Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kdo je cesar Manuel II., ki ga je citiral papež
Strani: 1
sporočil: 138
Najprej pometimo pred svojim pragom : križarske vojne(kristjani po
ostalih)...potem turki (muslimani po ostalih)...
Danes pa cerkev dosti močnejša in kot pravi neisha "sploh ni več važn kdo si kaj si sam da medeš in me mal zavedeš" danes cerkev z velikimi koraki stopa na kapitalske trge zelo aktivno in brez "palice" kupujejo podjetja (T2, GG Bled, Metropolitana....) in ni važno koga obubožajo. Madonca jst pa sm ceu cajt mislu da je cerkev duhovna ustanova. Naivnež!
Prispevke je treba dajat pri maši ljudje!
Danes pa cerkev dosti močnejša in kot pravi neisha "sploh ni več važn kdo si kaj si sam da medeš in me mal zavedeš" danes cerkev z velikimi koraki stopa na kapitalske trge zelo aktivno in brez "palice" kupujejo podjetja (T2, GG Bled, Metropolitana....) in ni važno koga obubožajo. Madonca jst pa sm ceu cajt mislu da je cerkev duhovna ustanova. Naivnež!
Prispevke je treba dajat pri maši ljudje!
sporočil: 21.898
Po mojem je Cerkvi vseeno za te prispevke, poanta je v tem, da s
prispevkom ti udejaniš pripadnost neki organizaciji (isto, kot
velja za članarine). Bo že res, da je bolj srečen tisti, ki denar
daje, kot tisti, ki ga prejema.
Pravi kapitalski dobički pa se ustvarjajo, ko ljudje celotna premoženja prepišejo na Cerkev. To o podjetnosti Cerkve pa je jasna stvar...misliš, da bi preživeli 2000 let, če ne bi bili podjetni?
Pravi kapitalski dobički pa se ustvarjajo, ko ljudje celotna premoženja prepišejo na Cerkev. To o podjetnosti Cerkve pa je jasna stvar...misliš, da bi preživeli 2000 let, če ne bi bili podjetni?
sporočil: 21.898
Gre pa tudi za to, da boš v Cerkvi sodeloval, glede na to, da jo
plačuješ. Kar je zastonj pa takoj izgubi privlačnost.
sporočil: 99
To je bil stavek: "Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in
videl boš le slabo in nečloveško; vero, ki jo narekuje, pa širi z
mečem," ki ga je ob koncu 14. stoletja zapisal bizantinski cesar
Manuel II. v delu Dialogi s Perzijcem.
Nekaj malega pa so vseeno prinesli:
Nekaj malega pa so vseeno prinesli:
sporočil: 230
0505Berga wrote:
Mislim, da takrat še ni bilo pravoslavcev.
Ja seveda so bili - leta 1054 sta se papež Leon IX. in carigrajski patriarh Mihael prek odposlancev vzajemno izobčila, kar se šteje za uradni začetek razkola, prava razhajanja pa so se začela že v 4. stoletju. Do preklica tega izobčenja je prišlo s skupno deklaracijo šele leta 1965.
Je papa Ratzi lepo godljo zakuhal - najbrž popolnoma zavestno.
lp
Strani: 1