Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Za Ljubljano brez partizanov in domobrancev
Strani: 1 2
sporočil: 5.146
Koliko je v tej državi ljudi, ki jih prihodnost, kakršne še nismo
imeli, sploh zanima? Če je zgodovina tisto, kar stoji pred nami, je
prihodnost tisto, kar stoji za nami. Kaj stoji, vemo. Zato tudi
vemo, kaj še ne stoji, pa bo stalo.
Enfrice.
Enfrice.
sporočil: 2.725
strinjam se z zaključkom, zato ne bi polemiziral, ampak bi rad le
obrazložitev
na podlagi česa sklepaš, da Arhar ne bi zgradil pločnika
in pa
kaj simbolizira Janša
na podlagi česa sklepaš, da Arhar ne bi zgradil pločnika
in pa
kaj simbolizira Janša
sporočil: 200
Simona, oprosti za naslednje vrstice ker te pač poznam:
ne mi rečt, da si še vedno naivna, da politik(arka)dela za narodov blagor
torej izberimo manj slabega
ne se udeležiti volitev pa pomeni-že videno-goreča manjšina izvoli gorje
srečno
ne mi rečt, da si še vedno naivna, da politik(arka)dela za narodov blagor
torej izberimo manj slabega
ne se udeležiti volitev pa pomeni-že videno-goreča manjšina izvoli gorje
srečno
sporočil: 13.648
Jaz si tudi tokrat, tako kot vedno, želim, da bo tiste pomembne
nedelje lep sončen dan. :)
sporočil: 8.998
Zakaj pa mislite, da takega človeka ni v Ljubljani? Ker o drugih
kandidatih nihče ne piše ali govori - in jih zato ne poznate?
sporočil: 263
Hm... tole jadikovanje "liberalcev" je pa mal smešno. A nima vsak
pravice kandidirati. Kako to, da "liberalci" niso našli niti enega
kandidata, ki bi jim bil po volji ?
Ker skrbimo primarno za svojo rit in se nikomur ne da kaj dosti
jebat s tistimi, ki trdijo, da oni pa delajo tud za druge riti.
sporočil: 40
Torej liberalec že v štartu ni primeren za župana. Skrbi samo za
svojo rit.
Čeprav se mi zdi, da ste tukaj precej blizu ZJ.
Čeprav se mi zdi, da ste tukaj precej blizu ZJ.
brinko wrote:
Torej liberalec že v štartu ni primeren za župana. Skrbi samo za svojo rit.
Narobe si prebral. Primeren je toliko, kot vsi ostali, s to razliko, da prvi prizna, da mu je predvsem za svojo rit, drugi pa farba ostale, da mu je za javno dobro.
sporočil: 316
Ne udeležiti se volitev pomeni prepustiti nekomu drugemu, da odloča
namesto tebe. V kolikor nekdo smatra, da so tisti drugi pametnejši,
potem to ni nič narobe, saj bodo zagotovo izbrali
najboljšega:)
Na volitvah se pa ne bo odločalo med Janšo in ZJ, ampak med desno in levo opcijo, ki bo ZJ z veseljem podprla, ko bo pravi čas seveda. In v Ljubljani se bo meril uspeh te vlade, pa ne političen ali gospodarski, ampak uspešnost pri nadzoru medijev in usmerjanjem javnega mnenja.
Pa še želja:
Ko boste potegnili vse afere Jankoviča, ki jih imate gotovo že pripravljene, spomnite se še SIB-a, tečajne politike, tujih investicij, ki jih ni bilo in še česa, kar je ali pa ni naerdil drugi kandidat, da ne boste tamo enostranski pred volitvami, kot ste bili pred dvema letoma.
In da, res je, obstajajo tudi druge možnosti, ampak na žalost so Ljubljančani, kot vedno, postavljeno pod večno dilemo. Ne kdo je boljši, ampak kdo bo naredil manj škode.
Na volitvah se pa ne bo odločalo med Janšo in ZJ, ampak med desno in levo opcijo, ki bo ZJ z veseljem podprla, ko bo pravi čas seveda. In v Ljubljani se bo meril uspeh te vlade, pa ne političen ali gospodarski, ampak uspešnost pri nadzoru medijev in usmerjanjem javnega mnenja.
Pa še želja:
Ko boste potegnili vse afere Jankoviča, ki jih imate gotovo že pripravljene, spomnite se še SIB-a, tečajne politike, tujih investicij, ki jih ni bilo in še česa, kar je ali pa ni naerdil drugi kandidat, da ne boste tamo enostranski pred volitvami, kot ste bili pred dvema letoma.
In da, res je, obstajajo tudi druge možnosti, ampak na žalost so Ljubljančani, kot vedno, postavljeno pod večno dilemo. Ne kdo je boljši, ampak kdo bo naredil manj škode.
XFACT1 wrote:Točno tko. In res upam, da bo sonce na volitveno nedeljo. :)
Ne udeležiti se volitev pomeni prepustiti nekomu drugemu, da odloča namesto tebe. V kolikor nekdo smatra, da so tisti drugi pametnejši, potem to ni nič narobe, saj bodo zagotovo izbrali najboljšega:)
sporočil: 186
Zakaj pa mislite, da takega človeka ni v Ljubljani? Ker o drugih
kandidatih nihče ne piše ali govori - in jih zato ne poznate?
Ja, se strinjamin ... tako bo dokler aktualni akterji ne pomrejo in jih ne zamenja druga generacija. Tudi če zdaj pride eden sam v to politično krdelo bo potegnil ta kratko.
Ja, se strinjamin ... tako bo dokler aktualni akterji ne pomrejo in jih ne zamenja druga generacija. Tudi če zdaj pride eden sam v to politično krdelo bo potegnil ta kratko.
sporočil: 117
Draga Simona, naj se še tako matraš, da bi se prikazala kot
nepristranska, ne moreš skriti v katerem gnezdu čepiš. Spodbujanje
volivcev k volilni abstinenci je pomaganje trenutno vladajoči
opciji. Ta opcija pač ima svojo "vojsko" zanesljivih glasovalcev in
pri majhni udeležbi ima mnogo večje možnosti za zmago. Tudi pri
opisu obeh kandidatov zelo perfidno a evidentno pokažeš koga
voliti. Toliko o tem , da želiš biti fer. Sicer pa kdo pravi, da
sta le ta dva v igri. Očitno postajata simbola nečesa kar je
preteklost in ne bodočnost. In na zadnjem soočenju na TV, ju je
Danica Simšič dobesedno povozila, pa tudi tisti "največji outsider"
je deloval mnogo bolj simpatično od obeh favoritov.
sporočil: 2.241
Trenutno vladajoči opciji v mestu ali na državni ravni? Ker če na
državni ravni - če torej po tvojem mnenju pomagam Janši - čestitam
- po dolgem času me je nekdo obdolžil za Janševko -- to so nazadnje
delali pri Gaspariju -- zdaj sem pa po splošnem prepričanju menda
že dolgo lds včasih tudi komunist --- :) ampak ok :) - samo
zanima me kontinuiteta
simšičeva je profesionalni televizijski novinar - če še na soočenjih ne bi bila najboljša - potem itak bog pomagaj -- se mi pa o njeni nesposobnosti sploh ne da govorit --- samo skozi okno pogledam, kako pametno ženska pusti na obnavljanju lj ulic v gužvi čakat množice volivcev tik pred volitvami, pa mi slabo rata - sori
simšičeva je profesionalni televizijski novinar - če še na soočenjih ne bi bila najboljša - potem itak bog pomagaj -- se mi pa o njeni nesposobnosti sploh ne da govorit --- samo skozi okno pogledam, kako pametno ženska pusti na obnavljanju lj ulic v gužvi čakat množice volivcev tik pred volitvami, pa mi slabo rata - sori
sporočil: 10.628
Če tudi primarno počistite tisto, kar vaša rit izvrže in uporabite
samo tisto, kar vaše roke naredijo ter nikomur nič ne date in od
nikogar nič nočete, potem imate kar prav. Sicer ne vem kdo in kaj
ste, ampak liberalci zame niso čisto taki. Čisto možno pa, da
se motim. Pri meni (vsaj zase to lahko trdim) je to pogost pojav.
na zapis pod geslom komunike znova zastavljam vprašanje: koliko
glasov že imate? in kateri ste že po javno mnenjskih
raziskavah? -- se mi zdi pa zgovorno, da pod vašim imenom ni
razkritja :) bog pomagaj ob takšnih županskih kandidatih
Ma jest govorim sam zase in sem menda liberalc. Tko pravjo. Če pa
nisem, pa nič hudega.
I'm, just, I'm, just Gustl from the block .)
I'm, just, I'm, just Gustl from the block .)
za vse -- 1. čisto se strinjam, da je ne it na volitve luzersko -
doslej sem bla vedno
2. tokrat pa pač menim, da imam manj slabo vest - če ne grem na volitve - kot da grem pa obkrožim enega ali drugega - torej sem raje luzer ---- včasih je treba vedet, kdaj je konc - to ločuje zmagovalce od poražencev :) - remember lds :)
3. pa saj sem napisala, da je idealizem --- moram priznati, da je članek nastal, ker me moti, da toliko ljudi jankovićevo zmago argumentira - kaj me briga, naj "krade" (to ni moj izraz, ampak ljudski) - sam, da bo še kaj za nas ostalo -- it's time za drugo logiko
4. mah - prihodnost je -- berite kolumno od zavrla, ki bo v ponedeljek --- zgodovine imam dost - po mojem je čas, da politiko prevzame Peter Frankl :) -- se vidimo na naslednjih volitvah :) -- je menedžer, pa manj bi "ukradu" kot bi janković (prosim tole je spet le primer, nima zveze z realnostjo in vsaka podobnost je naključna - da me ne bo kdo tožil) -- pa več pločnikov bi meli :)
ala - dost moram delat
2. tokrat pa pač menim, da imam manj slabo vest - če ne grem na volitve - kot da grem pa obkrožim enega ali drugega - torej sem raje luzer ---- včasih je treba vedet, kdaj je konc - to ločuje zmagovalce od poražencev :) - remember lds :)
3. pa saj sem napisala, da je idealizem --- moram priznati, da je članek nastal, ker me moti, da toliko ljudi jankovićevo zmago argumentira - kaj me briga, naj "krade" (to ni moj izraz, ampak ljudski) - sam, da bo še kaj za nas ostalo -- it's time za drugo logiko
4. mah - prihodnost je -- berite kolumno od zavrla, ki bo v ponedeljek --- zgodovine imam dost - po mojem je čas, da politiko prevzame Peter Frankl :) -- se vidimo na naslednjih volitvah :) -- je menedžer, pa manj bi "ukradu" kot bi janković (prosim tole je spet le primer, nima zveze z realnostjo in vsaka podobnost je naključna - da me ne bo kdo tožil) -- pa več pločnikov bi meli :)
ala - dost moram delat
sporočil: 71
"In grozno je, da ima lahko na lokalnih volitvah 2006 težo
tragedija izpred več kot pol stoletja."
A ne da je grozno, ni pa presenetljivo?
Sam, zakaj pa je temu tako?
Mogoče je o tem najlažje govoriti, ker se še najmnaj tiče sedanjega življenja in ne rabi nobenih posebnih sposobnosti in znanja? JE
Je mogoče zaradi tega dobiti nezasluženo denar (pokojnine) ali (boljšo) službo? JE
Mogoče pa je o tem tudi tako enostavno pisati, da sploh ne rabiš biti dober novinar in mediji temu tudi zato posvečajo 100X preveč pozornosti? JE
Mimogrede, včeraj je Cukjati objavil, da sprejel pobudo za brezplačne vrtce (ali vsaj ne več najdražje v EVROPI). Plemenita stvar, ki se tiče 100.000 otrok in 100.000 strašev.
Pa se to ni zdelo vredno niti omeniti niti Financam niti kateremu koli drugemu slovenskemu dnevniku.
Pa je res grozno, a ne? Predvsem v glavah.
A ne da je grozno, ni pa presenetljivo?
Sam, zakaj pa je temu tako?
Mogoče je o tem najlažje govoriti, ker se še najmnaj tiče sedanjega življenja in ne rabi nobenih posebnih sposobnosti in znanja? JE
Je mogoče zaradi tega dobiti nezasluženo denar (pokojnine) ali (boljšo) službo? JE
Mogoče pa je o tem tudi tako enostavno pisati, da sploh ne rabiš biti dober novinar in mediji temu tudi zato posvečajo 100X preveč pozornosti? JE
Mimogrede, včeraj je Cukjati objavil, da sprejel pobudo za brezplačne vrtce (ali vsaj ne več najdražje v EVROPI). Plemenita stvar, ki se tiče 100.000 otrok in 100.000 strašev.
Pa se to ni zdelo vredno niti omeniti niti Financam niti kateremu koli drugemu slovenskemu dnevniku.
Pa je res grozno, a ne? Predvsem v glavah.
ni res, kar praviš, ko bi vsaj bilo -- glej -- če napišeš, da si
proti jankoviću - si za janšo -- dobivam tudi osebno pošto danes :)
- you don't wonna know :)
in to je točno point komentarja - :)
in to je točno point komentarja - :)
Kaj ni res, pa ko bi vsaj bilo?
Glede strank in politikov, pa itak ni drugega, kot da zmeraj razmišljajo frontno (od mojega sovražnika sovražnik je moj prijatelj ipd.). In če si na poti fronte, si lahk kar predstavljam, kaj se ti zgodi. Ni varno te (predvolilne) dni govoriti direkt o politiki, še manj o kakšnem varovancu strank.
Razen če nisi politik, seveda.
Tako da, čestitke za pogum.
Glede strank in politikov, pa itak ni drugega, kot da zmeraj razmišljajo frontno (od mojega sovražnika sovražnik je moj prijatelj ipd.). In če si na poti fronte, si lahk kar predstavljam, kaj se ti zgodi. Ni varno te (predvolilne) dni govoriti direkt o politiki, še manj o kakšnem varovancu strank.
Razen če nisi politik, seveda.
Tako da, čestitke za pogum.
sporočil: 154
Zadnja sprememba: 0329Borze 23.07.2007 10:07
Najbolj žalostno pa je, da starci še vedno ne morejo zakopat bojne
sekire izpred 60-70 let - to se je lepo videlo tudi na
trenjih.Neodgovorni penzionisti!
sporočil: 4.799
simona2 wrote:
...... simšičeva je profesionalni televizijski novinar -.....
popolnoma napačno: simšička je bila le PROFESIONALNA BRALKA VREMENSKE NAPOVEDI !!!!
sporočil: 1.033
.."Ta časopis, in jaz z njim, je vsa leta proti klientelnim
povezavam, proti old ali new boys networkom, proti hoji po robu pri
predpisih (še posebej tistih na kapitalskem trgu), proti nepotizmu.
Vse to sama brez težav povežem z Zoranom Jankovićem. Če bi torej
podprla njega, "prodam" vse, za kar mislim, da je prav."
He, he, da Finance ne podpirajo Jankovića? ROFL
He, he, da Finance ne podpirajo Jankovića? ROFL
Simona, dobro ti gre. Glej, kako te folk dojema.
Simona = Finance in Finance= Simona :)
Simona = Finance in Finance= Simona :)
Mislim, da ni težava v naših starcih, temveč v nas, ki dajemo temu
čist preveliko veljavo (oz. še bolje rečeno veljavo na popolnoma
napačen način). Te stvari ne bi smele imeti izven spominskih
slovesnosti nobenih večjih konotacij (niti poročevalskih, še manj
pa kakšnih drugih - npr. proračunskih).
Ker, starci se ne razumejo tudi v nobeni drugi državi, ki je šla v tistem času skozi podobne stvari, kot naša. Ko so npr. pred leti uvedli italijanske penzije za naše primorske fante in so morali it dol v Videm nekaj podpisovat, so se prvo delo stepli dol na italijanskem državnem uradu (s starimi italijanskimi "kolegi"). Pa nikome ništa, to v zrelih okoljih razumejo in pustijo tako kot je saj so pretekle rane zanje veliko pregloboke, da bi se še kdaj zacelile (bo menda zemlja prekrila).
Sam mi Slovenci (mlajših generacij) smo zgleda eni taki mazohisti, da si to breme pustimo naložit (t.j. še kar naprej volimo politike, ki forajo te fazone in durh na durh sprejemajo zakone s katerimi se akterji delitev financirajo in drugače podpirajo - in to velja za vse strani, da se razumemo).
Jaz osebno ne volim nikogar več, ki omeni karkoli pred letom 2000 (izven konteksta izkušenj z dopustov seveda).
Še volilni slogan "Back to the future"
Ker, starci se ne razumejo tudi v nobeni drugi državi, ki je šla v tistem času skozi podobne stvari, kot naša. Ko so npr. pred leti uvedli italijanske penzije za naše primorske fante in so morali it dol v Videm nekaj podpisovat, so se prvo delo stepli dol na italijanskem državnem uradu (s starimi italijanskimi "kolegi"). Pa nikome ništa, to v zrelih okoljih razumejo in pustijo tako kot je saj so pretekle rane zanje veliko pregloboke, da bi se še kdaj zacelile (bo menda zemlja prekrila).
Sam mi Slovenci (mlajših generacij) smo zgleda eni taki mazohisti, da si to breme pustimo naložit (t.j. še kar naprej volimo politike, ki forajo te fazone in durh na durh sprejemajo zakone s katerimi se akterji delitev financirajo in drugače podpirajo - in to velja za vse strani, da se razumemo).
Jaz osebno ne volim nikogar več, ki omeni karkoli pred letom 2000 (izven konteksta izkušenj z dopustov seveda).
Še volilni slogan "Back to the future"
sporočil: 3
Na volitve se splača iti in oddati neveljavno glasovnico, tako so
odstotki uspeha povsem drugačni.
sporočil: 3.218
Očitno se bo zopet ponovila zgodovina. Na volitve bomo šli, da bi
izbirali opcijo, ki bo naredila najmanj škode :)
Strani: 1 2