Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Protikorupcijska komisija: Rupar bi moral prijaviti stanovanje
Strani: 1
sporočil: 18.121
Tule se dela iz muhe slon.
Rupar sicer ni ravno neka perla, vendar pa se mi zdi tole prijavljanje bogastva en tak velik lari fari in nebodigatreba.
Kot pravi Rupar: vse pogodbe so notarsko overjene, plačal je vse davke in kaj potem, če teh stanovanj ni prijavil na spisek svojega premoženja?
Še en brezvezen zakon in ena brezvezna komisija za zbiranje papirja.
In spet so najbolj glasni ljubitelji paradajza, ki imajo več masla na glavi kot Triglav snega sredi zime.
Pozicija: nisem volilec SDS.
Rupar sicer ni ravno neka perla, vendar pa se mi zdi tole prijavljanje bogastva en tak velik lari fari in nebodigatreba.
Kot pravi Rupar: vse pogodbe so notarsko overjene, plačal je vse davke in kaj potem, če teh stanovanj ni prijavil na spisek svojega premoženja?
Še en brezvezen zakon in ena brezvezna komisija za zbiranje papirja.
In spet so najbolj glasni ljubitelji paradajza, ki imajo več masla na glavi kot Triglav snega sredi zime.
Pozicija: nisem volilec SDS.
sporočil: 17.846
Meni se zadeva zdi ŠE BOLJ neumna, kot izpostavljaš ti..
Namreč to, da je stanovanje uradno prepisano, davek obračunan in vpisan v različne knjige se mi zdi NEDOPUSTNO, da država, tokrat Urad za preprečevanje korupcije, ŠE ENKRAT zahteva samoprijavo premoženja. Mar ne sodi v "prijazno državo" tudi to, da podatka, ki je že enkrat v državnih bazah ni treba še enkrat in še enkrat dostavljat na različne druge, enako državne urade?
LP
D.
Namreč to, da je stanovanje uradno prepisano, davek obračunan in vpisan v različne knjige se mi zdi NEDOPUSTNO, da država, tokrat Urad za preprečevanje korupcije, ŠE ENKRAT zahteva samoprijavo premoženja. Mar ne sodi v "prijazno državo" tudi to, da podatka, ki je že enkrat v državnih bazah ni treba še enkrat in še enkrat dostavljat na različne druge, enako državne urade?
LP
D.
sporočil: 949
Očitno ima Požar domačo nalogo. Že 2 dni nastopa na eni TV postaji,
v oddaji, ki jo vodi njegova žena. Lažeta pa oba, preverjeno. Na
"smrt" pretepena je pa izgledalala neverjetno sveže (za
pravkar od mrtvih vstano)
Res je. Imaš 100% prav.
Morda pa bo tule Rupar prebral nasvet, kako naj se brani.
Obstaja celo tovrstna uredba o upravnem postopku, da je namreč organ dolžan sam pridobiti informacije v državnih bazah.
Morda pa bo tule Rupar prebral nasvet, kako naj se brani.
Obstaja celo tovrstna uredba o upravnem postopku, da je namreč organ dolžan sam pridobiti informacije v državnih bazah.
0219K21 wrote:
LP
D.
Good point. To stalno oglaša Virant. Kos pač ni dl koalicije, morda zato. Pa še iskati ni treba podatke.
gorazd31 wrote:
Da nisi mogoče njegov nezakonski sin ?!
Tu je govora o Ruparju ne o Drnovšku.
sporočil: 13
0902ISXdX wrote:
Tule se dela iz muhe slon. Rupar sicer ni ravno neka perla, vendar pa se mi zdi tole prijavljanje bogastva en tak velik lari fari in nebodigatreba. Kot pravi Rupar: vse pogodbe so notarsko overjene, plačal je vse davke in kaj potem, če teh stanovanj ni prijavil na spisek svojega premoženja? Še en brezvezen zakon in ena brezvezna komisija za zbiranje papirja. In spet so najbolj glasni ljubitelji paradajza, ki imajo več masla na glavi kot Triglav snega sredi zime. Pozicija: nisem volilec SDS.
Da nisi mogoče njegov nezakonski sin ?!
sporočil: 3.657
0219K21 wrote:Cimprej spremeni mnenje in zacni zbirati vse mogoce papirje za bodoco upokojitev. Drzavna birokracija je nezasitna ponavljajucih se podatkov. Najpreprostejsi nacin za upravicevanje stevilnih delovnih mest...
LP
D.
LP MMM
sporočil: 180
0219K21 wrote:
LP
D.
Zadeva je tako neumna, da meji na absurd. IMHO je point-ov v tej zgodbi kar nekaj (in niso ravno povezani s prijavljanjem premozenja):
1.) Meni se zastavlja vprasanje KAKO lahko clovek (s sicer nadpovprecnimi prihodki zupana in poslanca) kupi 2 (!) stanovanji, v njih instalira bejbe (vsaj z eno tudi nekaj ima) in da tega ne porajta njegova zena? Dva stanovanji sta vredni ... kaj ... recmo po tamalem 40mio. Kdaj je uspel prisparati toliko iz druzinskega proracuna, ne da bi to zena porajtala?
2.) Izhajajoc iz prevega pomisleka se zastavi vprasanje KJE je dobil denar za ta stanovanja (njegova ocitno so, saj je kazal notarsko overjene pogodbe danes na POP TV)? Casa da bi delal se kot kak kelnar, malar, igralec (razen mogoce v kaksni homemade produkciji), arhitekt, ucitelj ali kaj podobnega, vsekakor nima. Zupanovanje IN poslanstvo je full time job. Kdo mu torej daje denar (ce ga ne zasluzi)? In za KAJ?
3.) In America bi se sedaj novinarji sprasevali (pri nas se ne, saj so v najvecji vecini owce) KDO je
Ruparju daje denar za tale stanovanjca... Tuje tajne sluzbe? Organizirani kriminal? Mednarodne korporacije? Opus dei, prostozidarji in podobni? Naslednji del domace naloge bi bil, da researcherji preverijo za kaj se je doticni v zadnjih letih svoje politicne aktivnosti zavzemal. Katere zakonske predloge je predlagal ali podprl, skratka komu je na svojem mestu naredil uslugo, ki bi jo bilo vredno placati...
Ampak, vse to so seveda le spekulacije.
Dejmo se raje ukvarjat s tem a je res kaj imel s tisto petindvajsetletnico (ki btw zgleda bistveno vec, pa se prav nic posebnega ni) in s tem a je Kosu prjavu svoje imetje al ne. To so stvari ki jih razumemo in so bistvene. A ne :) ?
Rupar je izjavil, da je najel kredit, ki ga še vedno
odplačuje.
in verjetno je to drugačen kredit, kakršnega imajo na primer managerski mojstri, ki so sprivatizirali Mercator, Autocommerce in podobno.
in verjetno je to drugačen kredit, kakršnega imajo na primer managerski mojstri, ki so sprivatizirali Mercator, Autocommerce in podobno.
0902ISXdX wrote:
Rupar je izjavil, da je najel kredit, ki ga še vedno odplačuje.
Ja, ce je pa Rupar to rekel, pol je pa ziher res. Je tud rekel, da ni kupoval kondomov na sluzbeno kreditno kartico, pa jih je. Ampak pac to ni nic hudega. Sedaj vsaj vemo za kaj jih je potreboval... :)
Kdaj je pa bil Mercator sprivatiziran? Po al pred prodajo delezev KAD in SOD?
KAD pa SOD sta samo še preostanek prodala.
Glavno bogastvo si je naredil Jankovič z upravo, ki so kupovali delnice s krediti za katere so taiste delnice zastavljali.
Pa rezervacija delnic pri Triglavu.
Ruparjevo trditev o kreditu pa je tudi možno enostavno preveriti.
Novinarji naj ga vprašajo za dokumente pa je.
Kot sem že napisal zgoraj, ni Rupar neka perla in zaradi mene ga lahko odstopijo, zamenjajo, karkoli.
Vsekakor pa je hecno napihovati njegove kondome ali Kacinov parfum (a ni tudi on kupoval na ministrsko kreditno kartico?) in Kacinovo ograjo, v primerjavi z izraelskimi haubicami, prehitro prodajo LEKA, celotno privatizacijo menedžerskih odkupov....
Glavno bogastvo si je naredil Jankovič z upravo, ki so kupovali delnice s krediti za katere so taiste delnice zastavljali.
Ruparjevo trditev o kreditu pa je tudi možno enostavno preveriti.
Novinarji naj ga vprašajo za dokumente pa je.
Kot sem že napisal zgoraj, ni Rupar neka perla in zaradi mene ga lahko odstopijo, zamenjajo, karkoli.
Vsekakor pa je hecno napihovati njegove kondome ali Kacinov parfum (a ni tudi on kupoval na ministrsko kreditno kartico?) in Kacinovo ograjo, v primerjavi z izraelskimi haubicami, prehitro prodajo LEKA, celotno privatizacijo menedžerskih odkupov....
0902ISXdX wrote:
KAD pa SOD sta samo še preostanek prodala.
KAD in SOD preostanek? A se tebi vsaj priblizno shina po kolk so hruske na trgu? Deleza KAD in SOD sta mogoce malenkost proti zeleznicam (katere je danes hvalabogu zapustil tisti anemik od zupana Skofljice), elektrarnam in podobnim sistemom. Tezko pa bi ucinke podcenjene prodaje delnic Mercatorja prijateljem primerjal s cemerkoli v recentni zgodovini slovenske neumnosti. Celo s Kacotovo ograjo ne.
Jaz pa Ruparja nebi odstavljal. Ljudje imajo VEDNO oblast kot si jo zasluzijo. Prebivalci Trzica so ga ze nekajkrat izvolili za zupana in si ga ocitno zasluzijo se naprej. So be it.
sporočil: 3.657
Imam obcutek, da je civil servant idealist rahlo razocaran nad
pravno drzavo?
LP MMM
LP MMM
sporočil: 1.391
Edino kar občudujem je debela koža.
V tem koncu so včasih strojili kože sedaj jih očitno ne več.
V tem koncu so včasih strojili kože sedaj jih očitno ne več.
sporočil: 162
Kaj pa bi počele komisije, ki se ukvarjajo z nebodigatreba
zbiranjem papirja?
Krampe in lopate v roke in kopat predor.
Krampe in lopate v roke in kopat predor.
sporočil: 994
0219K21 wrote:A, bo to pri dohodnini tudi veljalo?
LP
D.
Delo, 16.oktober.
701 politikov ni prijavilo svojega premoženja Kosovi komisiji.
Med njimi tudi Danilo Kovačič.
701 politikov ni prijavilo svojega premoženja Kosovi komisiji.
Med njimi tudi Danilo Kovačič.
sporočil: 389
Kdaj pa postaneš "politik", da moraš prijaviti Kosu premoženje. 701
politik. Zgleda, da če si v odboru krajevne skupnosti si že Kosov
zavezanec.
Po članku sodeč, spadajo med politike poleg ministrov,
državnozborskih poslancev in svetnikov tudi občinski svetniki.
Strani: 1