Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 17.362
[#2747145] 11.12.18 11:43
Odgovori   +    5
Vse kar se da zamenjati bodo zamenjali po kriteriju "Mesec dobi 9, Šarec in Židan po 3, Cerar, Bratuškova in Erjavevec po 1"
helena45 sporočil: 1.497
[#2747153] 11.12.18 12:12
Odgovori   +    15
Najbolje bi bilo kar cel inšpektorat razpustiti, ker ni čisto nobene koristi od njega, samo proračun obremenjujejo.
A veste kako zgleda njihov povprečni pregled poslovanja šole. En dan se zaprejo v učilnico in od prejšnjega šolskega leta pregledujejo dokumentacijo. Niti nos ne pomolijo nikamor, da bi pogledali kaj na primer delajo učitelji. Hvala bogu, da je okrog 75% dobrih učiteljev, ki ne potrebujejo nadzora. Ampak tistih 25% pa lahko dela, kar hoče, ali pa nič in jim niti lasu ne bo nihče skrivil. Inšpektorat se za njih ne zmeni, ravnatelj pa ne sme nič, ker ga pri naslednji reelekciji taisti ne bodo potrdili.
FIN-379669 sporočil: 2.597
[#2747154] 11.12.18 12:14
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: FIN-379669 11.12.2018 12:15
Če je minister Fakin ukinil NIOSB brez posebnega tveganja za otroke (ker program izvaja UKCL),
lahko Pikalo ukine šolski inšpetorat (za katerega res ne vem, kaj dela drugega kot zgago)
lahko še marsikdo ukine kak oddelek...

... in ne bo škode - prej večkratne koristi.

No, če pa so šolniki sedaj ugotovili, kako je, če te jebe en inšpektor, potem naj se zamislijo nad tem, kako je podjetniku , ko ima vsak mesec na glavi 5 različnih inšpektorjev, tečne kupce, neplačnike, nerazumevajočo banko, problematične delavce in 180 predpisov (ki jih mora upoštevati) in jih niti pravniki ne razumejo...

Res, en problem v javnem sektorju, pa v luft, podjetnike pa ko šmirgla - se bodo že znašli... kaj pe je odprl s.p.... sam si je kriv? :)
FrRoSt sporočil: 3.842
[#2747160] 11.12.18 12:41 · odgovor na: helena45 (#2747153)
Odgovori   +    2
Ker menda bodo potem morali Učoti začeti razmišljati z lastno glavico, ali kako!?? :)
pobalin sporočil: 12.062
[#2747165] 11.12.18 13:18
Odgovori   +    6
Slamica, ki je kameli zlomila hrbet? V sobotnem Delu intervju z Dušanom Mercem, ki ga je gnila režimokracija pet let vlačila po inšpekcijsko-tožilskih procesih in kretenski obtožni predlog pred nekaj dnevi naposled umaknila. O tej škandalozni birokratsko-preganjavski "blesariji" v Financah ni bilo niti besede, čeprav so radi reciklirali Merčeve udarne izjave v "kdo si upa".
Dušan Merc: »Imamo ekscesno šolo, ki je polna hinavščine do otrok«
Če bi se zloraba zgodila sredi šolskega leta, kot ravnatelj v rokah ne bi imel nobenega pravega instrumenta, da bi žrtve zaščitil, pravi Dušan Merc.

»Kot ravnatelj, ki je upokojen, sem mislil biti tiho, ampak zdaj, ko so mi vse to postavili za vrat, je pa treba sneti rokavice,« pravi Dušan Merc, nekdanji ravnatelj Osnovne šole Prule, ki je v sodnem postopku, ker je leta 2013 – tri dni pred koncem šolskega leta – zaščitil žrtvi spolne zlorabe s tem, da je storilcema, ki sta bila devetošolca, preprečil vstop v šolo, s čimer naj bi jima kršil pravico do izobraževanja.

Takrat, leta 2013, je bil minister Jernej Pikalo in zdaj je spet. Zelo zanimivo je, da nima nobenega stališča oziroma ga ne pove. To bi bilo etično ravnanje in škoda bi se začela sanirati. ... Če na ministrvu tega ne vidijo in mislijo, da bodo vse pometli pod preprogo, je slabo. Ta gniloba, ki se širi po osnovnih šolah zaradi njihove ozkosrčnosti, nespameti, indolence, ignorance, nevednosti, bo navzven udarila z večjo silo. Bolj ko bodo te anomalije tlačili pod preprogo in se ne bodo odzivali, slabše bo. Razumem, da so politično okosteneli, brez ideje, brez vizije, brez avtorefleksije, ampak ukrepati bi morali zdaj.

Inšpektor pa nikoli ni vprašal, kaj je z žrtvami. Tega ni bil sposoben. To je glavni greh. ... Glavni inšpektor Tomaž Rozman bi vendar moral poseči v osem mesecev trajajoč inšpekcijski pregled in se poglobiti v to, kar sem jaz zavrnil. Najprej so zahtevali, da me svet zavoda razreši, a me ni, glasovanje je bilo devet proti nič. Potem so zadevo predali sodišču. Vodje takega segmenta ministrstva si tega ne bi smeli dovoliti.
Problem ministrov je, da po Slavku Gabru in Žigi Turku ni bilo niti enega, ki bi imel vizijo in bi vedel, kaj naj stori. Pridejo na ministrstvo. Tam imajo hobotnice svoj plen že razdeljen, minister pa o tem nima pojma.
Minister Pikalo v svojih javnih nastopih, že takrat in tudi zdaj, ni povedal popolnoma nič o viziji šolstva, ker je nima.
Imamo najbogatejši predmetnik v Evropi in najbrž tudi na svetu. ... Imamo 125 izbirnih predmetov. Kateri idiot si je to izmislil?
Šolski sistem je največji in drugi najdražji sistem v državi. Je vsaj dvakrat dražji od policije in vojske skupaj. Potem pride en Pikalo, ki nič ne ve, razen tega, kako se denar porabi kar tako. Najbolje je šolstvo delovalo, ko ni bilo ne ministra in ne ministrice. To je politična ruleta.

To so same birokratske umetnije. Na ministrstvu je 550 uradnikov in oni producirajo drugim delo.

Tudi sindikatu se bom [zameril] - sindikat ščiti samo to, da je vse več delovnih mest, program se širi, ščiti tiste v kolektivih, ki jih pravzaprav ne bi smel imeti niti v članstvu. Pa še to bom povedal, da se mi zdi sramotno, da člani Sviza hodijo po cestah in piskajo ter nosijo transparente, zborujejo in veseljačijo pred vlado, kot bi ravnokar opravili maturo. To ne spada v vzgojo ampak v mladostniški revolt in je nedopustno. Tudi zatirani delavci, ki ne dobijo plač, imajo pravico do takega revolta. Oni pa dobijo plače, ki niso slabe. Kruh je bel. Stavkajo naj na svojem delovnem mestu in naj stavkajo totalno. Če bi jaz prevzel stavko, bi trajala 14 dni, ampak bi veljala. Tako pa stavkajo dve uri in je zbornica prazna že pred dvanajsto. To ni stavka, ampak zapuščanje delovnega mesta.
www.delo.si/novice/s...21534.html (zaklenjen, poiščite papirno sobotno Delo pri sosedih, žlahti, v knjižnici)

Strani: 1