Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek EU vodi ... Putin

Strani: 1

tomaz.peli sporočil: 16
[#3044188] 10.07.24 11:52
Odgovori   +    17
No, pred Februarjem 2022 je veljalo da se gre novi predsednik predstaviti in pogovoriti s pomembnimi partnerji in sosedi. Po Februarju 2022 smo skočili na ameriški voz in sledimo ameriškem nareku (ravno prebral članek Jake Sullivana v NYT in fantje, it is not good..) in se ne pogovarjamo z nikomer ampak gremo v vojno, kjer nimamo ne orožja ne vojske. No, tudi strategija nam nese tam do novembra, če ne bo bog dal in da bo za spremembo pobralo kakšnega, ki si zasluži (in s tem ne mislim kašnega v Gazi ali Ukrajini, ki sta rezultata opevane Biden /Ursula naveze).
Zatorej še naprej volim Levico, ampak navijam pa za Orbana in za evropski duh, kjer se v primeru konflikta poskuša ustaviti konje in sesti za pogajalsko mizo.
crt sporočil: 27.436
[#3044192] 10.07.24 12:49
Odgovori   +    17
Zadnja sprememba: crt 10.07.2024 12:53
EU politični spaček: ima dve riti pa nobene glave
:)) top

ob tem se je po moje vseeno dobro spomnit, kaksen pa je politicni in sicersnji domet malih drzavic, ki so zdaj v eu, ce so ponosno suverene in nikomur zavezane; s posebnim poudarkom na jugovzhodno od avstrije.

enostavno se je opredeliti proti taksni evropi, ki jo vidimo tukaj in zdaj. postaviti na tehtnico tudi vso zgodovinsko tezo alternative je tezje, ker pac ni tukaj in zdaj in je konec koncev neznanka, spekulacija na prihodnost. a vendarle ne brez podlage.

po mojem razgledovanju obstaja kar solidna creda ljudi, ki vzdihujejo, kdaj bo namesto birokratov in gledaliskih igralcev ze prisel en pravi kerlc z jajci. da sploh lahko tako vzdihujejo, ze samo po sebi kaze na solidno omalovazevanje zgodovine. verjetno bo treba pocakati, da res pride pravi kerlc in da potem dobijo od pravega kerlca obvestilo, da vendarle niso dovolj ljubili pravega kerlca in kaj jih zdaj caka. nerodno pa je cakati zraven.

ob tem, da imata nemcija in francija cisto dovolj problemov in se torej ne bo nihce kaj dosti ukvarjal z bolhicami nekje na koncu repa, to cakanje in nesrecno pricakovanje mogoce niti ni nekaj hipoteticnega, smo ze v njem.
GV-1113 sporočil: 367
[#3044195] 10.07.24 14:14 · odgovor na: crt (#3044192)
Odgovori   +    14
Edina rešitev so Združene države Evrope. Federacija. S predsednikom zvezne vlade in zveznimi ministri.
FIN-544124 sporočil: 3.142
[#3044198] 10.07.24 15:26
Odgovori   +    13
EU vodi ... Putin
Če bi Putin vodil EU bi nam šlo bolje, kot sedaj, ko EU vodijo iz Washingtona in pudlji iz Bruslja !!!
lagea sporočil: 13
[#3044200] 10.07.24 16:13
Odgovori   +    21
Nočemo se nikakor zazreti vase. Kriv nam je Putin potem pa Orban, pa se ponovno malo vrnemo k Putinu... Situacija v EU je rezultat diletantskega vodenja in verjetno nekakšne agende ki jo to vodstvo sledi. Ne morem sprejeti da smo toliko glupi. Nemci imajo svojih problemov, a vendar tudi sicer zgodovinsko so nesposobni pravilnega ravnanja v geopolitičnih preigravanjih. Če bi bili sposobni in pametni, ne bi dve vojni izgubili. Potem pa paleta neumnosti od obdavčenja kravjih prdcev na danskem do nekontrolirane ilegalne imigracije po nareku Soroša ( Orban je javno obelodanil njegov plan), odklonu od lastnih tisočletnih vrednot, sprejemanja kar je EU prebivalcu tuje... Seveda da smo izgubili kompas. Da ne govorim o implantiranem sovraštvu vsaj za eno generacijo itn. Samo upam da se bo, ko bo tega cirkusa konec, nekoga vprašalo po zdravlju. Vsi mi smo rasli ob vojnah na Bližnjem vzhodu. Verjetno bi se marsikdo zatekel v čudu, če tamo vojn ne bi bilo, a Evropa je nekaj drugega. V naši soseščini je v zadnjih 3 letih pobitih cca 600.000 ljudi, pohabljenih je preko 1 mil. Na to v Evropi nismo navajeni. Kljub temu se, kakršnakoli mirovna iniciativa, v kali zatira. Na koncu bomo, ker bomo v to prisiljeni, sklonjene glave eden za drugim šli v Moskvo po odpuščanje. Pri tem bomo seveda rekli, da nismo mi krivi, to je rezultat prejšnje politike. En kitajski diplomat je enkrat rekel: vi Evropa ste samo še zaprašena slika na polici; čedalje bolj se mi zdi da je imel prav. Formirajo se novi centri moči, nas ni nikjer. Druge regije beležijo stopnje rasti nad 3%, mi se tukaj pa igramo športne napovedi: 1%,0%,0,5%
rx170 sporočil: 6.466
[#3044205] 10.07.24 18:23
Odgovori   +    8
EU ostaja ista, čeprav je bilo sporočilo evropskih volitev, da je čas vsaj za nekatere spremembe. Da EU neha regulirati in da dopusti, da ljudje in posel delajo.
To že drži vendar je skregano z "več Evrope", kar menda avtorica zagovarja kasneje v članku.
V prvih dneh je šel kot predsednik EU v Kijev, v Moskvo, na Kitajsko, češ da v imenu EU dela ukrajinsko-ruski mir. V resnici dela za Putinovo vojno.
Orban dela to, kar bi morala zunanja predstavnica EU (kar pa je postala rusofobna evrofašistka in privilegiranka Kaja Kalas). DRugič, Rusiji zaenkrat situacija odogovarja, saj melje kijevsko vojsko ter NATO opremo počasi in zanesljivo (pri čemer je moral kijevski režim uversti ukrepe podobne vzhodno nemškim na madžarski meji, ker "obvezniki" masovno bežijo iz drćave). Torej delanje za mir (slab mir je boljši kot dobra vojna) verjetno niti ni v interesu Putina (čeprav on reče, da je vedno za mirovna pogajanja).
EU je v prejšnjem mandatu komisije dosegla en uspeh, s katerim je preprečila diktaturo v eni od svojih članic. (Seveda se EU ne vmešava v volitve v svojih članicah.) Ta uspeh je Poljska, kjer je populistični desni PIS klonil pred novim zmernim predsednikom vlade – zapriseženim Evropejcem – Donaldom Tuskom.
EU rezultat volitev v članicah ne bi smel brigati.
Na papirju obstajajo mehanizmi, s katerimi bi bilo mogoče Madžarski odvzeti predsedovanje. Teoretično bi bilo z večino mogoče spremeniti razpored predsedovanja svetu EU in na zgodnejši datum prestaviti začetek predsedovanja Poljske. Ampak glede na tradicijo bi bil čudež, če bi EU ne ostala pri jamranju, ampak »odstranila« Orbana.
Avtorica očitno zagovarja ukrepe v stilu Stalinove resolucije inforbiroja. Ali boš tako kot mi rečemo, sicer se pa pazi.
Ne gre namreč le za Krim, ko je EU oportuno stisnila rep med noge. Ne gre le za Ukrajino, kjer igro očitno vodi Putin. Če v ZDA zmaga Orbanov, Putinov in ne nazadnje Šijev prijatelj Trump, se spet agresivno odpira vprašanje Vućića, Srbije in zahodnega Balkana.
In kaj bi naj EU naredila v zvezi s Krimom? Poslala tja Kalo Kalas in Szoltenberga, da bi odplesala bojni ples?
Orbanovo šefovanje EU že spet odpira nikoli zaprto in vse bolj tvegano vprašanje, kaj je EU in kako močna je EU. Če poenostavim: ali potrebujemo več EU, predsednika EU, vlado EU, parlament EU, ki so nad nacionalnimi institucijami, ali torej potrebujemo skupne glavne ekonomske in socialne politike in ali smo jih zmožni narediti, ali pa je EU samo gospodarski prostor in ne ustavna povezava.
Zakaj smo že šli iz Juge?
najobj sporočil: 32.064
[#3044208] 10.07.24 20:18
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: najobj 10.07.2024 20:24
... To je tisti posel, ki v Nemčiji pospešeno propada, ker so ga najedli politični protikoronski ukrepi, od katerih si nikoli ni opomogel. ...

... holy shit ! ... alzo, če jaz zdaj Simono prav razumem, v Nemčiji pospešeno propada samo tisti posel - zakaj sicer poceni ruske energije kot temelja(!) uspeha večinoma energetsko potratne nemške industrije Simona ni omenila niti z besedo - ki očitno nima nobene zveze s samomorilskimi sankcijami proti Rusiji ... eh, jebiga ...

P.S.: ker so Finance švedski cajtng v slovenskem jeziku, seveda razumem odgovorno urednico, da piše po nareku svojih "demokratičnih" lastnikov na Švedskem, sploh ker so se Švedi po 200 letih odpovedali nevtralnosti - OK, nevtralnosti se niso odpovedali Švedi na referendumu, ampak se je v času najhujše histerije namesto Švedov nevtralnosti "demokratično" odpovedala švedska vlada - vsekakor pa bi Simona lahko malo boljše poznala slovensko zgodovino, če že o svetovni zgodovini nima pojma, ko piše, da po dolga leta vnaprej postavljenem vrstnem redu - WTF, ker ji njegova politika ni všeč, je na volitvah večkrat demokratično izvoljeni Orban za Simono kar takoj avtokrat - madžarski predsednik Orban z obiskom Kijeva, Moskve in Pekinga ne dela za ukrajinsko-ruski mir, ampak v resnici dela za Putinovo vojno in da bi zato Orbanu bilo potrebno v skladu z "demokratičnimi" vrednotami EU odvzeti 6-mesečno predsedovanje te iste EU ... khmm, ker če se vrnem k slovenski zgodovini, ki je Simona ne pozna ali je ne razume, namreč zaradi italijanizacije sl.wikipedia.org/wik...4%8Devanje pred 100 leti Slovenci še danes obsojamo Italijane za fašizem, istočasno pa zaradi "demokratične" propagande v EU - odgovorna urednica Financ bi objavljena dejstva na spletu lahko sama izbrskala, če za razliko od dobrih starih cajtov ne bere več mojih postov na totem forumu - ukrajinizacije en.wikipedia.org/wik...ucation%22 brez jezika, šol, kulture, medijev in strank več kot 8 milijonov dobesedno prepovedanih avtohtonih Rusov upload.wikimedia.org...%85-en.png od nacifašistov iz Kijeva - ja, to je razlog za besedo "denacifikacija", ki jo je poleg besede "demilitarizacija" zaradi NATO pakta uporabil Putin - z dvojnimi merili ne obsojamo, ampak jih na komando naših gospodarjev na "demokratičnem" zahodu ravno nasprotno neomejeno podpiramo "as long as it takes" in ko bo toti "as long" v Evropi z vojno proti našim željam postal "too soon" ...
odvisnik sporočil: 733
[#3044209] 10.07.24 20:36 · odgovor na: najobj (#3044208)
Odgovori   +    2
Po moje Švede boli patak, kaj pišejo novinarji.
Glavno jim je koliko jim kapne konec leta od prihodkov :).
FIN-544124 sporočil: 3.142
[#3044212] 10.07.24 21:12 · odgovor na: lagea (#3044200)
Odgovori   +    8
[lagea]
Nočemo se nikakor zazreti vase. En kitajski diplomat je enkrat rekel: vi Evropa ste samo še zaprašena slika na polici; čedalje bolj se mi zdi da je imel prav.
Formirajo se novi centri moči, nas ni nikjer. Druge regije beležijo stopnje rasti nad 3%, mi se tukaj pa igramo športne napovedi: 1%,0%,0,5%
ODLIČNO NAPISANO !!!

Res smo samo še zaprašena slika na polici !

In to po zaslugi hlapcev in vazalov iz Bruslja, ki se globoko klanjajo svojim šefom v Washingtonu.

BRICS je številka 1 v svetu.

Vlade širom EU, razen nekaj svetlih izjem, pa kot zvesti pudlji kimajo Bruslju in Washingtonu.

HLAPCI in VAZALI !!!

Ravno danes se je Roberto Golobov klanjal NATO zvezi in obljubljal višje izdatke za vojsko.

Očitno nihče več ne dela za mir, ampak za vojno.
najobj sporočil: 32.064
[#3044214] 10.07.24 23:29
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: najobj 10.07.2024 23:35
... EU vodi ... Putin ...

... OK, sicer ne verjamem, da Simona zna nemško - na govor sem slučajno naletel na forumu MMC RTV Slovenija - da bi lahko sama poslušala Putinov govor www.youtube.com/watc...045889f797 v nemškem Bundestagu o nemško-ruskih odnosih in predlogu gospodarskega sodelovanja od Lizbone do Vladivostoka ... no, vsekakor pa verjamem, da imajo na Financah zaposlenega nekoga, ki nemško zna dovolj dobro, da bo bistvo (= Rusija je Evropa in ne glede na nesrečno zgodovino z Nemčijo hoče sodelovati, brez vprašanj o vzajemni varnosti z "demokratičnim" zahodom pa se ne pusti jebat od nikogar) kljub ruskemu naglasu Putinovega govora prevedel in bo Simona kot stručko za Putinovo vojno lahko razmišljala - ne, zgodovina se ni začela 24.februarja 2022 in Putin z vojsko v nekdanjo sovjetsko republiko Ukrajino ni padel z Lune - kaj se je zgodilo od leta 2001 do danes in zakaj ...

P.S.: za mene je bolj od Putinovega govora pravzaprav zanimiv prvi komentar "Was hatten wir eine Chance. Warum haben sie es nicht begriffen. Jetzt ist alles kaputt." pod posnetkom na Youtube ...
najobj sporočil: 32.064
[#3044215] 10.07.24 23:36 · odgovor na: odvisnik (#3044209)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: najobj 10.07.2024 23:37
[odvisnik]
Po moje Švede boli patak, kaj pišejo novinarji.
Glavno jim je koliko jim kapne konec leta od prihodkov :).
... čuj, stavim gajbo pira, da ne glede na finančni izplen zaradi pisanja o "demokratičnem" zahodu na totem forumu jaz ne bi smel biti odgovorni urednik Financ niti ene same minute ...
lagea sporočil: 13
[#3044218] 11.07.24 08:30 · odgovor na: najobj (#3044208)
Odgovori   +    7
OK, nevtralnosti se niso odpovedali Švedi na referendumu, ampak se je v času najhujše histerije namesto Švedov nevtralnosti "demokratično" odpovedala švedska vlada - vsekakor pa bi Simona lahko malo boljše poznala slovensko zgodovino, če že o svetovni zgodovini nima pojma, ko piše, da po dolga leta vnaprej postavljenem vrstnem redu - WTF, ker ji njegova politika ni všeč, je na volitvah večkrat demokratično izvoljeni Orban za Simono kar takoj avtokrat - madžarski predsednik Orban z obiskom Kijeva, Moskve in Pekinga ne dela za ukrajinsko-ruski mir, ampak v resnici dela za Putinovo vojno in da bi zato Orbanu bilo potrebno v skladu z "demokratičnimi" vrednotami EU odvzeti 6-mesečno predsedovanje te iste EU ... khmm, ker če se vrnem k slovenski zgodovini, ki je Simona ne pozna ali je ne razume, namreč zaradi italijanizacije sl.wikipedia.org/wik...4%8Devanje pred 100 leti Slovenci še danes obsojamo Italijane za fašizem, istočasno pa zaradi "demokratične" propagande v EU - odgovorna urednica Financ bi objavljena dejstva na spletu lahko sama izbrskala, če za razliko od dobrih starih cajtov ne bere več mojih postov na totem forumu - ukrajinizacije en.wikipedia.org/wik...ucation%22 brez jezika, šol, kulture, medijev in strank več kot 8 milijonov dobesedno prepovedanih avtohtonih Rusov upload.wikimedia.org...%85-en.png od nacifašistov iz Kijeva - ja, to je razlog za besedo "denacifikacija", ki jo je poleg besede "demilitarizacija" zaradi NATO pakta uporabil Putin - z dvojnimi merili ne obsojamo, ampak jih na komando naših gospodarjev na "demokratičnem" zahodu ravno nasprotno neomejeno podpiramo "as long as it takes" in ko bo toti "as long" v Evropi z vojno proti našim željam postal "too soon" ...

Mislim da, generalno ne gre za nepoznavanje zgodovine, prej pa za sprenevedanje vojaka ki ve kdo ga plačuje. Sicer, Jedrne države EU se fašizmu nikoli niso odrekle. Ne nazadnje prva oficirska garnitura v NATO-u je regrutirana iz Wehrmachta, in sicer kroga ki je bil zelo blizo Hitlerju: Adolf Heusinger, Hitlerjev načelnik štaaba je bil poveljnik vojaškega poveljstva NATO-a 1961-64, Speidel, ex načelnik poveljstva Romellovih trup je bil poveljniK NATO trup v srednji Evropi od 57-63 itn.

Tudi zdaj, če kdo spremlja, na površje prihaja naci zgodovina dobrega dela današnjih voditeljev po EU. Celo se mi zdi da so tudi ponosni na to. Kako se je zadnji poskus te ideologije končal vsi vemo. Tokrat mislim da je še bolj zapleteno ker na eni strani stoji razedinjena EU brez liderjev in pravih konkretnih rešitev, na drugi pa Rusija s pravim liderjem ki je na zadnjih volitvah, kljub vojni dobil okrog 80%tno podporo. Za vse nas je problem ker te EU blodnje trajajo. Ob tem vse slabše živimo, po svetu se nas postavlja v kot. Resni politiki po svetu, te naše, več ne jemljejo resno. Vsi smo verjetno videli posnetke: von der Leynove kako se iz Kitajske vrača z navadno potniško linijo, ker ji je Xi pokazal vrata ko mu je začela delati predavanje kaj naj bi in kaj ne, neštetih gafov Baerbockove, Steinmayerja ki stoji na vrhu stopnic, na izhodu iz aviona ker ga ni nihče dočakal....pa še bi lahko našteval. Naši industriji smo odrezali energetske vire, izmišljamo alternativne rešitve ki večinoma nimajo perspektive. Pa še tisto kar zadanemo, vozila EV nam primat vzamejo kitajci. Res ne razumem tega mazohističnega odnosa.
crt sporočil: 27.436
[#3044241] 11.07.24 14:55 · odgovor na: crt (#3044192)
Odgovori   +    2
Having recently spent a few weeks in Poland and Estonia, I formed the impression that the Russian invasion of Ukraine has transformed neighbouring countries in ways that US and western governments completely fail to grasp. Two years of war have radically reshaped expectations.

From the Estonian colleague who calmly told me there will be a Russia-Nato war in the next few years in which Estonia will be partially or completely destroyed, to the Polish mother who no -longer wants her son to pursue a military career--people are drawing conclusions.

They are concluding that Nato is feckless and cannot or will not deter Russia. They are questioning whether their own institutions, and allies, are up to the challenges confronting them. And they are factoring likelihood of war into their own life plans in ways that shocked me.

(...)

x.com/MattLightCrim/...1229255031
najobj sporočil: 32.064
[#3044245] 11.07.24 15:43 · odgovor na: lagea (#3044218)
Odgovori   +    2
Mislim da, generalno ne gre za nepoznavanje zgodovine, prej pa za sprenevedanje vojaka ki ve kdo ga plačuje. Sicer, Jedrne države EU se fašizmu nikoli niso odrekle. Ne nazadnje prva oficirska garnitura v NATO-u je regrutirana iz Wehrmachta, in sicer kroga ki je bil zelo blizo Hitlerju: Adolf Heusinger, Hitlerjev načelnik štaaba je bil poveljnik vojaškega poveljstva NATO-a 1961-64, Speidel, ex načelnik poveljstva Romellovih trup je bil poveljniK NATO trup v srednji Evropi od 57-63 itn.

Tudi zdaj, če kdo spremlja, na površje prihaja naci zgodovina dobrega dela današnjih voditeljev po EU. Celo se mi zdi da so tudi ponosni na to. Kako se je zadnji poskus te ideologije končal vsi vemo. Tokrat mislim da je še bolj zapleteno ker na eni strani stoji razedinjena EU brez liderjev in pravih konkretnih rešitev, na drugi pa Rusija s pravim liderjem ki je na zadnjih volitvah, kljub vojni dobil okrog 80%tno podporo. Za vse nas je problem ker te EU blodnje trajajo. Ob tem vse slabše živimo, po svetu se nas postavlja v kot. Resni politiki po svetu, te naše, več ne jemljejo resno. Vsi smo verjetno videli posnetke: von der Leynove kako se iz Kitajske vrača z navadno potniško linijo, ker ji je Xi pokazal vrata ko mu je začela delati predavanje kaj naj bi in kaj ne, neštetih gafov Baerbockove, Steinmayerja ki stoji na vrhu stopnic, na izhodu iz aviona ker ga ni nihče dočakal....pa še bi lahko našteval. Naši industriji smo odrezali energetske vire, izmišljamo alternativne rešitve ki večinoma nimajo perspektive. Pa še tisto kar zadanemo, vozila EV nam primat vzamejo kitajci. Res ne razumem tega mazohističnega odnosa.
... OK, s "Tomorrow belongs to me" je njihov vzorec razmišljanja - nič drugega sploh več ne slišiš - enak kot takrat www.youtube.com/watc...7bd4983f5c , ker pa osebne (nacistične) zgodovine evropskih politikov "novega" časa res ne poznam, jih ne morem komentirat ... no, kar pa se tiče "navadnih" ljudi pa v večini primerov gre res za sprenevedanje ali bolje rečeno za dvojna merila, v tem konkretnem primeru "vojaka, ki ve, kdo ga plačuje" pa z očitnim nepoznavanjem oziroma nerazumevanjem zgodovine in s slepim ponavljanjem parol kretenske - WTF, s kom bo Putin okupiral Evropo, če še za Ukrajino nima dovolj vojakov - z zdravo pametjo skregane "demokratične" propagande pa je njen aktivizem več kot zgolj običajno sprenevedanje ...

P.S.: po zadnjih sklepih www.rtvslo.si/svet/n...tvu/714464 na vrhu NATO pakta - po Rusiji in Iranu je zdaj tudi Kitajska postala sovražnica "demokratičnega" zahoda - se res bojim, da smo ugrabljeni od pobesnelih war dogs NATO pakta - ne morem verjet, da tega noben noče videt - z novimi ameriškimi raketami dolgega dosega nameščenimi v Nemčiji na nepovratni poti brez narekovajev ... khmm, na poti v armagedon, od koder za človeštvo(!) ni povratka ...
rx170 sporočil: 6.466
[#3044249] 11.07.24 16:10 · odgovor na: crt (#3044241)
Odgovori   +    1
[]
Having recently spent a few weeks in Poland and Estonia, I formed the impression that the Russian invasion of Ukraine has transformed neighbouring countries in ways that US and western governments completely fail to grasp. Two years of war have radically reshaped expectations.

From the Estonian colleague who calmly told me there will be a Russia-Nato war in the next few years in which Estonia will be partially or completely destroyed, to the Polish mother who no -longer wants her son to pursue a military career--people are drawing conclusions.

They are concluding that Nato is feckless and cannot or will not deter Russia. They are questioning whether their own institutions, and allies, are up to the challenges confronting them. And they are factoring likelihood of war into their own life plans in ways that shocked me.

(...)

x.com/MattLightCrim/...1229255031
NATO in te državice članice NATA so pozabile, da je koncept nuklearnega odvračanja tisti, ki preprečuje vojno. V zadnjem času poslušamo narativ, da je Rusijo mogoče poraziti v Ukrajini in drugje s konvencionalnim spopadom nizke intenzivnosti zaradi domneve o NATOvi premnoči, ki pa temelji na rezultatih spopadov NATA in ZDA proti entitetam z inferiorno obrambo in ob popolni zračni premoči. Na podobnih zgrešenih temeljih je temeljila lanska s strani NATA planirana poletna kijevska protiofenziva, pa smo videli, kaj se je zgodilo. Ukrajina ni članica NATA, se jo pa jemlje kot uporaben proxy, pri čemer pa začenja zmanjkovati (ali bo začelo) Ukrajincev voljnih sodelovati v tem...
CHINA2050 sporočil: 40
[#3044250] 11.07.24 16:16
Odgovori   +    0
V domala popolni uglašenosti&poenotenosti komentarjev si dovoljujem izraziti še svoje, diametralno mnenje:
1) Članek je odličen posnetek stanja (duha) v EU
2) V Ukrajini gre za (imperialne) težnje po ozemlju (in vsem, kar je pod zemljo), ruska manjšina v Donecku&Lugansku pa je bolj ali manj prikladna pretveza
3) Ruski predsednik je že precej let nazaj izrazil obžalovanje, da je nekdanja SZ razpadla
4) Seveda ne gre zanikati imperializma z drugačnim predznakom (Kagan&Nuland vs Dugin)
5) Ampak - premikanje meja je nevaren precedens, lahko ne bo dolgo, ko bodo Nemci zahtevali nazaj Sudete, etc etc, in hudič v EU dokončno uide iz steklenice
6) Vsakdo naj se (zaenkrat še iz cone udobja) vpraša, ali je življenje v Rusiji (in še kakšnem avtokratskem režimu) boljše kot v EU...
7) Pa za koliko je pripravljen prodati osebne svoboščine? In biti zaradi hibridne vojne (najmanj to) ob svojo bančno vlogo ? Bo potem (premik od načelnega h konkretnemu) še enakega mnenja kot danes ?
rx170 sporočil: 6.466
[#3044251] 11.07.24 16:28 · odgovor na: CHINA2050 (#3044250)
Odgovori   +    3
Ampak - premikanje meja je nevaren precedens, lahko ne bo dolgo, ko bodo Nemci zahtevali nazaj Sudete, etc etc, in hudič v EU dokončno uide iz steklenice
TA duh je ušel iz steklenice z razpadom Juge, SZ in na koncu s priznanjem Kosova. Katalonci npr. takšne sreče nimajo...
Vsakdo naj se (zaenkrat še iz cone udobja) vpraša, ali je življenje v Rusiji (in še kakšnem avtokratskem režimu) boljše kot v EU...
To vprašanje je sicer močno poenostavljeno, saj implicira 2 črno beli alternativi, nima pa veliko zveze s temo razprave.
Pa za koliko je pripravljen prodati osebne svoboščine? In biti zaradi hibridne vojne (najmanj to) ob svojo bančno vlogo ? Bo potem (premik od načelnega h konkretnemu) še enakega mnenja kot danes ?
Za hibridno vojno sta potrebna 2. To, kar se imenuje EU je pohlevno skupaj z ZDA na pot stopila že leta 2014 z vmešavanjem v ukrajinske notranje zadeve, odstranitvijo Janukoviča, inštalacijo hunte in vsega kar je sledilo vključno z izgubo Krima. Po tem je sledil vojaški poraz te iste hunte proti upornim republikam na vzhodu, vse ostalo je potem zgodovina. Kar se tiče osebnih svoboščin obstaja v EU cenzura, želja po discipliniranju drugače razmišljujočih v stilu informbiroja (Orban) ter navsezadnje podpora režimu v Kijevu, ki ni niti D od demokracije. Moj davkoplačevalski denar pa se že sedaj porablja za vojno.
CHINA2050 sporočil: 40
[#3044261] 11.07.24 19:47 · odgovor na: rx170 (#3044251)
Odgovori   +    0
Premikanje meja - se strinjam, omenil sem dva imperializma, ampak čas bi bil, da nekdo reče zapik,
Svoboščine - dobro je, dokler lahko svobodno pišemo in demonstriramo, marsikje to že dolgo ne gre več.
Ukrajina - ja, enkrat bo Ukrajincev res zmanjkalo, in kaj potem ? Kdo bo na vrsti naslednji ? Kje se bo nekdo ustavil ?
Iz zgodovine je poznan primer podobnega diktatorja, ki je po vsaki "etapni zmagi" rekel, da je zadnja.. pa ni bila.
In tudi, da tisti, ki se (podobno kot zdaj Slovenci) niso želeli opredeliti, zato pri osvajalcih niso bili deležni nobenega posebnega razumevanja...
Orban - najprej bi mu vzel evropska sredstva, na Madžarskem bi kaj hitro prišlo do implozije oblasti. In naj dela Evropo veliko s svojim denarjem. V stilu tistega srbskega reka - ne ujedaj ruke koja ....pa še kaj bolj sočnega bi se našlo.

Strani: 1