Strani: 1

zoran13 sporočil: 2.420
[#2962346] 30.09.21 15:55
Odgovori   +    0
DIGITALNI STRES

Pandemija bolezni COVID-19 je zahtevala številne prilagoditve, ki jih spremlja visoka raven stresa. Večina zaposlenih je delo pričela opravljati od doma, zato se je med drugim pojavil tudi tehnostres oz. digitalni stres. Ta nastane kot posledica težav s prilagajanjem na uporabo informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT). Povzročajo ga različni dejavniki, ki jih lahko razdelimo na preobremenjenost (uporaba IKT človeka sili k prekomernemu delu), vdor (IKT lahko predstavlja vdor v zasebno življenje), kompleksnost (prezapletena tehnologija vzbuja občutke nesposobnosti), negotovost (stalne spremembe in posodobitve povzročajo občutke negotovosti) in ogroženost (občutek, da je zaradi neobvladovanja IKT ogroženo delovno mesto).

Visoka raven digitalnega stresa lahko privede do slabega telesnega počutja, nezadovoljstva z delovno organizacijo, razdražljivosti, občutij napetosti, anksioznosti in depresivnosti, upada energije in koncentracije, nespečnosti, itd. Zato je izredno pomembno, da se znamo z digitalnim stresom učinkovito spoprijeti.

Spletna stran programa OMRA ponuja praktične nasvete za učinkovito delo na daljavo, obvladovanje digitalnega stresa ter usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.
www.varnonadelu.si/3...iew_type=4

Strani: 1