Izbrani forum: Servis

Izbrana tema: Forum - sprememba podlage, kjer je besedilo

Strani: 1

anon-187668 sporočil: 5.835
[#2511014] 29.03.15 13:59
Odgovori   +    0
Morda bo komu koristil vtičnik Hacker Vision, ki v Google Chrome spremeni belo podlago v temno in obratno. Deluje seveda tudi v Forumu Financ.

"Apply a high-contrast Dark theme to ALL websites - Save your eyes with a dark background and light-colored text." chrome.google.com/we...oekeicedej
anon-187668 sporočil: 5.835
[#2511037] 29.03.15 15:38 · odgovor na: (#2511024)
Odgovori   +    2
[valsidalado]
Hvala. A moram reči, da sem kot najstnik nekaj prebiral o tem, kako oko bere črke (za razvoj umetnega vida je šlo). Oko jih tipa po par točkah tik ob zunanjem robu, če so črne na belem, pa tik ob notranjem robu, če so bele na črnem. Tako da ne vem, kaj za oko pomeni večji napor.
Nekateri raje berejo svetle črke na temni podlagi. Omenil bi še nekaj za tiste, ki pri branju uporabljajo očala. Obstajajo namreč tudi »računalniška očala«, ki so drugačna kot običajna bralna očala.

"Očala za delo z računalnikom se razlikujejo od običajnih očal z dioptrijo ali bralnih očal, ker omogočajo različno prilagajanje vida, ko gledate v računalniški zaslon. Računalniški zasloni so običajno postavljeni 50 do 65 cm od oči uporabnika. To imenujemo neposredno vidno polje, ki je bližje od vidnega polja, ki ga potrebujemo za vožnjo, in bolj oddaljeno od vidnega polja, ki ga potrebujemo pri branju.

V računalniških očalih je optimalna moč leče postavljena točno tam, kjer jo potrebujete za čisto in široko vidno polje brez pretiranega truda z ostrenjem ali nezdravega prepogibanja telesa. Univerzitetna raziskava je tudi dokazala, da lahko računalniška očala občutno izboljšajo delovno produktivnost." www.optikas.com/ocal...alnik.html

Strani: 1