Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kaj hoče Trump, »ameriški Erdogan«
Strani: 1
sporočil: 28.272
Koliko lahko EU zaupa Trumpu in ZDA pri čemerkoli? Nič. Evropa je izgubila zaveznika, tako pri obrambi, tako pri varnosti, tako pri ekonomiji, tako pri uveljavljanju človekovih pravic v poslovnem in ekonomskem življenju.ena zanimiva makro interpretacija je, da ker je ne-zahodni svet vedno bolj nasel noge pod marelo kitajske dominacije, usa pa se vedno rabi vsak dan novo zivo hrano, se kosilo pac dogaja znotraj sfere zahoda - in bi bilo fajn, da drugim v tej sferi to postane jasno, dokler jim se ima s cim biti.
"zda niso vec nas zaveznik" seveda nikakor, niti pod razno avtomaticno ne pomeni, da kitajska in/ali rusija pa sta. evropa stoji sama in se znotraj nje v razmerah padajoce gladine v koritu na koncu stoji vsakdo sam, kar ni ravno neka popotnica za resevanje cesarkoli. se zlasti ne na tem koncu evrope, kjer sta domet samostojnih politicnih dosezkov tito in pavelic.
sporočil: 504
Če povzemajo po FT ki je tako rekoč uradno glasilo vojaško
kapitalskega podzemlja ZDA, potem dobiš pač te informacije. Ker pa
smo dovolj stran, bi lahko preverili še kje drugje in dobili bolj
uravnoteženo sliko. Ali pa morda nismo dovolj stran?
sporočil: 362
"Koristno bi bilo, ko bi Evropa odpravila svoje lastne notranje
ovire in se končno osredotočila na enoti trg, enotni finančni
sistem, enotno moč povezave. Enotni trg je na papirju, še šengna
nimamo več, kje so šele bančna ali fiskalna unija."
In kako točno nam je Trump ali kdorkoli drug kriv (že zadnjih X let), da kot volivci vsakih par let ignoriramo strateške in makroekonomske posledice voljenja populistov in/ali ekonomskih analfabetov?
Kaj pa po tvojem mnenju ni uravnoteženega pri tem članku?
In kako točno nam je Trump ali kdorkoli drug kriv (že zadnjih X let), da kot volivci vsakih par let ignoriramo strateške in makroekonomske posledice voljenja populistov in/ali ekonomskih analfabetov?
[leben1]
Če povzemajo po FT ki je tako rekoč uradno glasilo vojaško kapitalskega podzemlja ZDA, potem dobiš pač te informacije. Ker pa smo dovolj stran, bi lahko preverili še kje drugje in dobili bolj uravnoteženo sliko. Ali pa morda nismo dovolj stran?
Kaj pa po tvojem mnenju ni uravnoteženega pri tem članku?
sporočil: 32.811
Zadnja sprememba: najobj 26.08.2025 20:24
... Zato zdaj odstavlja Liso Cook z argumentom, da je domnevno
vpletena v goljufijo s hipotekarnim posojilom. ...... alzo, če jaz zdaj to prav razumem, Simona točno ve, da je Lisa Cook čista kot solza in da z goljufijo s hipotekarnim posojilom nima nič ... eh, jebiga ...
P.S.: da ne bo pomote, sam nimam pojma niti kdo je Lisa Cook - gospa ne spada v moj "common knowledge" - niti kaj bi naj imela z neko goljufijo z nekim hipotekarnim posojilom, javil sem se samo zato, ker mi gre izrazito na ku*ac, ko je za trumpofobe čisto vse domnevno in dvomijo v čisto vse, kar jim v nekem trenutku ne paše in je nedvomno čisto vse in ne dvomijo v čisto nič, kar jim v nekem trenutku paše ... khmm, pa verjetno enako kot sam nimam pojma, tudi trumpofobi nimajo pojma, kaj je res in kaj ne, ker res ne vem, kako in na osnovi česa Simona v svoji pisarni sredi Ljubljane na drugi strani sveta tako dobro ve, kaj je z vpletenostjo Lise Cook v goljufijo s hipotekarnim posojilom res in kaj ne ... aja, dokler ne vplivajo na moje življenje, me medsebojna podjebavanja ameriških Demokratov in Republikancev ne zanimajo, tako da je v nasprotju od trumpofobne Simone rahlo "poseben" tip politika Trump v mojih očeh pozitivna oseba, ker za razliko od vojnih hujskačev na "demokratičnem" zahodu vsaj navzven poskuša končati vojno v nekdanji sovjetski republiki Ukrajini, ki so jo s sponzoriranim "demokratičnim" državnim udarom nacifašistov iz Kijeva - Victorio Nuland in njeno "Fuck the EU" je Simona že pozabila - sprovocirali ameriški Demokrati, kar pa vsekakor vpliva na moje in tudi na življenje Simone, čeprav očitno kratkovidna Simona v silni skrbi za ameriške institucije tega ne vidi ...
Strani: 1