Strani: 1

mar123 sporočil: 1.400
[#3007860] 29.09.22 20:29
Odgovori   +    6
A bo drugo leto ko bo kriza spet milijardna dokapitalizacija nlb
murje sporočil: 4.956
[#3015037] 26.01.23 15:53
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: murje 26.01.2023 15:54
PRIMOŽ ZELENŠEK & CHIPOL & Co.

Mladi menedžer leta 2022 je Primož Zelenšek, direktor Chipola

Združenje Manager je na sinočnjem januarskem srečanju priznanje mladi menedžer leta 2022 podelilo Primožu Zelenšku, direktorju podjetja Chipolo, ki je bilo leta 2021 eden izmed finalistov za priznanje gazela savinjsko-zasavske regije. Finalisti izbora, ki izpostavlja ter nagrajuje uspešne posameznike na začetku njihove menedžerske poti, so bili tudi Sabina Gros, direktorica skupine BPT, ter Melvis Haskić in Vasja Hramec, ustanovitelja in direktorja podjetja Avantpack.

»Deset let nazaj smo imeli idejo narediti majhno 'stvarco', ki bi rešila veliko težavo – iskanje stvari. Čeprav niso bili vedno lahki časi, smo vztrajali tako dolgo, da je eden največjih igralcev na tržišču, Apple, prišel v igro. Tudi, ko nam ni šlo lahko, smo se trudili obdržati celo ekipo. In smo jo,« je ob prejemu priznanja povedal Zelenšek, soustanovitelj in direktor podjetja Chipolo, ki je ambiciozen in delu predan podjetnik, ki vedno znova išče nove ideje in rešitve. Več kot desetletje polprofesionalni igralec rokometnega kluba Rudar iz Trbovelj se je kot predsednik študentskega društva Elektra v vodstveni vlogi preizkusil že v študentskih letih. Danes je njegova vizija oblikovanje najboljše možne izkušnje iskanja osebnih stvari.

Uspešen preboj na svetovni trg

Diplomant elektrotehnike na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, je svoje izkušnje pridobival kot vodja projektov pri Viapssu ter leta 2011 kot soustanovitelj in direktor podjetja Nolie Apps, ki je zelo priljubljeno igro Activity Original prilagodilo v digitalno, tabličnim računalnikom prijazno obliko. Leta 2014 je kot eden izmed soustanoviteljev podjetja Chipolo prevzel mesto njegovega direktorja. Slednji so svojo podjetniško zgodbo leta 2013 začeli z uspešno kickstarter kampanjo, preko katere so zbrali skoraj 300.000 dolarjev. Na trg so vstopili s pametnimi obeski za ključe, ki se povežejo z aplikacijo na telefonu in ki uporabniku omogočajo, da na preprost način poiščejo založene ključe ali telefon.

Najpomembnejši vrednoti prijateljstvo in odkritost

Kolektiv Chipola je nastal iz skupine prijateljev, kar je pomembno vplivalo na celoten nadaljnji razvoj kulture v podjetju. Njihovi najpomembnejši vrednoti sta prijateljstvo in odkritost, ki ju je mogoče zaznati na vseh nivojih delovanja: v odnosu vodstva do zaposlenih, medsebojnih odnosih med zaposlenimi ter odnosih podjetja s partnerji in uporabniki. Vizija Primoža Zelenška je oblikovanje najboljše možne izkušnje iskanja osebnih stvari, osebno poslanstvo pa zagotavljati najboljše pogoje za delo zaposlenih, jih usmerjati k ciljem in prenašati znanje na druge mlade podjetnike. Sodelavci cenijo, da ne ostane samo pri besedah in spodbudah, temveč da se dela in pomoči pri reševanju izzivov loti tudi sam.

Mentor številnim podjetjem

Zelenšek je obenem tudi mentor podjetjem, pri čemer v njegovem portfelju med drugim najdemo tudi Ollo Audio, Zoyo Baby, DeltaHub, Karjolo … Njegov glavni nasvet je: »Začetni neuspehi naj vas ne zaustavijo, vztrajajte, bodite samozavestni, naj vas ne bo strah.« Po njegovem mnenju bi vsako podjetje moralo razmišljati tudi o vplivu njegove dejavnosti na okolje, enega izmed virov, ki ga imamo za preveč samoumevnega.

O priznanju mladi menedžer

S priznanjem mladi menedžer Združenje Manager na zemljevid slovenskega menedžmenta postavlja mlade, uspešne, perspektivne ter prodorne menedžerje in menedžerke. Z njim izpostavljajo ter nagrajujejo uspešne posameznike na začetku svoje menedžerske poti, ki navznoter in izven kolektiva gradijo zaupanje in spoštovanje, svoje poslovne rezultate in uspehe pa gradijo na najvišjih standardih trajnostnega voditeljstva.
www.dnevnik.si/10430...or-chipola

Strani: 1