Strani: 1

sopranos sporočil: 9.383
[#2761781] 05.03.19 14:16
Odgovori   +    29
Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.

V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.

Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.

Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
FIN-311684 sporočil: 18.035
[#2761791] 05.03.19 15:12
Odgovori   +    15
Nič ne pomeni nadzor, super nadzor, revizija...Na UKCL lahko imajo dobro delujoč program, problem je zdravstveni sistem v katerem je kaos, kaže, da je tudi na UKCL kaos v katerem niti dober niti slab program ne more delovati. Ljudje, otroci umirajo in nekaj najboljšega , najcenejšega in najbolj enostavnega je, da vlada za začetek ukine dvoživke, naj z zakonom prepove zaposlenim v javnih službah delo po podjemnih pogodbah ali preko lastnih espejev in naj omogoči zdravnikom, da se skoncentrirajo na delo na UKCL in naj v motečem obsedenem pohlepu ne mislijo na popoldanske zaslužke pri zasebnikih. Ljudski pohlep je neomejen, pri fidesovih zdravnikih tudi večen in ga ne morejo krotiti, lahko ga ukroti le vlada z zakonom. Če nekaterim prepoved ne bo ustrezala naj odpovejo delovno razmerje in se zaposlijo pri zasebnikih. Brez skrbi, zelo malo jih bo, če sploh kdo bo. Nikamor ne bodo odšli. Dvoživke so največji krivec za sesutje slovenskega zdravstvenega sistema, ki ga sproti sesuvajo.
spiderman sporočil: 1.329
[#2761804] 05.03.19 15:25
Odgovori   +    16
Kuko to?
Sej je Miro - ne jamram iščem rešitve - pred slabil letom reku, da je zdej, ku so ustanovl en inštitut, to use zrihtan, utroc so varn in nimamo kej za skrbet.
.
A pol to ni res? Kwa pa Miro a dobr spi? A če bo njegov pankrt, k bo zdej zdej iz une pupe vn padu, mel, bohnedej, tudi prrojeno srčno napako, a ga bodo tud u ukc zdravl?
Mu bo skladiščnik zrihtou "preko reda"?
.
Aja pa Milojki sulatka še tut tm u lohatcu ker pugajna...?
.
Za kozlat.
Kot je zapisal moj predhnik, doklej se ne bo enemu očetu...
...samo žal verjetno na bo "fasal" pravi...:-/
MF-267382 sporočil: 57
[#2761812] 05.03.19 15:39
Odgovori   +    18
Zadnja sprememba: MF-267382 05.03.2019 15:58
Težave na pediatrični srčni kirurgiji so vsekakor večplastne in verjetno niso ravno enostavno rešljive. So pa nedvomno posledica spopada petelinov na kupu gnoja, ali spopada dveh, oziroma treh prenapihnjenih EGOv, spodporo nadrejenih. Pomembnejši je bil prestiž, obvladovanje stroke za prestiž(tudi finančni), kot pa zdravje in dobrobit otrok. Od te vlade smo verjetno mnogi veliko pričakovali, sedaj pa vidimo le veliko število sprenevedanja in zelo dobro izpeljanih prevar.

Par primerov:

- povečanje plač v javnem sektorju je v povprečju težko od 0% do 7%. V povprečju dobre 4%. Ker bi moralo biti povečanje izpeljano že lani, to predstavlja lansko in letošnjo inflacijo. Inflacija pomeni pobvečevanje cen in s tem povečevanje vsaj vplačila DDV ob isti potrošnji. Kaj so toej res dali. In kaj naj si človek misli, ko se ljudem z najnižjimi dohodki NETO plača ni povečala ne ob povečanju (oni so dobili le 1 razred) v javnem sektorju, ne z dvigom minimalne plače (minimalna osnova tako nima veze z izplačilom neto plače) in se bo le mizerno z napovedano davčno reformo. Finančna posledica vseh treh povišanj za povprečno družino s staršema z nizkimi dohodki bo nična, saj bodo vse odnesli nižji socialni transferji in dražji vrtci, domovi za upokojence, .... Kdo bo dobil? Uganili ste! Država! Zakaj, da se bodo razno razni lobiji lahko mastili naprej.
- napovedana davčna 'reforma'. Če izvzamemo regres, se bodo plače iz naslova davkov ponovno povečale v povprečju za slaba 2% odstotka in to naslednje leto. Torej bo delevec v realnem gospodarstvu iz tega naslova dobil pokrito inflacijo. V kolikor mu delodajalec ne bo dvignil plače, torej realno enak dohodek. Roko na srfce. Koliko podjetij, ki zaposljuje slabo plačane delavec, izplača najvišji regres. Kaj tem ljudem in podjetjem pomeni možnost izplačila 100% plače v RS? Še huje je z božičnico. Velika večina je ne izplačuje, ker je za podjetje enako draga. Skoraj nobeno ne izplačuje 100% slovenske plače.
- namesto, da bi v zdravstvu optimizirali nabavne poti, normirali delo, optimizirali procese, etc... mečejo denar v luknjo brez dna. Po nekaterih ocenah čakalne vrste (v celoti - izgube v zdravstvu, izgube ZZZS zaradi izplačil (refundacij), oportunistične izgube, ...) povzročajo skoraj 800 milionov nepotrebnih stroškov (daljša zdravljenje, več pregledov, slabše zdravje ljudi, slabše počutje ljudi, povečanje porabe analgetikov,...). Dodane dobre dve miliardi izgubimo zaradi premalo delovne sile.
- Tako pridemo do pokojninske reforme. Zakaj mora biti človek genij, da dojame, da se državi izplača, če omogoči zaposlitev upokojencu (v teh razmerah, ko manjka delovne sile). Človek izpolnjuje pogoje in se upokoji. Država plačuje pokojnino. V kolikor je ta zelo nizka, pa tudi socialne transferje. V kolikor se oseba zaposli, bo država sicer res še plačevala pokojnino, zagotovo ne več socialnih transferjev, dobila bo zajeten kup denarja iz prispevkov in DOH, ter iz DDV, zaradi večje kupne moči. Večja domača potrošnja pomeni tudi več dela za podjetja in trgovino, če gre za uvoz. Mi pa bomo na tem doktorirali. Vprašanje, zakaj je v sloveniji nezaposljivih 13.000 ekonomistov pa spada v drugo dimenzijo. Del razloga je v tem, da povpraševanja po tem znanju ni, ker je ponudba previsoka, podobno velja za pravnike, .... Drug razlog so visoki socialni transferji, ki z nekaj dela na črno, pomenijo več denarja kot je minimalna plača.
- In že smo pri logiki države, ko najprej pobere, šele nato ljudje zaslužijo. To velja za s.p. je. Klasične in popoldanske. Zakaj država pobere prispevke in davke, dokler oseba ne zasluži vsaj toliko, kolikor potrebuje za preživetje? Najprej denar pobere, potem deli stimualcije v višini 5.000€, socialne transferje, .... Kup birokracije po nepotrebnem. Kup stisk ljudi. Vem vsaj nekaj primerov, vključno s sabo, ko se za popoldanski s.p. nismo odločili, ker se ne izzide. Takoj moram plačati prispevke, pa naj sem kaj ustvaril ali ne. Potrebujem, še spletno stran, material, .... V kolikor bi bila država na tem področju bolj odprta in bi nudila več možnosti in priložnosti, bi iz nekaj (denimo 10 - tvegan kapital 1/7)teh s.p.jev zraslo vpodjetje. Iz nekaj od teh podjetij (denimo 100) eno večje podjetje. Od tega bi vsi imeli realno nekaj konkretnega. Tako pa ljudje raje iščejo luknje, delajo na črno, etc... Mimogreda, sam ne delam na črno, sem se ideji pač odpovedal.

Ne pozabite, da država povečuje minimalno plačo in osnovo. Da povečuje obremenitve s.p.jev. Ne samo, da realni sektor prispeva dobre 4% več pri enaki zaposljivosti zaradi povečanja plač, dodatno prispevajo tudi s.p.ji z dvigom prispevkov.

Nič, niti besedice o tem, kako zmanjšati stroške iz naslova javne uprave. Kako zmanjšati število neporebnih zakonov, ki delajo samo zmedo. Kako narediti javno upravo ljudem in podjetnikom prijazno, bolj učinkovito, bolj poceni, etc....

V času pomanjkanja odpiramo in podpiramo odprtje lakirnice, na vodovarstvenem področju. V naprej lahko povem. Kakršno seme tako drevo. O tej lakirnici bomo še slišali in ne bo ravno prijetno za uho.

Najmanj se nam izplača zaposlovanje tujcev. Ti dobršen del denarja ne potrošijo v SLO, saj ga pošiljajo svojim domačim v tujino.
FIN-547190 sporočil: 71
[#2761834] 05.03.19 17:28
Odgovori   +    12
Dokler so na UKC občasno gostili vrhunskega izraelskega kirurga za težje in težke primere, ni bilo problemov. Ko so ga iz čiste zavisti zaradi izplačanih honorarjev uspeli zavreči, se je začela velika kalvarija na oddelku. Žal je očitno ekipa globoko podpoprečna v svetovnem merilu, želela pa bi si priznanj in visokih zaslužkov. Zelo, zelo očitno.

Ali bi lahko dobili imena in priimke te ekipe, ljudi, ki so zakuhali odstranitev Izraelca in lastno ustoličenje? In nadalje, ali se lahko tem konkretnim osebam izreče doživljenjska prepoved opravljanja tovrstne kirurgije?

Strani: 1