Strani: 1

KornelijaToth sporočil: 115
[#2832476] 02.04.20 06:10
Odgovori   +    0
Katastrofalno je, da je psihologija pozabila svoj najboljše dosežek: da v podzavest potlačeni nepridipravi (»grehi«) so vzrok za naša trpljenja in zadeve se uredi, če jih ozavestimo.
Pred 50 leti smo se še učili o psihosomatskih boleznih. Danes pa se telo strogo ločuje od psihe. A tudi psihologi več nimajo pojma o psihologiji (kot mi je pokazal jezen izbruh nekega psihoterapevta nedolgo nazaj.) A nihče ne jemlje resno niti to, da bi pravilno speljana psihoanaliza morala ozdraveti tudi telesne bolezni. Še manj pa, da bi uzroke vseh možnih problemov v prvi vrsti trebali izkati v naših, v pozdavest potlačenih »grehih« (hudobij in »hudobij«).
Tudi vi ste v članku samo mimogrede omenili možnost človekovih »slabosti«, ki bi igrale vlogo. Vendar to je bilo povedano samo mimorgrede, da ne bi nekom nadražili njegova preobčugljiva, z egom napihnenja lažnobogovska ušesa.

Dela se tako, kot če bi na pokvarjen gramafon stavljali različne plošče. Vse bodo hreščale in nikoli ne bomo našli »pravo zvenečo« ploščo, vendar sploh ne pomislimo na to, da bi bilo treba zamenjati gramafon.
Metoda in pot pa obstaja! Že 30 let je počasi nastajala in se razvijala. In jo že 30 in ponujam vendar jo ni možno spraviti v širšo javnost, čeprav je čista in preprosta logika!
Preberite več o tem na: www.kornelija-pt.com

Strani: 1