Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Hekerji napadli Vido
Strani: 1
sporočil: 601
treba se je postavit v vrsto
mogoče je pa šla le na kosilo
ali pa se je že čist privadila na delovne razmere v javni upravi
mogoče je pa šla le na kosilo
ali pa se je že čist privadila na delovne razmere v javni upravi
sporočil: 1.009
Matr, a ta dohodnina se se vedno vlece? Income tax deadline v ZDA
je bil 15. aprila, denar pa sem dobil nazaj po dveh tednih.
sporočil: 1.237
Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Apache/2.2.3 (Debian) mod_jk/1.2.18 Server at vida.durs.si Port 80
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Apache/2.2.3 (Debian) mod_jk/1.2.18 Server at vida.durs.si Port 80
Zadnja sprememba: anon-18414 14.06.2007 14:23
Vida se je vrnila s kosila nazaj na delovno mesto.Vaš vnos: A si bila na kosilu?
Vida: Spletni asistenti nimamo potrebe po prehranjevanju, a če bi jo imeli, bi se posladkala z jagodami. Jagode vsebujejo veliko število zdravilnih snovi in antioksidantov.
sporočil: 21
tale vida ne dela pravilno, jaz sem danes odločbo prejel, vida pa
mi sedaj odgovarja, da odločba na mojo davčno številko še ni
izdana. en velik lari fari za velike denarce.
sporočil: 5.146
Če jo povprašaš po seksu, recimo, če rada fafa, pove, da je to
zanimivo vprašanje.
Enfrice.
Enfrice.
To je posledica hekerskega napada na Vido. V tem napadu so
napadalci popravili Vidine odgovore.
sporočil: 57
Zadnja sprememba: anon-74980 14.06.2007 18:28
Vaš vnos: Packa si!Vida: Umetna intelegenca se ne more kosati z naravno neumnostjo.
Vida je res zabavna!
sporočil: 48.253
mspik4444 je napisal(a):
Vaš vnos: Packa si!
Vida: Umetna intelegenca se ne more kosati z naravno neumnostjo.
Vida je res zabavna!
Polpismena zabavna packa. Res odgovori z "intelegenca". Kdo je pisal te odgovore? Programerji?
sporočil: 6.680
0902ISXdX je napisal(a):
Yep.
Tole je dober način za zbiranje IP naslovov ;-))
jaz imam vse ip naslove :)
sporočil: 2.903
Je vida povedala da so poslali včeraj. Pridem domov in res je že
prišlo. In izgleda da letos ni kompliciranja okoli osebnega
prevzema. Čestitkam DURSu.
PS: Ekstra smešno da čestitam Dursu, ker znesek na položnici je prav žalosten :-((
PS: Ekstra smešno da čestitam Dursu, ker znesek na položnici je prav žalosten :-((
bc123a je napisal(a):
Polpismena zabavna packa. Res odgovori z "intelegenca". Kdo je pisal te odgovore? Programerji?
Programerjem še na pamet ne bi prišlo, da bi pisali take odgovore.
sporočil: 75
Zadnja sprememba: anon-124610 23.07.2007 12:09
Oba z ženo sva že prejela odločbo o dohodnini, Vida pa za obe trdi
da še nista izdani. Zanima me koliko denarja je bilo vrženega stran
za tak nesmiselen program, kdo je to odobril in kdo
pokasiral?P.s. Ljubim NSi...
sporočil: 68
Zelo dober posel ! Najprej zakasiraš za butast program, ha shekaš,
potem pa skasiraš še popravke programa ..., potem ga shekaš, .....
:)
sporočil: 8.014
karkolize je napisal(a):Enako. Odločbo prejel v sredo, Vida pa je tako v petek kot danes zatrdila, da odločba še ni izdana.
Oba z ženo sva že prejela odločbo o dohodnini, Vida pa za obe trdi da še nista izdani.
sporočil: 208
Mene kar boli, ker je spet nekdo zaslužil na davkoplačevalskih
ramenih toliko denarja za to bjondo.
sporočil: 897
Zadnja sprememba: longa 18.06.2007 03:42
karkolize je napisal(a):
Oba z ženo sva že prejela odločbo o dohodnini, Vida pa za obe trdi da še nista izdani. Zanima me koliko denarja je bilo vrženega stran za tak nesmiselen program, kdo je to odobril in kdo pokasiral ?
P.s. Ljubim NSi mafijo...
Po Zakonu o dostopu do informacij javnega značaja so to vse javne iformacije.
Tako, da jih brez težav najdeš najbrž na spletnih straneh naročnika/lastnika (DURS), vsekakor pa v Uradnem listu.
Sicer pa so odgovori naslednji:
- 1300 povprečnih Slo.plač
- šef dacarjev
- Švedi
Nisi vprašal, kdo še primerljiv ima kaj takega? Spet Švedi.
I za koliko denaraja? Veliko, veliko manj.
Si opazil, s čem se ukvarja Vida? Neverjetno, z oddajanjem napovedi za dohodnino.
In zdaj so (ko so napovedi že zdavnaj vložene in po besedah šefa dacarjev odločbe vsi dobimo v naslednjih dneh) dodali še glasovno komunikacijo. "Jaz sem Vida in vam pomagam pri oddaji napovedi za dohodnino". Ja, zakaj bi jo kdo zdaj vprašal, kako naj uveljavlja kakšno olajšavo...pa tudi če bi znala pravilno odgovoriti.
Torej, svetuje o tem, kar ne potrebujemo in kar smo že zdavnaj, a še najkasneje aprila vsi izaključili, in kar nikoli več ne bomo potrebovali, ker napovedi za dohodnino ne bo treba več oddajati. Durs se je šel "One Time Shot"! Wau!
Če pa bi pogledal razpisno dokumentacijo, bi videl, kaj vse (vse kar počne in dela mora delati v 5 jezikih: slo, eng, nem, ital in madž), kdaj vse (do začetka 2007, za dohodnino, a dva meseca kasneje tudi vse za DDV) in na kakšen način (pisno, ustno, sms, chat, email) so pričakovali / zahtevali od Vide ter kakšne navidezne kriterije so postavili za (že vnaprej izbranega"?) dobavitelja, bi se ti začelo svitati, da je zadeva bila po ustaljeni navadi vnaprej dogovorjena. Če pa upoštevaš, da je šlo za razbito javno naročilo (prvo s kriteriji izločeni ostali ponudniki, drugo neposredno oddano že izbranemu), potem bi se šele lahko zamislil nad tem, zakaj si je nekdo izmislil ta nesmisel.
Vsaka vlada (a zadnja še bolj kot ostale) je izjemno marketinško in samopromocijsko naravnana.
Zato so postavili za šefa gospoda, ki leporeči in ki ima v javnosti izjemno pozitivno podobo.
Tako je Vida le ena izmed marketinških potez šefa (Simiča), nadšefa (Bajuka) in vsekakor premijerja.
Ali je dosegla svoj namen? Vsekakor!
sporočil: 897
mbizilj je napisal(a):
Programerjem še na pamet ne bi prišlo, da bi pisali take odgovore.
Na DURS-u imajo stalno ekspertno skupino, ki hrani Vido.
Strani: 1