Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Forumaši klatijo vsepovprek
sporočil: 6.680
Zadnja sprememba: anon-17372 24.09.2007 22:49
"sicer se ne splaca, ampak pomoje se splaca."da ni tudi tale vsepovprek-klatoci tuma nas forumski tuma?
sporočil: 56
Glede na to kakšno oslarijo je "vizavi" bleknil, se je treba
vprašati ali je res smiselno v članku odgovarjati na izjave
polpismenih bralcev.
sporočil: 18.121
Shaman, gre za oglasno sporočilo, ki sem ga videl v papirnati
verziji financ. Tam piše, da blebetamo.
Od tega tudi Gustl plačo dobi, zato bi lahko za pivo dal.
Cela stran namreč stane več kot tri taužent eurof :-))) Kdo pa je naročnik in plačnik tega oglasa?
Vsaj zahvalili bi se pa res nam lahko.
Zdaj pa gremo na dejstva - ker sem že ravno jaz citiran. Napisal sem, da je subvencioniran odkup tako proizvedene elektrike po približno 10krat višji ceni.
Oni potem kao odgovorjajo, da samo od 8-10 krat.
Torej jaz, državno podjetje, kupim elektriko po deset eurov in prodajam po en euro. Dobr biznis, a ne?
Kdo ima tu koga za norca in kdo klati vsevprek???
Cela stran namreč stane več kot tri taužent eurof :-))) Kdo pa je naročnik in plačnik tega oglasa?
Zdaj pa gremo na dejstva - ker sem že ravno jaz citiran. Napisal sem, da je subvencioniran odkup tako proizvedene elektrike po približno 10krat višji ceni.
Torej jaz, državno podjetje, kupim elektriko po deset eurov in prodajam po en euro. Dobr biznis, a ne?
In še nekaj.
Namesto, da forumaše kar vsepovprek označujete za blebetače, raje izračunajte izkoristek na konkretnem primeru.
Na fotografiji zgoraj imate pet sončnih celic (ena se sicer čisto malo vidi), ki stanejo blizu 200 tisoč eurov.
Ko bom proizvedel 531.349 kilovatnih ur po subvencionirani ceni 0,3764 bom torej na teoretični nuli.
Za domačo nalogo pa zdaj novinarji Financ lepo raziščite kdaj se bo to zgodilo.
Pri tem seveda računam na nekoliko bolj sofisticiran izračun, kot je osnovnošolsko deljenje in množenje.
Skratka: biznis plan na plano ;-)
Namesto, da forumaše kar vsepovprek označujete za blebetače, raje izračunajte izkoristek na konkretnem primeru.
Na fotografiji zgoraj imate pet sončnih celic (ena se sicer čisto malo vidi), ki stanejo blizu 200 tisoč eurov.
Ko bom proizvedel 531.349 kilovatnih ur po subvencionirani ceni 0,3764 bom torej na teoretični nuli.
Pri tem seveda računam na nekoliko bolj sofisticiran izračun, kot je osnovnošolsko deljenje in množenje.
sporočil: 786
: a na dolgi rok se bodo te subvencije izplačale.
Komu, kdaj in kako ste to izračunali?
Komu, kdaj in kako ste to izračunali?
sporočil: 19
Eno je, če se na forumu razvije debata, kjer ima vsak svoje
argumente in jih zna tudi kulturno povedat, druga pa je, če se par
nakladačev spravi na eno stvar o kateri nimajo pojma in so
kategorično proti. Potem je forum brez veze brat, ker kaže samo,
kako grozno zaplankani smo in brez domišljije. Pojdite na forum od
Mladine, tam jim je moto "biti proti!"
sporočil: 13.675
Pa to je skor že WEB 2.0 :)
V izogib nesporazumov bi samo dodal, da tole niso pisali novinarji Financ, ker novinarji Financ nimamo nič z oglasno prilogo Nepremičninski informator. Ta se celo dela na ločeni lokaciji.
V izogib nesporazumov bi samo dodal, da tole niso pisali novinarji Financ, ker novinarji Financ nimamo nič z oglasno prilogo Nepremičninski informator. Ta se celo dela na ločeni lokaciji.
Gustl: začetek oglasnega članka vas postavlja v čudno luč:
V tedenski prilogi Financ Nepremičninski informator smo 10. septembra na zadnji strani objavili novico z naslovom Jankovič naj skoči na ogled v Basel. V njej smo predstavili investicijo v sončno elektrarno na tamkajšnjem stadionu. Na spletnem forumu Financ pa so se pojavili pomisleki o takih projektih. Prav je, da takšne teme, kot je investicija v sončno elektrarno, sprožajo polemike, in nas to veseli. Vendar pa se ne moremo strinjati s pavšalnimi očitki in "zdravorazumskimi " sodbami brez trohe preverjanja, kar internetni medijski prostor privede na raven gostilniškega komuniciranja.
Potem pa citirate moj izraz "lari fari", ki se nanaša na to, da so te "elektrarne" ne izplačajo.Kar potem potrjuje celo doktor znanosti...Edini, ki je res povsem mimo udaril je bi forumaš "vizavi", ki pa ni komentiral ekonomike teh sončnih celic, ampak mu ni bil jasen način distribucije (na primeru tistega fuzbal štadiona).Če torej kdo blebeče, je to kvečjemu pisece oglasne priloge, kar je tudi jasno vsakemu, ki vsaj malo pozna to področje.
V tedenski prilogi Financ Nepremičninski informator smo 10. septembra na zadnji strani objavili novico z naslovom Jankovič naj skoči na ogled v Basel. V njej smo predstavili investicijo v sončno elektrarno na tamkajšnjem stadionu. Na spletnem forumu Financ pa so se pojavili pomisleki o takih projektih. Prav je, da takšne teme, kot je investicija v sončno elektrarno, sprožajo polemike, in nas to veseli. Vendar pa se ne moremo strinjati s pavšalnimi očitki in "zdravorazumskimi " sodbami brez trohe preverjanja, kar internetni medijski prostor privede na raven gostilniškega komuniciranja.
Potem pa citirate moj izraz "lari fari", ki se nanaša na to, da so te "elektrarne" ne izplačajo.Kar potem potrjuje celo doktor znanosti...Edini, ki je res povsem mimo udaril je bi forumaš "vizavi", ki pa ni komentiral ekonomike teh sončnih celic, ampak mu ni bil jasen način distribucije (na primeru tistega fuzbal štadiona).Če torej kdo blebeče, je to kvečjemu pisece oglasne priloge, kar je tudi jasno vsakemu, ki vsaj malo pozna to področje.
sporočil: 10.178
0902ISXdX je napisal(a):
In še nekaj.
podobna stvar je s toplotnimi črpalkami za enostanovanjske hiše, raznimi pasivnimi hišami, ultra izoliranimi hišami... super se sicer sliši, splača pa se nikoli ne.
sporočil: 3.126
Zadnja sprememba: anon-24781 25.09.2007 09:02
debilno skrpucalo brez vsakršnih argumentov.nevredno resnega komentarja.
sporočil: 2.903
0902ISXdX je napisal(a):Ma že da je faktor 2x bi se spodobilo da Finance pribijejo vpletene na križ in pri tem malce falijo noge za ene pol metra višje. Da pa raje namigujejo da 8x-10x je manj kot "več kot 10x" ....
Shaman, gre za oglasno sporočilo, ki sem ga videl v papirnati verziji financ. Tam piše, da blebetamo.
sporočil: 7
Zadnja sprememba: anon-119812 25.09.2007 09:19
Bom pa jaz pohvalo novinarjevo delo. Pa tudi da obstaja forum.
Časniku financ pa želim, da najdejo bolj strokovno publiko za
forum, teh otrokov iz vrtca pa naj poskuša spregledat......
0902ISXdX je napisal(a):
Gustl: začetek oglasnega članka vas postavlja v čudno luč:
Ja, vem. Nekaj je treba razumet. Oglasna priloga = oglas. Uredništvo Financ nima nič z oglasi, kot rečeno, delajo se celo na drugi lokaciji.
Vse kar je stvar uredništva, je to, da smo posodili infrastrukturo za komentiranje tudi oglasom in zato deluje, da je nakako povezana zadeva.
Lahko bi to sicer ukinili, vendar jaz tega ne pustim, čeprav so že bile želje oglaševalcev, da se komentarje pod oglasnimi članki izbriše. Ampak komentiranje je pomemben del tega medija in se mi zdi koristno, da lahko uporabniki pokomentirajo oglas.
Če se kdo boji komentarjev, potem naj oglašuje raje v bannerjih, ki se jih manj komentira, ali na medijih, kjer ni instant feedbacka (TV, tisk).
Glejte na ta oglasni članek kot na odmev. In seveda rekreacojo...a ni fino, da lahko spet pogrevamo staro župo :)
melbourn je napisal(a):
Bom pa jaz pohvalo novinarjevo delo. Pa tudi da obstaja borut. Časniku inancam pa želim da najdejo bolj strokovno publiko za forum teh otrokov iz vrtca pa naj poskuša spregledat..
Preden me pošiljaš v vrtec, raje sam napiši berljiv komentar.
Potem pa vzemi telefon v roke in se pozanimaj o cenah teh sončnih celic, ki so zgoraj na fotografiji.
Jih prodajajo v Sloveniji, ni treba znati tujega jezika.
In nato naredi izračune.
Jaz, za razliko od tebe, sem jih že zdavnaj.
sporočil: 1.370
Zadnja sprememba: anon-11988 25.09.2007 09:10
Gustl je napisal(a):Ja, ampak še vedno tisti, ki prodajajo oglase, spadajo pod Finance in ali ni malo smešno, da dovolijo oglaševalcem pisati stavke v imenu uredništva Financ (kot je bilo že prej citirano: "smo objavili", "smo predstavili" itd)?
Ja, vem. Nekaj je treba razumet. Oglasna priloga = oglas. Uredništvo Financ nima nič z oglasi, kot rečeno, delajo se celo na drugi lokaciji.
Oz. ne samo smešno, ampak tudi zavajujoče?
Jaz to razumem in sem že v prvem odzivu (Shamanu) napisal, da je to
pač Oglasno sporočilo.
Oglasno sporočilo seveda ne more biti v stilu "forumaši so razkrili blišč in bedo sončnih celic in subvencionirane proizvodnje električne energije". Bi pa pričakoval od uredništva, da tako bebavega naslova le ne bi dovolili. Forumaši blebetajo.
Dvomim, da lahko naročim oglas "Predsedniški kandidat XY blebeta", kajne?
Imaš pa pivo v dobrem, ker nisi popustil pritiskom oglaševalcev, da se ne dovolijo komentarji. Thumbs up!
Oglasno sporočilo seveda ne more biti v stilu "forumaši so razkrili blišč in bedo sončnih celic in subvencionirane proizvodnje električne energije". Bi pa pričakoval od uredništva, da tako bebavega naslova le ne bi dovolili. Forumaši blebetajo.
Dvomim, da lahko naročim oglas "Predsedniški kandidat XY blebeta", kajne?
Imaš pa pivo v dobrem, ker nisi popustil pritiskom oglaševalcev, da se ne dovolijo komentarji. Thumbs up!
shaman je napisal(a):
Tako, kot sem že napisal - vudrite nazaj z fsemi topovi.
P.S. To ti je bizines iz vica o Mujotu in Suljotu. "...prihaja Velika noč...jajca kupimo po 10 dinara...farbamo i kuhamo...i prodajemo po 8...Ima da prodamo sve u pola sata jebote!"
LP shaman
Ne Shaman.
Jajca kupujejo po 10, prodajajo pa po 1.
V najboljšem primeru jih bojda kupijo po 8, ampak prodajajo še vedno po 1.
Lločeno uredništva od "oglasnega uredništva" ima za
posledico tudi to, da uredništvo ne ve, kaj pišejo v "oglasnem
uredništvu". Torej uredništvo ne pregleda oglasov, ali so v skladu
z uredniško politiko :)
Mojster2 je napisal(a):Hm, ja, navzven lahko tako izpade, če bralec ni pozoren na to, kaj drži v roki. Kar je seveda naš problem...
Ja, ampak še vedno tisti, ki prodajajo oglase, spadajo pod Finance in ali ni malo smešno, da dovolijo oglaševalcem pisati stavke v imenu uredništva Financ (kot je bilo že prej citirano: "smo objavili", "smo predstavili" itd)?
sporočil: 1.370
Gustl je napisal(a):
Hm, ja, navzven lahko tako izpade, če bralec ni pozoren na to, kaj drži v roki. Kar je seveda naš problem...
Hm, čakej, kaj lahko tako izpade, če bralec ni pozoren? Tukaj ne bi rekel, da gre za pozornost bralca. Če piše, "prejšnji teden smo objavili", potem je logično, da je to tekst uredništva Financ (tudi če v kotu piše oglasno sporočilo). Bi rekel, da bi blo fajn, če oglaševalcem ne bi dovolili takega nčaina pisanja (saj jim verjetno še marsičesa drugega tudi ne dovolite, tako kot vsi mediji).
sporočil: 13.643
0902ISXdX je napisal(a):
Ne Shaman.
Jajca kupujejo po 10, prodajajo pa po 1.
V najboljšem primeru jih bojda kupijo po 8, ampak prodajajo še vedno po 1.
ja,ANO po ANO...ta najbolj gnilo pa na čebulo "predmetnega" razglašenega/štoniranega kao oglaševalca...ŠKRC-c-c ... ... ... ... ... . . . . . . . :-)
Ja, to je že drugi problem....prenos tiska na web, kjer se ne da
fizično ločit.
Papir namreč držiš v roki..svoj snopič, druge barve, drugi fonti, druga postavitev...je vidno, da držiš oglas. Kopiranje na net spet prinese druge težave.
Se pa ne strinjam, da je logično, da je tekst uredništva, če ti piše, da je oglas.
Papir namreč držiš v roki..svoj snopič, druge barve, drugi fonti, druga postavitev...je vidno, da držiš oglas. Kopiranje na net spet prinese druge težave.
Se pa ne strinjam, da je logično, da je tekst uredništva, če ti piše, da je oglas.
Zakaj pa naročnik in plačnik oglasa tule na forumu ne predstavi
nasprotna dejstva?
Bi bilo ceneje, kot pa plačati tritaužentpapol eurov za to.
sporočil: 113
Gustl je napisal(a):
Hm, ja, navzven lahko tako izpade, če bralec ni pozoren na to, kaj drži v roki. Kar je seveda naš problem...
Od celotnega števila kvadratnih centimetrov na papirju, koliko % odpade na "uredniški del" in koliko na "oglasni", z upoštevanjem vseh prilog?
0902ISXdX je napisal(a):
Zakaj pa naročnik in plačnik oglasa tule na forumu ne predstavi nasprotna dejstva?
Ne vem. Saj pravim. Niso v hiši tile, ki tole pripravljajo. Ne vem, kdo je naročnik. Ne vem, koliko so plačali.
XSLOV2 je napisal(a):
Od celotnega števila kvadratnih centimetrov na papirju, koliko % odpade na "uredniški del" in koliko na "oglasni", z upoštevanjem vseh prilog?
Zelo različno.
Včeraj je imel redni del 32 strani (vendar notri so tudi oglasi), oglasna priloga pa 12 strani (Nepremičninski informator je sicer redna ponedeljkova priloga).
Danes je recimo 32 strani časopisa + 4 strani oglasne priloge.
Od oglasnih prilog na net dajemo posamezne članek le od redne oglane priloge Nepremičninski informator, vse ostale priloge gredo le kot PDF v en kot ( http://www.finance.s...jektiv.php< /a> ), posamezne članke potem včasih tudi objavimo posebej.
sporočil: 6.680
Gustl je napisal(a):
kako smo mi lepi, kako smo mi fajn,
vse prav na papirju in vse prav onlajn.
priznamo napake nikoli, to venar boli,
nasa je logika prava, glupi ste vi.
Gustl: za 3-krat "ne vem" je bilo včasih "sedi cvek"
:-))))))))))))
Pol pa pravijo, da je bilo včasih boljše ;-)
0902ISXdX je napisal(a):
Gustl: za 3-krat "ne vem" je bilo včasih "sedi cvek" :-))))))))))))
Že včasih sem bil vajen cvekov in že takrat me niso kaj dosti ganili :)
gregor666 je napisal(a):
kako smo mi lepi, kako smo mi fajn,
vse prav na papirju in vse prav onlajn.
priznamo napake nikoli, to venar boli,
nasa je logika prava, glupi ste vi.
Če se tko počutiš, prav.
Jaz pravim le, da se ne strinjam. Ali je dovoljeno imeti mnenje le komentatorjem na forumu?