Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek LJSE: Krka pravo nasprotje Mercatorja
Strani: 1
sporočil: 3.220
Zopet igrice za striženje neostriženih ovc! Napovedujem v tretje
gre rado namreč z Agrokorjem, dogajanje bo prestavljeno v novo leto
in novo vlado!
sporočil: 4.080
Po definiciji naj bi uprava podjetja delala v korist
delničarjev.
Samo očitno ne pri nas.
Samo očitno ne pri nas.
sporočil: 970
[kekez]uprava mora delati v korist podjetja
Po definiciji naj bi uprava podjetja delala v korist delničarjev.
Samo očitno ne pri nas.
delničarji so šele na drugem mestu
[1Bogdan]Ja, v socializmu, kjer so delničarji nujno zlo po pravilu: davaj pare i ne smetaj više!
uprava mora delati v korist podjetja
delničarji so šele na drugem mestu
V normalnem svetu so podjetja zaradi delničarjev in ne delničarji zaradi podjetij.
uprava ne sme delati v škodo podjetja, tudi če delničarji to od nje
zahtevajo
Seveda to pomeni da dela tudi za korist delničarjev, če so ti neprištevni ali imajo neke skrite namene, ki bi škodili podjetju. Kaj ti tukaj ni jasno. A so ti v socializmu skurili možgane?
Seveda to pomeni da dela tudi za korist delničarjev, če so ti neprištevni ali imajo neke skrite namene, ki bi škodili podjetju. Kaj ti tukaj ni jasno. A so ti v socializmu skurili možgane?
[1Bogdan]Saj vem, da imamo pri nas eno tako social(istič)no zakonodajo.
uprava ne sme delati v škodo podjetja, tudi če delničarji to od nje zahtevajo
V normalnem svetu ljudje z zasebno lastnino lahko počnejo, kar jih je volja.
Tudi skurijo jo lahko, če je to storjeno na zakonu zadovoljiv dovolj ekološki način.
Sploh pa tu ne govorimo o poslovanju ampak o prodaji lastnine. S prodajo uprava nima nič - je prodana skupaj s podjetjem. Očitno pri nas tudi pri tem ni tako. Sicer sem že bil na parih skupščinah in pri nas uprava delničarje čisto običajno pelje žejne čez vodo. Nekoč se je v eni d.d. direktorju pri nagovoru celo zareklo in nas je naslovil s "spoštovani tovariši delegati"!
ne me napačno razumeti, da zagovarjam upravo Mercatorja. Tudi glede
prodaje mi dol visi. Mi je popolnoma vseeno. Vprašal bi pa tebe,
ali bi ti na njenem mestu dovolil skrbni pregled konkurentu, ki
nima denarja za financiranje nakupa Mercatorja.
Mogoče se pa uprava boji, da bodo pri skrbnem pregledu ugotovili, da je stanje Mercatorja slabše, kot se trenutno zdi.
Mogoče se pa uprava boji, da bodo pri skrbnem pregledu ugotovili, da je stanje Mercatorja slabše, kot se trenutno zdi.
Strani: 1