Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Šusteršič, Bajuk in odgovornost
Strani: 1
sporočil: 17
g. Damijan
Najprej moram povedati, da zgornjega članka nisem prebral. Predvsem zato, ker mislim, da nimate moralne pravice, komentirati karkoli v zvezi z dogajanjem v politiki in državi!
Pravice nimate zato, ker ste strahopetno stisnili rep med noge takrat, ko ste imeli položaj, odgovornost in možnost storiti marsikaj dobrega za Slovenijo!
Ker ste se sebično odločili za lagodnejše življenje v zavetju fakultete ponavljam, da te pravice nimate. Niste storili tistega, kar bi lahko, pravzaprav ste izdali Slovenijo s tem, ko ste jo pustili na cedilu po tem, ko vam je omogočila izobraževanje. Ko je prišel čas, da date nekaj od sebe, ste pokazali svoj obraz.
Res mi vas je žal!
Matej
Najprej moram povedati, da zgornjega članka nisem prebral. Predvsem zato, ker mislim, da nimate moralne pravice, komentirati karkoli v zvezi z dogajanjem v politiki in državi!
Pravice nimate zato, ker ste strahopetno stisnili rep med noge takrat, ko ste imeli položaj, odgovornost in možnost storiti marsikaj dobrega za Slovenijo!
Ker ste se sebično odločili za lagodnejše življenje v zavetju fakultete ponavljam, da te pravice nimate. Niste storili tistega, kar bi lahko, pravzaprav ste izdali Slovenijo s tem, ko ste jo pustili na cedilu po tem, ko vam je omogočila izobraževanje. Ko je prišel čas, da date nekaj od sebe, ste pokazali svoj obraz.
Res mi vas je žal!
Matej
sporočil: 114
Gospod JPD govori v samih "če-jih" in pogojnikih v stilu " kaj bi
lahko". To je raven analiz in predvidevanj pijančkov v bifejih ne
pa ekonomista z akademskim nazivom.
fenix
fenix
sporočil: 436
Pametnjakovič,
oglašal bi se, ko si bil minister. To, da se kitiš s titulo nekdanji minister za razvoj, je milo rečeno patetično.
oglašal bi se, ko si bil minister. To, da se kitiš s titulo nekdanji minister za razvoj, je milo rečeno patetično.
sporočil: 7
Zadnja sprememba: anon-91072 28.09.2006 07:58
Je že res, da " bo vse, če bo..."Pri planiranju je vedno eno
pogodjeno z drugim. Res pa je tudi, da bi g. Damjan lahko kaj
naredil, ko je bil v vladi,pa se je umaknil. Zakaj? Zato, da lahko
sedaj kritizira? Seveda pa se strinjam, da bi morala vlada in ministrstvo za finance oklestiti izdatke, predvsem tiste, ki niso življenjskega pomena: vojska, investicije v upravne stavbe in opremo v njih, pa tudi osebne prejemke in razne bonitete, ki jih imajo v javni upravi. Za vse to bo čas, ko bo država imele presežke. Lea
sporočil: 1.059
Kaj šele, če uspe Gibanje Janeza D. s svojo idejo o Univerzalnem
temeljnem dohodku, ki bi ga dobival vsak državljan? Očitno njegovim
ideologom z mirovnega inštituta ni jasno, da smo država ljudje in
da ta ideja ne pomeni nič drugega, kot dodatno obdavčenje in potem
prerazdeljevanje tega istega nazaj, pri čemer neizogibno nastane
mrtva izguba. Ni mi jasno, kako je lahko človek, ki to zagovarja,
doktoriral.
sporočil: 121
Kvasiš neumnosti!!! Mar v Sloveniji res nikomur ni jasno, da se v
politiki ostaja le, če sprejemajo tvoj koncept dela oziroma
odstopi, kadar ugotoviš da so tvoje ideje in tvoje mišljenje v
nasprotju z interesi vlade kot celote. In da s svojim prepričanjem
v trenutni politiki nimaš kaj iskati. Očitno v Sloveniji zelo radi
podpiramo razne "kameleone", ki se spreminjajo iz trenutka v
trenutek. Očitno "osebno napredujejo"...., vse s ciljem poskrbeti
za svojo rit. Da ne govorim npr. o D.Ruplu in njegovem vilnuškem
dogovoru... in takih kar mrgoli.
Mladen
Mladen
Konkretno!! Kaj bi lahko storil, ne da bi dobil zelene luči od JJ,
razen da daje ideje. Zelene luči ni bilo in edino pametno kar je
naredil, je da je odstopil. Se bi ti zaletaval z glavo v
zid????
Mladen
Mladen
mt11 wrote:
g. Damijan Najprej moram povedati, da zgornjega članka nisem prebral. Predvsem zato, ker mislim, da nimate moralne pravice, komentirati karkoli v zvezi z dogajanjem v politiki in državi! Pravice nimate zato, ker ste strahopetno stisnili rep med noge takrat, ko ste imeli položaj, odgovornost in možnost storiti marsikaj dobrega za Slovenijo! Ker ste se sebično odločili za lagodnejše življenje v zavetju fakultete ponavljam, da te pravice nimate. Niste storili tistega, kar bi lahko, pravzaprav ste izdali Slovenijo s tem, ko ste jo pustili na cedilu po tem, ko vam je omogočila izobraževanje. Ko je prišel čas, da date nekaj od sebe, ste pokazali svoj obraz. Res mi vas je žal! Matej
sporočil: 1.518
Ne pozabite na blamažo, ki so jo "vitezi okrogle mize" naredili na
FM v Kopru... Strinjam se da je Damijan lahko samo tiho.
Janez D. je morda res doktoriral iz ekonomije, a danes dela
doktorat iz politike. Ja kaj pa je bolj privlačnega za "mase" kot
zagotovljeni "temeljni dohodek"... Še delati ti ni treba, pa
služiš. In kdo od teh volivcev se ukvarja s problemom tiskanja
denarja, prekomerno inflacijo, vplivom davkov na gospodarstvo???
Daj ti meni denar jaz pa tebi glas, je temeljni moto. J. Drnovška
in velikega števila volivcev... Tunguzija!
Mladen
Mladen
sporočil: 51
Inside wrote:
Bolje je sodelovati z norci, kot pa biti večni pučist.
Da te vidim delat z norci, daj! Bi se še tebi zmešalo! Saj gre ta sindrom očitno dalje, da se vsem malo frklja. Mi pa največ kaj znamo, se malo iztrzamo na takihle komentarčkih, ki so sami sebi namen.
sporočil: 73
mt11 wrote:Ej, ljudje a ste čist zabluzl! Takih obrazov kot je JPD nam predvsem manjka! Takih, ki stojijo za svojim strokovnim mnenjem, pa naj bo karkoli, bi si želel na vseh mestih. Druga kvaliteta takih ljudi pa je, da so pripravljeni sodelovati s komerkoli, ki se drži dogovorov, ne glede na politično stranko ali barvo kože, če želite. In menim, da je JPD pokazal obe kvaliteti dokler je bil v igri. Vsi vemo, da je v vsakem poslu potrebno delati kompromise, poštene kompromise, ampak ko presodiš, da gredo kompromisi preko meje morale ali stroke, častno odstopiš, brez žalitev ali pljuvanja. In to je JPD storil, kolikor jaz poznam zadeve. Meni se zdi dečko čist OK, čeprav ga osebno ne poznam.
g. Damijan Najprej moram povedati, da zgornjega članka nisem prebral. Predvsem zato, ker mislim, da nimate moralne pravice, komentirati karkoli v zvezi z dogajanjem v politiki in državi! Pravice nimate zato, ker ste strahopetno stisnili rep med noge takrat, ko ste imeli položaj, odgovornost in možnost storiti marsikaj dobrega za Slovenijo! Ker ste se sebično odločili za lagodnejše življenje v zavetju fakultete ponavljam, da te pravice nimate. Niste storili tistega, kar bi lahko, pravzaprav ste izdali Slovenijo s tem, ko ste jo pustili na cedilu po tem, ko vam je omogočila izobraževanje. Ko je prišel čas, da date nekaj od sebe, ste pokazali svoj obraz. Res mi vas je žal! Matej
sporočil: 44
Se strinjam s tabo dominicus. Sposobnih ljudi nam več kot
manjka.
Škoda, ker ni Mramor prave politične barve. Od Bajuka je 100x bolj sposoben.
Škoda, ker ni Mramor prave politične barve. Od Bajuka je 100x bolj sposoben.
sporočil: 10.642
Popolnoma se strinjam, da vlada ne naredi dovolj za racionalno
porabo sredstev.
Zdi pa se mi čudno vsaj to, kako da se JPD pridružuje tistim, ki strašijo s še niti ne izvedenim dvigom DDV za 1 odstotno točko, sam pa je v okviru EDS zagovarjal izenačitev obeh stopenj. Če smo realni bi to pomenilo vsaj +2 in +13,5 odstotne točke. Kaj bi bilo šele potem? Simulacije so pokazale, da razsulo, kolikor vem. In: Ali je JPD imel pripravljen kakšen okvirni načrt varčevanja v primeru EDS, ker je hotel, da Bajuk sprejme njegove predloge?
Hvala.
ps: Še enkrat povem, da se glede velike nujnosti zmanjšanja, predvsem pa racionalizacije, javne porabe, z JPD močno strinjam. Sicer rezerve vidim največ v plačah vseh iz proračuna (ohranitev neto je pri njih smiselna in nujna!!!, ne pa v gospodarstvu na diktat države).
Zdi pa se mi čudno vsaj to, kako da se JPD pridružuje tistim, ki strašijo s še niti ne izvedenim dvigom DDV za 1 odstotno točko, sam pa je v okviru EDS zagovarjal izenačitev obeh stopenj. Če smo realni bi to pomenilo vsaj +2 in +13,5 odstotne točke. Kaj bi bilo šele potem? Simulacije so pokazale, da razsulo, kolikor vem. In: Ali je JPD imel pripravljen kakšen okvirni načrt varčevanja v primeru EDS, ker je hotel, da Bajuk sprejme njegove predloge?
Hvala.
ps: Še enkrat povem, da se glede velike nujnosti zmanjšanja, predvsem pa racionalizacije, javne porabe, z JPD močno strinjam. Sicer rezerve vidim največ v plačah vseh iz proračuna (ohranitev neto je pri njih smiselna in nujna!!!, ne pa v gospodarstvu na diktat države).
sporočil: 439
mt11 wrote:Tako izjavo bi po mojem mnenju lahko prilepili vsaj tretjini bralcev Financ, če pa bi jo spremenili v :..sem le površno prebral... pa zagotovo zajamemo že dve tretjini bralcev. Tovrstno polemiziranje ni vredno odraslega normalno razgledanega človeka in kaže na izrazito črno-bel pogled na svet in nesprejemanje kakršnegakoli drugačnega mnenja od svojega. Gre torej za vnaprejšnjo diskvalifikacijo nekega mnenja zaradi avtorja samega.Ta rumeni pristop polemiziranja (če temu sploh lahko tako rečemo) z avtorjem in ne z vsebino članka, se je bogato vgnezdil na tem forumu in tudi s pomočjo velikega MM doživel pravi razcvet. S tem pa se je postavil pod vprašaj smisel in namen foruma in še posebej ocenjevanja člankov, pri katerem je še bolj razvidna polarizacija na ekstremne ocene brez pravih argumentov. Glede na to bi bilo zelo zanimivo izvesti nekakšen test bralcev in avtorjev v Financah tako, da bi šele čez dva dneva objavili avtorje posameznih prispevkov. Grem stavit, da bi se marsikateremu bralcu zataknilo v grlu, ko bi čez dva dneva uvidel, da je brcal v temo in spljuval napačnega avtorja. Prav tako sem prepričan, da bi marsikateri komentator čez dva dneva želel zanikati svoje avtorstvo. Zagotovo pa bi dosegli vsaj to, da bi "bralci" začeli brati, nebralci pa se preselili na kakšen manj zahteven forum. Seveda bi bilo potrebno iz tega eksperimenta skrivalnic izvzeti MM-jeve komentarje in jih pustiti podpisane, saj so popolnoma nedvomni.
g. Damijan Najprej moram povedati, da zgornjega članka nisem prebral. .....
sporočil: 1.544
mt11 wrote:Vso pravico ima g. Damijan komentirati karkoli v zvezi z dogajanjem v politiki in državi, vsaj toliko, kot katerikoli drugi naš državljan. Od urednika časopisa pa je odvisno ali bo to, kar je avtor napisal, tudi objavil.
.....nimate moralne pravice, komentirati karkoli v zvezi z dogajanjem v politiki in državi! ... ste strahopetno stisnili rep med noge ..... Niste storili tistega, kar bi lahko.....
Prevzem neke funkcije v državi upravi, odstop s te funkcije in nato kritična ocena delovanje tistih, ki to funkcijo še naprej opravljajo, pa bi lahko poenostavljeno prikazali na tem primeru: Potnik vstopi v avtobus in seveda ne ve kako bo vožnja potekala in v kakšnem stanju je vozilo. Če meni, da voznik vozi nevarno, ima vso pravico izstopiti iz avtobusa. In nato ima vso pravico napisati članek v časopis o tem, kako neodgovorno in nevarno je voznik vozil. Ali lahko potniku očitamo, da je ravnal strahopetno ker ni vztrajal v avtobusu do konca vožnje?...mislim, da ne.
Ali lahko gospodu Damijanu očitamo, da je ravnal strahopetno ker ni vztrajal na neki funkciji? prav tako mislim, da ne.
sporočil: 1
SMATRAM DA JE ODLIČEN PRISPEVEK G. DAMJANA IN GLEDE NA NAPISANO BI
SE MORALA DRŽAVA IN TUDI DRŽALJANI ZAMISLITI -KAJ BO JUTRI!
sporočil: 73
annyrp wrote:
Da te vidim delat z norci, daj! Bi se še tebi zmešalo! Saj gre ta sindrom očitno dalje, da se vsem malo frklja. Mi pa največ kaj znamo, se malo iztrzamo na takihle komentarčkih, ki so sami sebi namen.
Ta ANNYRP jih pa stresa, pa še prav pošteno točne so.
sporočil: 17
Mladen wrote:
"Konkretno!! Kaj bi lahko storil, ne da bi dobil zelene luči od JJ, razen da daje ideje. Zelene luči ni bilo in edino pametno kar je naredil, je da je odstopil. Se bi ti zaletaval z glavo v zid???? "
Mislim, da bi moral narediti več. Nobena stvar v realnem življenju ne gre tako lahko, da bi mi dali idejo in bi s lepo izvedla. Potrebno je storiti marsikaj, da dokažemo svoj prav in se včasih tudi "zaleteti z glavo v zid". O tem sem govoril: manjka nam ljudi, ki so pripravljeni kaj žrtvovati, se izpostaviti in VZTRAJATI! Če njegove ideje, za katerimi trdno stoji, niso bile sprejete na vladi, bi lahko storil marsikaj: odprl strokovno razpravo, javno razpravo, svoja stališča predstavil v medijih, ampak v vogi ministra in NE zdaj! Takšnih ljudi, ki so tako "zelo pametni", ko pa jim daš priložnost, da nekaj realizirajo, se strahopetno umaknejo z izgovorom, da niso imeli podpore, je PREVEČ! Pridobi si podporo, prepričaj ljudi! JPD je odstopil po parih mesecih, kar pomeni, da je vrgel puško v koruzo pri prvem manjšem problemu - to je neodgovorno, sebično in oportunistično. Če bi hotel obdržati kredibilnost, bi moral vztrajati VSAJ eno leto -v tem letu pa trdo delati - tega pa ni bil zmožen!
Mislim, da sem odgovoril tudi ostalim.
"Konkretno!! Kaj bi lahko storil, ne da bi dobil zelene luči od JJ, razen da daje ideje. Zelene luči ni bilo in edino pametno kar je naredil, je da je odstopil. Se bi ti zaletaval z glavo v zid???? "
Mislim, da bi moral narediti več. Nobena stvar v realnem življenju ne gre tako lahko, da bi mi dali idejo in bi s lepo izvedla. Potrebno je storiti marsikaj, da dokažemo svoj prav in se včasih tudi "zaleteti z glavo v zid". O tem sem govoril: manjka nam ljudi, ki so pripravljeni kaj žrtvovati, se izpostaviti in VZTRAJATI! Če njegove ideje, za katerimi trdno stoji, niso bile sprejete na vladi, bi lahko storil marsikaj: odprl strokovno razpravo, javno razpravo, svoja stališča predstavil v medijih, ampak v vogi ministra in NE zdaj! Takšnih ljudi, ki so tako "zelo pametni", ko pa jim daš priložnost, da nekaj realizirajo, se strahopetno umaknejo z izgovorom, da niso imeli podpore, je PREVEČ! Pridobi si podporo, prepričaj ljudi! JPD je odstopil po parih mesecih, kar pomeni, da je vrgel puško v koruzo pri prvem manjšem problemu - to je neodgovorno, sebično in oportunistično. Če bi hotel obdržati kredibilnost, bi moral vztrajati VSAJ eno leto -v tem letu pa trdo delati - tega pa ni bil zmožen!
Mislim, da sem odgovoril tudi ostalim.
sporočil: 8.543
shaman wrote:
Njihov predlog je, da zopet uvedemo komunizem .
zoper uvedemo? kdaj smo pa ga pa že imeli? socializem je bil v naši deželi. nekakšna tranzicija iz kapitalizma v komunizem. ker, v kapitalizmu je uzakonjeno izkoriščanje človeka po človeku; v socializmu pa je ravno obratno :)
Enkrat zagrizen komunist - vedno komunist . Eh, kje smo imeli pamet. Lustracija je od boga in če bi jo izvedli , ko je bil čas za to, nam danes ne bi Drni drekal po dvorišču. In na glavo.
o, jo tudi bi izvedli, če bi bili takrat zadosti močni. pa je deželo še enkrat rešilo "združeno delo", hahaha...ampak vse nikakor še ni zamujeno, saj sedaj že pospešeno izvajate zamujeno. zato ker: enkrat zagrizen antikomunist-nikoli demokrat!
sporočil: 8.543
za kakršnokoli reformo je to, kar navaja Damjan KLJUČNO! Oblast, ki
želi izvesti spremembe mora začeti varčevati pri sebi. s pozitivnim
zgledom, edino tako! vse dokler pa potrebujejo avione tipa Falcone
je vse ostalo "sviranje Q", bi rekel!
Strani: 1