Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Višja cena, boljše ležišče! Pa res?

Strani: 1

anon-293460 sporočil: 457
[#2088819] 17.04.13 10:22
Odgovori   +    20
Češko, tvoj dormeo sigurno ni kvalitetno ležišče.
anon-70346 sporočil: 134
[#2089000] 17.04.13 11:23
Odgovori   +    6
Naj vam torej ne bo nerodno ležati sredi trgovine, kjer nameravate pustiti nekaj stotakov, čeprav vas bo kdo mogoče čudno gledal. Pa, kot rečeno, pri nakupu nikar ne nasedajte različnim trženjskim zvijačam, ki jih pri prodaji ležišč, kot ste najbrž že sami kdaj ugotovili, kar mrgoli.
Ja, prodajalci znajo biti res prebrisani in lepo obrniti dejstva sebi v prid in istočasno potunkati konkurenco:) Žal članek omenja samo enega, čigar ponudba je nepopolna (samo penasta ležišča). V Sloveniji imamo tudi nekaj drugih proizvajalcev, ki bi jih lahko omenili. V članku pogrešam vsaj še omembo in razlike različnih tipov ležišč.

Cena žal res ni vedno merilo za kakovost. Tudi ležanje na ležišču 10 minut v salonu včasih ni dovolj, da izbereš pravega. In ja, ležišče definitivno vpliva na spanje.
anon-13680 sporočil: 167
[#2089437] 17.04.13 15:20
Odgovori   +    1
Jaz uporabljam vodno posteljo = perfect
anon-11660 sporočil: 48.253
[#2089483] 17.04.13 15:52
Odgovori   +    11
Ce imas v vzmetnici 28 kg odmrlih celic, to verjetno opazis, ko jo dvignes, a ne?

Skratka, nastevanje stevilk brez obcutka za realnost...

Sicer pa je - ce se navadis - zelo dobra ideja, ki jo imajo americani: nad vzmetnico postavijo se nadvlogo (nekaj mm do centimetra), ki je seveda pralna. Po eni strani naredil povrsino vzmetnice mehkejso, po drugi strani pa se ne ukvarjas s potom in odmrlimi celicami, ki pac niti ne pridejo do vzmetnice.
anon-15715 sporočil: 6.084
[#2089493] 17.04.13 16:03
Odgovori   +    2
Kako torej izbrati pravo ležišče? »Izbira pravega ležišča je kot izbira pravega avtomobila; tega morate testirati, peljati na testno vožnjo. V trgovini se zato ulezite na ležišče in ga preizkusite.
Traparija. Sicer je res, da se je dobro uleči, samo je vožnja avtomobila nekaj čisto drugega od testiranja ležišča za par minut ležanja v oblačilih, v katerih zagotovo ležišča ne boš uporabljal. Sicer to lahko dokazuje, da obstaja 4-5 vrste ležišč, ostalo so pa marketinške fore in nijanse.

Dobro je, za tiste občitljive, da ležišče sprobaš doma za nekaj dni in ga lahko vrneš, če ti ne ustreza. Temu lahko rečeš testiranje, ok.
[#2089530] 17.04.13 16:33 · odgovor na: (#2089490)
Odgovori   +    8
[porkamizerija]
pa saj pot tudi skozi rjuho ne pride...bi morala biti rjuha tako mokra, da bi se jo dalo ožeti, kar pa ponavadi ni, kaj misliš?
tole kar pišejo so totalne budalaštine, škoda komentirat, to so neumnosti, ki jih klobasajo prodajalci, da prodajo drago vzmetnico bedakom.
Se strinjam. Dejansko je bolj kot "kvaliteta" vzmetnice pomembno to, da ima prave karakteristike, ki so pa stvar izbire in modela, in ne toliko cene. Ce dobro spis na zelo trdi vzmetnici, je boljsa trda za 100 EUR kot pa mehka za 500 EUR. Ce dobro spis na pravi vzmetnici (s fedri), je najcenejsa taksna boljsa od drage latex-only vzmetnice. In tako naprej.

Dormeo pa je res brezveze. Narejena ne s ciljem, da bos dobro spal na njej, ampak zato, da se jo da posiljati po posti.
anon-30785 sporočil: 1.413
[#2089635] 17.04.13 18:07
Odgovori   +    2
Če je tako kot pravi Češko mora imeti "štrmac" (vzmetnica) od moje stare mame 100 kil. Ni šans.
anon-258736 sporočil: 570
[#2090088] 18.04.13 08:53
Odgovori   +    3
Češko samo prodaja in vsak stavek pove z namenom da bo še prodal.
Dormeo je ena najslabših vzmetnic ki se jih da kupiti, delajo jih v Romuniji iz najslabših materialov.
[#2090119] 18.04.13 09:25 · odgovor na: (#2090105)
Odgovori   +    1
[dillinger]
je pa poleg vzmetnice za dober spanec zelo pomembno imeti tudi kvaliteten in postavi primeren vzglavnik
In letveno dno:)
Pezo sporočil: 609
[#2090246] 18.04.13 10:57
Odgovori   +    5
Tole sem že komentiral enkrat na enem drugem forumu, zato bom samo copy&paste :

Po novem letu sem se odločil menjati jogi in začel iskati izkušnje po forumih in tudi obiskovati trgovine, z obveznim poskusom nekaj vzmenic po par minut. Po mesecu dni sem se mi je že mešalo od modelov (in cen). Zadeve sem se lotil bolj sistematično in prvo preučil materiale, zatem pa izkušnje uporabnikov s temi. Že prej se mi je utrnilo, da sama vzmetnica ni nobena znanstvena fantastika. Zaključil sem, da bi najraje imel kombinacijo, tako po kvaliteti, kot po trdoti, 12cm hladno valjane pene HR in 4 cm naravnega lateksa. Poklical sem Plamapur Podgrad, njihovo industrijsko podajalno in naročil 2 kosa HR pene za ležišče (takšne oker barve, boljše kvalitete) 12cm x200x100 in ju dobil v treh dneh po pošti. 4cm lateksa sem naročil v Tus-kosi Slovenj Gradec, mešanica z več kot 80% naravnega lateksa, in kao pet consko naluknjan. Peni sem naložil eno na drugo in oblekel v navadno rhuho z elastiko in ju postavil na nova letvena dna. Tako sva to kombinacijo prvo preizkušala kakšna dva tedna. Če bi bila potrebna večja trdota bi lahko vrinil mogoče 2cm kokosovih vlaken ali za mehkejše še npr 2cm lateksa....
Skratka, po dveh tednih sva z nastavitvijo letvic prišla do zadovoljivega spanca. Prevleko za vzmetnico (tako original na zadrgo, s prešitjem in Silver neki proti pršicam) sem najprej hotel naročiti tudi v Tus-kosi vendar sem po primerjavi cen le-te naročil v Sežani pri privat šiviljstvu, številko ti prijazno posredujejo v industrijski trgovini Plamapurja.

Danes spim zelo dobro tudi zaradi tega, ker me zvečer nasmeji dejstvo, da za smešno ceno (v primerjavi s trgovinskimi) spim na Super Gold Silver in oh in sploh ležišču prave Slovenske kvalitete.
[#2090479] 18.04.13 13:44 · odgovor na: Pezo (#2090246)
Odgovori   +    0
Če se odločiš za takšno kombinacijo, ni problem. Mi smo želeli vzmetnice. Po pregledu forumov in ponudbe ter predvsem zaradi želje, da ne hodim od salona do salona in ležim na vsem živem, smo obiskali nekaj izbranih prodajalcev/proizvajalcev.

Ne glede na vse skupaj se zadeva ni izšla ravno najbolje. Šele doma po cca 8 urah spanja lahko ugotoviš, ali ti ležišče dejansko ustreza ali ne. Pa četudi v trgovini tam ležiš pol ure:)
Pezo sporočil: 609
[#2090488] 18.04.13 13:55 · odgovor na: anon-70346 (#2090479)
Odgovori   +    1
Tudi za vzmetnice sem se pozanimal :) ... pri kamniku en privat izdeluje žepkaste vzmetnice in jih prodaja na m2 , tisti boljši sistem , ene 700 na m2, kupiš točno na mero, ostalo pa enako , spodaj, zgoraj in od strani 4 cm HR pene, vzmeti je mogoče dobro obleči v filc in ...... voila zapreš v jogi prevleko in za dost manj denarja ležiš na super vzmetnici !
[#2090490] 18.04.13 13:58 · odgovor na: anon-70346 (#2090479)
Odgovori   +    0
[shark.]
Če se odločiš za takšno kombinacijo, ni problem. Mi smo želeli vzmetnice. Po pregledu forumov in ponudbe ter predvsem zaradi želje, da ne hodim od salona do salona in ležim na vsem živem, smo obiskali nekaj izbranih prodajalcev/proizvajalcev.

Ne glede na vse skupaj se zadeva ni izšla ravno najbolje. Šele doma po cca 8 urah spanja lahko ugotoviš, ali ti ležišče dejansko ustreza ali ne. Pa četudi v trgovini tam ležiš pol ure:)
Za tiste z denarjem obstaja se ena varianta. Obisces katero od vecjih ameriskih hotelskih verig (recimo Hilton ali Sheraton), tam spis kak dan ali dva, in potem narocis njihovo posteljo.

www.hiltontohome.com/
europe.sheraton-hote...thome.com/

Najblizji Sheraton s temi posteljami je v Zagrebu.
[#2090633] 18.04.13 15:26 · odgovor na: anon-11660 (#2090490)
Odgovori   +    0
Tnx, ampak zaenkrat malo predrago (in prepozno:). Serto imajo pri nas v Harvey Normanu, naročiti se jo tudi da preko spleta, ampak mislim, da dostavljajo le tiste penaste.

Čez 5-7 let:)

Strani: 1

vm-kiva