Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Če bi vedel, kako bo, bi pokupil vse

Strani: 1

pelle sporočil: 307
[#2751394] 06.01.19 18:44
Odgovori   +    6
Avtor bo počasi moral napisati disclaimer: "Ne nameravam kupiti rabljenega stanovanja v Ljubljani, zato hiperprodukcija člankov, s katerimi hočem sugerirati, da bi se cene stanovanj morale spustiti, izhajajo iz analitičnih razskav in ne iz "što je babi milo to se babi snilo"."

Mogoče bi lahko razdelal scenarij, kaj bo nastalo iz 150 kEUR nestanovanjske naložbe (depozit na banki, delnice, cash v nogavici, bitcoin?) medtem, ko se čaka da bo prišlo na trg 1500 novih stanovanj po mogoče/mogoče pa tudi ne atraktivnih cenah?

Avtorju je nek bralec že komenitral, da so trenutne cene 10% pod ravnijo leta 2008, če upoštevamo revalorizacijo. In takrat so bile obresti za stanovanjska posojila višje kot danes. Istočasno imamo pomanjkanje stanovanj za najem, kar bi moralo pomeniti, da gredo cene najemnin gor, s tem pa tudi cene stanovanj?

Če se motim, pa rajši zatakni 150 kEUR v finančne naložbe - kot smo rekli - depozit, nogavica, delnice ... in spremljaj rast vrednosti premoženja v naslednjih 10 letih.

Strani: 1