa letijo že od začetka te vlade in to
so neprestana višanja plač v javnem sektorju.
In seveda škodljivim nevladnikom ter samoproglašenim kulturnikom.
In seveda škodljivim nevladnikom ter samoproglašenim kulturnikom.
sporočil: 1.689
Roko na srce, kaj dosti izbire niso imeli. Predvsem v luči tega, da
so si sami sebi povišali plače za 20 do 30%.
Še bolj kot to pa me boli dejstvo, da na povišice niso vezali učinkovitosti, racionalizacije števila zaposlenih, nagrajevanja po uspešnosti, ... in podobnega, kar je bit v privatnem sektorju.
Sindikati pa nosijo del odgovornosti za luknjo, ki nastaja.
Še bolj kot to pa me boli dejstvo, da na povišice niso vezali učinkovitosti, racionalizacije števila zaposlenih, nagrajevanja po uspešnosti, ... in podobnega, kar je bit v privatnem sektorju.
sporočil: 2.915
[XDONA1]Povišico, da bi vezali na uspešnost.
Roko na srce, kaj dosti izbire niso imeli. Predvsem v luči tega, da so si sami sebi povišali plače za 20 do 30%.
Ne me smejat.
Ali to sploh kje obstaja ;).
Tale bomboncek je mogoče bolj v smeri, da sebi ne režejo prihodkov, ko bojo izven trenutnih služb.
Normiranstvo je v trenutnem obsegu po moje čisto normalno za slo razmere.
Veljati bi moralo vsaj še za doo je.
sporočil: 11.025
[XDONA1]Predvsem je to korak v smeri, kako samemu sebi olajšat poslovanje, ko več ne boš minister... Ali poslanec.
Prvi predvolilni bombonček....
[odvisnik]Da, obstaja, v privat sektorju je to nekaj normalnega, moralo bi tudi v javnem. V bistvu meni to ni smešno, verjetno pa tudi tebi ne, ker to plačujemo vsi v privatnem sektorju.
> [XDONA1]
> Roko na srce, kaj dosti izbire niso imeli. Predvsem v luči tega, da so si sami sebi povišali plače za 20 do 30%.
> Še bolj kot to pa me boli dejstvo, da na povišice niso vezali učinkovitosti, racionalizacije števila zaposlenih, nagrajevanja po uspešnosti, ... in podobnega, kar je bit v privatnem sektorju.
> Sindikati pa nosijo del odgovornosti za luknjo, ki nastaja.
Povišico, da bi vezali na uspešnost.
Ne me smejat.
Ali to sploh kje obstaja ;).
Tale bomboncek je mogoče bolj v smeri, da sebi ne režejo prihodkov, ko bojo izven trenutnih služb.
Normiranstvo je v trenutnem obsegu po moje čisto normalno za slo razmere.
Veljati bi moralo vsaj še za doo je.
Normiranstvo je bilo ok tako, kot je bilo, veljati bi moralo res samo za majhne sp-je, ne pa kot poligon za izkoriščanje nižje obdavčitve raznih "svetovalcev" in obvodov. In še posebej NE za tiste, vezane na enega delodajalca.
[Endimion]Ko ne bo več minister ali poslanec se pa ne bi smel sekirat. Razen če nas bo presenetilo in pride na oblast Levica :)
> [XDONA1]
> Prvi predvolilni bombonček....
Predvsem je to korak v smeri, kako samemu sebi olajšat poslovanje, ko več ne boš minister... Ali poslanec.
sporočil: 2.915
[XDONA1]
> [odvisnik]
> > [XDONA1]
> > Roko na srce, kaj dosti izbire niso imeli. Predvsem v luči tega, da so si sami sebi povišali plače za 20 do 30%.
> > Še bolj kot to pa me boli dejstvo, da na povišice niso vezali učinkovitosti, racionalizacije števila zaposlenih, nagrajevanja po uspešnosti, ... in podobnega, kar je bit v privatnem sektorju.
> > Sindikati pa nosijo del odgovornosti za luknjo, ki nastaja.
>
> Povišico, da bi vezali na uspešnost.
> Ne me smejat.
> Ali to sploh kje obstaja ;).
>
> Tale bomboncek je mogoče bolj v smeri, da sebi ne režejo prihodkov, ko bojo izven trenutnih služb.
>
> Normiranstvo je v trenutnem obsegu po moje čisto normalno za slo razmere.
> Veljati bi moralo vsaj še za doo je.
Da, obstaja, v privat sektorju je to nekaj normalnega, moralo bi tudi v javnem. V bistvu meni to ni smešno, verjetno pa tudi tebi ne, ker to plačujemo vsi v privatnem sektorju.
Normiranstvo je bilo ok tako, kot je bilo, veljati bi moralo res samo za majhne sp-je, ne pa kot poligon za izkoriščanje nižje obdavčitve raznih "svetovalcev" in obvodov. In še posebej NE za tiste, vezane na enega delodajalca.
Pod obstaja sem mislil na ostali svet, da je plača vezana na storilnost v js.
Ja, je, tudi po svetu. Recimo primer Švedske, Nove Zelandije, UK,
pa še kje.
Recimo, ponekod ima vodja raziskovalne skupine možnost, da prinese bele kuverte in jih razdeli med posameznike, kot neke vrste nagrado. Ko/če pride nekdo tukaj k nam, se lahko čudi, da kaj takega ni mogoče.
Recimo, ponekod ima vodja raziskovalne skupine možnost, da prinese bele kuverte in jih razdeli med posameznike, kot neke vrste nagrado. Ko/če pride nekdo tukaj k nam, se lahko čudi, da kaj takega ni mogoče.
Strani: 1