Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Delnice, nepremičnine, depoziti, kriptovalute – kam s prihranki v letu 2022?
Strani: 1
sporočil: 124
Sam tudi ne kupim zgodbe o kriptovalutah kot zaščiti pred inflacijo. Že res, da je število izdanih bitcoinov omejeno, a po drugi strani se ves čas rojevajo nove kriptovalute.G.Hribar ne razume bitcoina in kriptovalut. Opažanje je pravilno, le zaključek je napačen.
sporočil: 1.228
Zadnja sprememba: Polo83 02.01.2022 13:45
svetujem depozit in da ste potrpežljivi naslednjih 18
mesecev...just sit on your hands
sporočil: 46
Mislim da je ta oseba ki pravi Blažu da ne razume kaj je bitcoin
zelo mlada, ter ne izkušena. To svojo neizkušenost bo prej kot slej
drago plačala, nenazadnje smo jo vsaj enkrat vsi ki smo se v
življenju ukvarjali z financami,takšnjimi ali drugačnimi.
Druače pa zelo dober intrvju.
sporočil: 1.321
[]Mlad ali ne, ima pa prav.
Mislim da je ta oseba ki pravi Blažu da ne razume kaj je bitcoin zelo mlada, ter ne izkušena. To svojo neizkušenost bo prej kot slej drago plačala, nenazadnje smo jo vsaj enkrat vsi ki smo se v življenju ukvarjali z financami,takšnjimi ali drugačnimi.
Crypto je precej bolj ko,pleksna zival, da bi jo v enem stavku popredalckali.
Ima pa avtor prsv, ko trdi, da bodo mnogi (vecina?) na koncu razocarani.
Zadovoljni pa tisti, ki postopoma skesirajo ;-)
sporočil: 124
Zadnja sprememba: FIN-277320 03.01.2022 00:11
[]Žal, ne prvo, ne drugo... veš kaj pravijo, če ne dobiš kar želiš, dobiš izkušnje. In te sem v zavidljivem obsegu dobil že v 07/08 :)
Mislim da je ta oseba ki pravi Blažu da ne razume kaj je bitcoin zelo mlada, ter ne izkušena. To svojo neizkušenost bo prej kot slej drago plačala, nenazadnje smo jo vsaj enkrat vsi ki smo se v življenju ukvarjali z financami,takšnjimi ali drugačnimi.
Bom probal razložiti moj komentar. Imamo Bitcoin, in imamo kripto. Vse so tehnično gledano kriptovalute, in zunanjemu nepodkovanemu opazovalcu enaka "megla", v resnici pa gre za nasprotni zadevi. Mešati bitcoin in kripto je tako, kot da bi posplošil zlato in železo, koruzo in nafto kot surovine... in nato zaključil, da je monetarna vloga zlata ogrožena, ker si naumljamo nove surovine in večina le-teh sploh ni redkih.
Skratka, nobena druga kriptovaluta ni konkurenca bitcoinu. Prvo zato, ker ni nobena, razen Bitcoina, decentralizirana - in to naredi vso razliko. Drugo pa zato, ker ciljajo na povsem drugacne use case kot bitcoin (denar). Je pa res, da vse druge kriptovalute konkurirajo med sabo in imajo ta problem, ki ga je g.Hribar pripisal Bitcoinu (npr. eth>bnb,sol,dot...).
sporočil: 1.117
[FIN-277320]To je lanska Hribarjeva napoved za kriptovalute:
G.Hribar ne razume bitcoina in kriptovalut. Opažanje je pravilno, le zaključek je napačen.
"Sklepam, da tako okolje za bitcoin ne bo najbolj spodbudno in da po močni rasti zopet lahko sledi močan upad, podobno kot v letih 2014 in 2018."Širok indeks kriptovalut NWST1100, ki predstavlja 1100 kovancev ali žetonovo, je zrasel lani za več kot 200%
Res ne razumem, zakaj mu je treba vsako leto ob zelo dobrem pregledu dodajati razred, ki ga ne razume in kjer strelja kozle.
sporočil: 1.187
[rename]Dokler ga (v tem kontekstu zlasti) Rusija in Kitajska precej obilno kopičita, ga bodo (na zahodnih borzah) še precej časa poskušali tiščati navzdol ...
Glede na sranje...stavim edino na.zlato.
sporočil: 1.321
[alpha7B5sn]Saj zato je pa sedaj še vedno pravi čas za nakup ;-)
> [rename]
> Glede na sranje...stavim edino na.zlato.
Dokler ga (v tem kontekstu zlasti) Rusija in Kitajska precej obilno kopičita, ga bodo (na zahodnih borzah) še precej časa poskušali tiščati navzdol ...
sporočil: 2.857
Konservativne delniške naložbe so po mojem okusu. Morda bi bilo
zanimivo pobrskati tudi po kakšnih evropskih delniških naložbah
(verjetno je pa tu preveliko dela za slovenske vlagatelje in se ne
splača zaradi neprijaznosti FURSA). Bomo videli ali se bo plaz
prilivov v slovenske sklade ustavil.
Investicijski nakup nepremičnine pa se ne splača po mojem smo v Sloveniji ravno na ATH, svetoval bi počakati kakšno leto. Tisti, ki pa že imate takšno nepremičnino ste srečneži in lahko pričakujete, da bodo najemnine ostale visoke.
Pa še nekaj: slovenski vladateljski mački ki se spoznajo na surovine in dragocene kovine, bi znali z nakupom kakšnih dobrih naložb na tem področju (tudi delnice rudnikov) najti kakšne skrite priložnosti. Sam sem tu bistveno premalo izkušenj.
My two cents.....
Investicijski nakup nepremičnine pa se ne splača po mojem smo v Sloveniji ravno na ATH, svetoval bi počakati kakšno leto. Tisti, ki pa že imate takšno nepremičnino ste srečneži in lahko pričakujete, da bodo najemnine ostale visoke.
Pa še nekaj: slovenski vladateljski mački ki se spoznajo na surovine in dragocene kovine, bi znali z nakupom kakšnih dobrih naložb na tem področju (tudi delnice rudnikov) najti kakšne skrite priložnosti. Sam sem tu bistveno premalo izkušenj.
My two cents.....
sporočil: 126
Moja strategija je bila vedno, da v market vstopim, ko vsi bezijo
oz je v podnu pa naj bojo skladi, delinice, surovine, nepremicnine,
kripto...(drzis se panog kot so prehrana,
farmacija,logistika,energetika danes tudi tech, saj brez teh panog
svet ne funkcionira.)
Tako, da prava strategija je pocakati, da katerikoli market poci ta cas nabiras sredstva in vstopiti v podnu seveda investiras znesek, ki si ga lahko privoscis zgubit.
In se zadnji korak "cakas" ker krivulja na marketih se vedno pobere...
To je dokaj pasivni nacin investiranja, ki ne zahteva dnevnega angaziranja a v nekaj letih(vecinoma 5+) prinese ogromne donose.
In pa se zadnje pravilo potrpezljivost!(sploh pri nalozbah kjer panicno lahko gledas krivulje na grafu)
Sam menim, da bo v roku kakih dveh let takih priloznosti veliko!
Tako, da prava strategija je pocakati, da katerikoli market poci ta cas nabiras sredstva in vstopiti v podnu seveda investiras znesek, ki si ga lahko privoscis zgubit.
In se zadnji korak "cakas" ker krivulja na marketih se vedno pobere...
To je dokaj pasivni nacin investiranja, ki ne zahteva dnevnega angaziranja a v nekaj letih(vecinoma 5+) prinese ogromne donose.
In pa se zadnje pravilo potrpezljivost!(sploh pri nalozbah kjer panicno lahko gledas krivulje na grafu)
Sam menim, da bo v roku kakih dveh let takih priloznosti veliko!
Strani: 1