Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Politico: VDL pritiska na Goloba za žensko komisarko
Strani: 1
sporočil: 1.305
To, da zahteva menjavo kandidata, samo na podlagi spola, to je šele
diskriminacija.
Spol ne bi smel imeti vloge, če je pač 75% kandidatov moških zato, ker imajo ustrezne kompetence, potem naj bo tako. In obratno.
Spol ne bi smel imeti vloge, če je pač 75% kandidatov moških zato, ker imajo ustrezne kompetence, potem naj bo tako. In obratno.
sporočil: 1.125
Če bi bil jaz Golob, bi Ursuli poleg Veselega Tomaža predlagal še
Nenada Ćućo - Salome, pa naj ona izbere.
sporočil: 1.480
Saj tudi pritiskanje na članice glede zadev, ki so v njihovi
kompetenci, ni OK.
A na srečo piše VDL je pritisnila na vsaj pet manjših članic EU.
Na majhne članice se seveda lahko pritiska, saj so si same krive, da so majhne ;)
A na srečo piše VDL je pritisnila na vsaj pet manjših članic EU.
Na majhne članice se seveda lahko pritiska, saj so si same krive, da so majhne ;)
sporočil: 14
Koliko pa je potencialnih kandidatk, ki imajo *boljše* kompetence
od predlaganih kandidatov, in niso prišle skozi, ravno ker so
ženske?
Daleč od tega, da bi mi bila VDL všeč, ampak ta njena zahteva, da se pošljeta po dva kandidata, je čisto legitimna. Pač želi prisiliti vlade naj malo razmislijo o sposobnih ženskah v svojih državah. Na koncu bo itak izbran najboljši od dveh kandidatov, bo pa VDL vsaj imela več možnosti izbire.
A boste rekli, da v celi Sloveniji ni ene same ženske, ki bi bila bolj sposobna od Vesela?
Daleč od tega, da bi mi bila VDL všeč, ampak ta njena zahteva, da se pošljeta po dva kandidata, je čisto legitimna. Pač želi prisiliti vlade naj malo razmislijo o sposobnih ženskah v svojih državah. Na koncu bo itak izbran najboljši od dveh kandidatov, bo pa VDL vsaj imela več možnosti izbire.
A boste rekli, da v celi Sloveniji ni ene same ženske, ki bi bila bolj sposobna od Vesela?
sporočil: 1.305
[martin6]Tega ne vem. A vztrajanje, da mora biti en moški, ena ženska, je vsaj meni malo mimo. Pač, nikoli ne bomo enaki, ženske bodo boljše v nekaterih zadevah, moški v drugih. Enostavno, to je evolucija, kemija in narava tako hotela.
Koliko pa je potencialnih kandidatk, ki imajo *boljše* kompetence od predlaganih kandidatov, in niso prišle skozi, ravno ker so ženske?
Poleg tega mora biti kandidat/ka tudi pripravljen to sprejeti, ni dovolj, da je sposoben. Marsikatera ženska bi bila temu kos, pa ima druge prioritete, recimo.
sporočil: 1.125
[martin6]Od tega prevaranta, ki je izgubil dovoljenje KPK za bogato fušanje pri FIFI, je veliko bolj sposobnih žensk.
Še več pa je bolj sposobnih moških.
Zakaj bi bil ključni kriterij za izbiro, da kandidat nima testisov?
sporočil: 27.733
Zadnja sprememba: crt 04.09.2024 20:49
a sem lahko jaz kompromisni kandidat, ki imam enega :)(spet vseglihar...)
Strani: 1