Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Sanje o stanovanju v naši predragi deželi

Strani: 1

anon-10316 sporočil: 621
[#2170579] 15.07.13 01:02
Odgovori   +    5
Po diplomi sem se zaposlil in sanjal s svojo drago, kako bova kupila stanovanje z nekaj prišparanega denarja. Na začetku sva gledala koliko bi prišlo 2-sobno stanovanje v Ljubljani. Po tehtnem razmisleki sva naše sanje preskočili na en nivo višje in začeli gledat koliko bi stalo 3-sobno stanovanje v Ljubljani. Med leti 2005 do 2008 ko se je cena stanovanj dvigala v nebo po eksponentni krivulji, sva s punco spremenili sanje iz nakupa stanovanj v Ljubljani v "kaj če bi dobila glavni dobitek na lotu in kaj bi si potem privoščila".

No po osmih letih na lotu še vedno nisva zadela pa stanovanja še vedno nimava kljub temu, da imava nekaj več denarja že prišparanega. Razlog?
1. Ne mudi se.
2. Še vedno predraga stanovanja.
3. Ceneje je biti v najemnini - če upoštevaš, da cene v Ljubljani počasi a vztrajno padajo ter vežeš odvečni denar v depozite. S to potezo bom imel v prihodnosti nižji in krajši kredit.

P.S.: Prav vesel sem, da nisem kupil stanovanja. Niti malo mi ni žal tega, poleg tega pa mi ne rabi skrbet koliko bom lahko spraskal za dopust na Hrvaški obali.

Strani: 1