Izbrani forum: Avto
Izbrana tema: članek Bruno Le Maire: V EU bi morali, tako kot v ZDA, omejiti subvencije na lokalno izdelane električne avte
Strani: 1
Ne poznam prav veliko tovarn litija in rudnikov redkih zemljin ki izkopavajo na območju EU.
To ni problem.
Intenzivna in vsiljena elektrifikacija pa IMHO je problem.
Lep dan
[Rokc5]Kar jih ne bo oviralo pri registraciji prav vsem lastnikom vozil pobrati nekaj 10 € za elektrifikacijo. Hkrati naj zapišejo še kako bodo pobran denar potem vrnili vsem lastnikom "navadnih" ICE vozil.
Nazaj na bencinarja in dizel torej. Sreča da nisem prodal mojega dizelaša.
[ogo]A ne bi bilo bolj smtrno,d a prej nehajo sobvencionirati fosilna goriva in nafto?
Kaj ko bi nehali subvencionirat električne avte, in začeli gradit nove nuklearke?
www.worldbank.org/en...-subsidies
"Subvencije za fosilna goriva : Ocenjuje se, da bodo stali med 455 in 485 milijardami USD."
Subnvecioanramo razreda 10 ali 100 krat več goriva, ki morijo ljudi in spremenjajo klimo.
www.eea.europa.eu/im...xposure-to
Torej, kje je logika, da 10 krat več subvencij vlagamo v fosilna goriva, ki nas morijo in spreminjajo klimo od subvencij v obnovljive vire in električno mobilnost?
Sem takoj za ukinitiev subvencij za električna vozila, če se istočasno ukinejo subvencije za bencin in bo cena bencina realnih 4 do 6€ za liter.
.
[trocki]jaz tudi, danes je prečudovit dan za kolesarjenje
Jaz za vožnjo v urbanem okolju uporabljam kolo, tako da nisem niti pomislil o uporabi avta v ta namen. Ravno zato električni avto ne pride v poštev, ker ga uporabljam le za izlete, kjer pa ne mislim stalno razmišljati o tem, kje bom našel prosto polnilnico in kaj bom počel v času polnjenja.
Strani: 1