Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Rad grem v Hofer, še rajši pa na Amazon

Strani: 1

kren sporočil: 1.372
[#2748166] 16.12.18 15:30
Odgovori   +    8
Tržni delež največjega slovenskega trgovca je v zadnjih letih upadel, tako kot drugim tradicionalnim trgovcem. Še najbolje svoj delež ohranja avstrijski Spar.

Tradicionalni trgovci, torej trio Mercator, Spar in Tuš, so podcenili grožnjo diskontnih trgovcev
Še večji problem kot to, da so diskontni (in internetni) trgovci prevzeli tržni delež tradicionalnim trgovcem je, da so jim zbili marže (če so hoteli obdržati kupce, so pač morali znižati cene in marže). Mercator in Tuš je najbolj zjebal upad marž (in s tem zaslužka). Bolj kot upad tržnega deleža. Trgovec lahko preživi tudi z manjšim tržnim deležem, brez dobička pa ne. Vsaj ne dolgo.
tone45 sporočil: 395
[#2748336] 17.12.18 10:02
Odgovori   +    0
Tukaj je malo skregano med seboj. AMAZON v Sloveniji z njegovo politiko, kot jo ima ne bo preživel. Namreč izdelke lahko prodaja samo če ne plačuje proizvajalcu ali pa ne plačuje stroškov za transport. Če pa mislijo, da bo država Slovenija financirala njegovo poslovanje pa je bolje, da podpiraš domači trg. Ko gledam cene na AMAZONU in pogledam ceno za isti izdelek pri proizvajalci vidimo, da so cene previsoke.

V Sloveniji je bodočnost edino v smer, da se intrnetne trgovina postavi na nove temelje in uredi plačilni promet in garancije. SOčasno pa uredi transportne stroške tako, da se ne sme financirati iz poštnih storitev Železniškega proračuna, ker tam je megla na kvadrat.
Če se ta področja uredijo in uredi stroške dostave in pogoje dostave ter garancije je res bodočnost v smer kot navaja članek. Drugače smo povoženi na celi črti.
shevchenko sporočil: 18.059
[#2748576] 18.12.18 07:45
Odgovori   +    0
"Ko sem bil še otrok, sem se vedno veselil izleta v tujo državo. Tam smo ponavadi obiskali trgovine, ki jih v Sloveniji (še) ni bilo. V mislih imam predvsem Hofer in Lidl"

pa kje si zivel, v jami, da si se veselil obiska hoferja in lidla. dej no dej...

Strani: 1