Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Adijo, odhajam!
Strani: 1
sporočil: 5.775
Prijatelj, vrhunski programer, vodja ekipe: letni stroški firme
84.000€, njegov neto 36.000€, dohodnina cca 8000€, DDV še cca
5000€, njemu ostanek ostanka okoli 23.000€. Tako se nagrajuje pri
nas. On sicer ostaja tu, poznam pa kar nekaj top kalibrov ki so
odšli in mimajo 3 - 5x toliko na leto kot on.
Verjetno mu je toplo pri srcu ko lahko vzdržuje toliko JS v "stalni pripravljenosti".
Verjetno mu je toplo pri srcu ko lahko vzdržuje toliko JS v "stalni pripravljenosti".
sporočil: 127
Med mladimi in izobraženimi ni toliko problem, da bi odhajali
zaradi tega, ker so brezposelni. Problem je pomanjkanje priložnosti
in perspektive, pogosto pa tudi slaba strokovnost nadrejenih
(zlasti v javnem in pol-javnem sektorju). Ko te stvari prevladajo
nad kvaliteto življenja v Sloveniji, človek pač gre. Če si doktor
znanosti, dobiš ponudbo relativno hitro. Največji problem je pa v
tem, da potem, ko enkrat človek gre, poti nazaj v Slovenijo
praktično ni več. Vsaj jaz je ne vidim.
sporočil: 3.125
[PyotrNovak]A lahko tole okoli dohodnine in ddv pojasniš, prosim? Meni delodajalec obračuna akontacijo dohodnine (precej natančno) in to je moj neto. Ddv-ja pa od plače ne plačam. (Razen, če misliš, ko trošim? Ampak to je pa povsod tako..)
Prijatelj, vrhunski programer, vodja ekipe: letni stroški firme 84.000€, njegov neto 36.000€, dohodnina cca 8000€, DDV še cca 5000€, njemu ostanek ostanka okoli 23.000€. Tako se nagrajuje pri nas. On sicer ostaja tu, poznam pa kar nekaj top kalibrov ki so odšli in mimajo 3 - 5x toliko na leto kot on.
sporočil: 862
[PoldiMisek]Ne vem kje v tujini bi zaposlili doktorja s fdv ali uprave? Mi jih imamo polno javno upravo, v stalni pripravljenosti na državne razpise.
Med mladimi in izobraženimi ni toliko problem, da bi odhajali zaradi tega, ker so brezposelni. Problem je pomanjkanje priložnosti in perspektive, pogosto pa tudi slaba strokovnost nadrejenih (zlasti v javnem in pol-javnem sektorju). Ko te stvari prevladajo nad kvaliteto življenja v Sloveniji, človek pač gre. Če si doktor znanosti, dobiš ponudbo relativno hitro. Največji problem je pa v tem, da potem, ko enkrat človek gre, poti nazaj v Slovenijo praktično ni več. Vsaj jaz je ne vidim.
Za doktorje tehničnih in naravoslovnih fakultet pa nikjer ni problema.
sporočil: 5.775
www.quora.com/Why-is...-in-the-US
California has the highest state sales tax rate at 7.5%
NI povsod tako. Na našo žalost. Se pa zato lahko "počutijo varne" JS izbranci; tudi na tvoj račun.
California has the highest state sales tax rate at 7.5%
NI povsod tako. Na našo žalost. Se pa zato lahko "počutijo varne" JS izbranci; tudi na tvoj račun.
Strani: 1