Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ukrepi zoper korupcijo pri nabavah v zdravstvu šele po analizi dobaviteljev in cen
Strani: 1
sporočil: 18.363
Zadnja sprememba: bigl 22.02.2023 17:10
Ta analiza trajajoča do konec leta 2023 bo po moje, glede na vse
razpoložljive podatke in sodobna analitična orodja, absolutno
predolgo trajala, trpela. Menda ja ne bodo delali "peš"'.... Lep
dan.
sporočil: 198
[Muki]Samo čez Karavanke pogledamo za zgled...Ne rabimo odkrivat tople vode. Ampak, ker vsem deležnikom stanje ustreza, čez leto ali dve, pa raznih DBL in Brecljev ne bo več na pozicijah moči...
Dokler ne bo sekanja udov, se ne bo nič spremenilo.
sporočil: 28.034
Zadnja sprememba: crt 23.02.2023 08:07
[smrk]A study over the years 2013 to 2019 found that Austria had the highest rate of corruption in healthcare of all EU countries, with one in nine Austrian patients being asked to pay bribes
Samo čez Karavanke pogledamo za zgled...Ne rabimo odkrivat tople vode.
en.wikipedia.org/wik...ite_note-5
www.economist.com/gr...gly-common
... naj uganem, kaksen odgovor sledi: ja to je zato, ker so slovenci gor zaposleni :)
sporočil: 198
[]Uff, dobro si me :)).. To si pa nisem mislil, deluje popolnoma nelogično. Mogoče je to tista "zaznava" :).. je pa res, da iskreno ne pomnim, da bi kadarkoli od mene kot pacienta, ali od nekoga mojih bližnjih, znancev ipd. nek zdravstveni delavec zahteval, predlagal kaj takega.
> [smrk]
> Samo čez Karavanke pogledamo za zgled...Ne rabimo odkrivat tople vode.
A study over the years 2013 to 2019 found that Austria had the highest rate of corruption in healthcare of all EU countries, with one in nine Austrian patients being asked to pay bribes
en.wikipedia.org/wik...ite_note-5
www.economist.com/gr...gly-common
... naj uganem, kaksen odgovor sledi: ja to je zato, ker so slovenci gor zaposleni :)
disclaimer:
- del posla opravim za zdravstvo, javno ali "zasebno", opazim očitno razliko v odnosu ali gre za javni denar ali zasebni pri npr naložbah.
- praktično nisem uporabnik slovenskega javnega zdravstva niti zobozdravstva, izvzamem travmatologijo, česar je bilo malo.
sporočil: 28.034
[smrk]no, to je vendarle bolj stvar predstave in zaznave kot pa logike.
Uff, dobro si me :)).. To si pa nisem mislil, deluje popolnoma nelogično. Mogoče je to tista "zaznava" :)..
je pa res, da iskreno ne pomnim, da bi kadarkoli od mene kot pacienta, ali od nekoga mojih bližnjih, znancev ipd. nek zdravstveni delavec zahteval, predlagal kaj takega.tudi od mene & co v sloveniji ne. (kar seveda ne pomeni, da je moja izkusnja edina merodajna in da zato ne verjamem, da to obstaja.) sem pa glede zdravstva samo uporabnik, ne tudi v kaksni poslovni vlogi.
Strani: 1