Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Minister Bručan, grobar slovenskega zdravstva
Strani: 1
sporočil: 513
To, da je minister za X v harmoniji z interesi enega ali vecih
izvajalcev s podrocja X, je seveda narobe svet.
In velja (pri tej vladi) za X=zdravstvo, promet, kulturo pa najbrz se kaj.
Svetli izjemi sta X=pravosodje in drzavna uprava.
In velja (pri tej vladi) za X=zdravstvo, promet, kulturo pa najbrz se kaj.
Svetli izjemi sta X=pravosodje in drzavna uprava.
sporočil: 6
svaka čast! kar se mi je dozdevalo mi je sedaj vse jasno kam
pes-"Bučko" taco moli. Tako naprej in upam, da se bo kmalu pokazalo
kdo je na prvem mestu v zdravstvu - interes ali bolnik! Mogoče so
pa vsi ministri bolniki in potrebujejo zdravljenje! OZDRAVITE
JIH KER VAS TAKO LEPO PROSIJO.
LPGP
LPGP
sporočil: 91
O svetli izjemi za X=državna uprava ne vem dovolj, zato ne bom
komentiral. Glede svetle izjeme X=pravosodje pa bi rekel, da skuša
minister (in mu bo verjetno uspelo) kompleten pravosodni sistem
spraviti pod nadzor vlade. Sodna oblast bo torej pod kontrolo
izvršilne oblasti. A je to "svetla izjema" ali postaja "svetlo
pravilo"?
sporočil: 1.585
Gospod Pezdir stresa svoj gnev na ministra, ker mu ta ni dovolil,
da bi ga zmerjal na njegovem lastnem dvorišču. Sicer pa čvek tipa
"mrkaić". Cvek*
sporočil: 275
Poročilo WHO o kvaliteti zdravstvenih sistemov nas uvršča tik za
USofA. Naš sistem pod črto nudi slabše performanse kot sistem kjer
je petina državljanov brez kakršnegakoli zdravstvenega
zavarovanja?!? Če to ni šokantno, ne vem, kaj bi lahko bilo. Svet
se bo morda ob bodicah Michaela Moora smejal, zdi se mi pa, da se
bomo mi malo kislo držali, ko se naš Kazahstan promovira v
Boratovem stilu.
Glede na to, da poročilo temelji na petih merilih, in da bi nas univerzalno zdravstveno varstvo moralo držati pri vrhu, morajo rezultati pri ostalih merilih biti toliko katastrofalnejši. Naš problem je brezzakonje, še večji problem, da ga vzdržuje vladajoča klika. Koliko afer je še potrebnih, da Bručana s stolom vred odnesejo iz pisarne?
Glede na to, da poročilo temelji na petih merilih, in da bi nas univerzalno zdravstveno varstvo moralo držati pri vrhu, morajo rezultati pri ostalih merilih biti toliko katastrofalnejši. Naš problem je brezzakonje, še večji problem, da ga vzdržuje vladajoča klika. Koliko afer je še potrebnih, da Bručana s stolom vred odnesejo iz pisarne?
sporočil: 3.426
Odlično Rado,
Ja vse v stilu po Ropu Rop, oziroma po Janševo: "tako je delal tudi Rop" po zdravstvenem Kebru novi keber imenovan Bručan, po finančnem Mramorju novi bajukov finančni mramor itd, itd, lepo po spisku veselo še naprej vse za interese starih paradajzarskih lobijev in interesnih skupin vse v stilu naj se vse spremeni tako, da bo še naprej ostalo vse isto in da bomo mi paradajzarj imeli od tega še naprej največjo korist.
Ampak po zaslugi ljudi,( kot ti, Mičo Mrkaič, Stane Kovač itd) ki si upajo razkrivati in stare in nove paradajzarske netransparentne posle, se ljudstvo vse bolj osvešča, kar se bo vsekakor lahko poznalo že na naslednjih parlamentarnih volitvah.
Vsaki naslednji paradajzarski oblastni generaciji bo težje, dokler se ljudstvo končno ne bo naveličalo klientelističnih paradajzarskih lobijev in njihovih interesnih skupin in reklo: "Tovariši, bilo je dovolj, čas je, da se že končno premaknete na smetišče zgodovine."
Ja vse v stilu po Ropu Rop, oziroma po Janševo: "tako je delal tudi Rop" po zdravstvenem Kebru novi keber imenovan Bručan, po finančnem Mramorju novi bajukov finančni mramor itd, itd, lepo po spisku veselo še naprej vse za interese starih paradajzarskih lobijev in interesnih skupin vse v stilu naj se vse spremeni tako, da bo še naprej ostalo vse isto in da bomo mi paradajzarj imeli od tega še naprej največjo korist.
Ampak po zaslugi ljudi,( kot ti, Mičo Mrkaič, Stane Kovač itd) ki si upajo razkrivati in stare in nove paradajzarske netransparentne posle, se ljudstvo vse bolj osvešča, kar se bo vsekakor lahko poznalo že na naslednjih parlamentarnih volitvah.
Vsaki naslednji paradajzarski oblastni generaciji bo težje, dokler se ljudstvo končno ne bo naveličalo klientelističnih paradajzarskih lobijev in njihovih interesnih skupin in reklo: "Tovariši, bilo je dovolj, čas je, da se že končno premaknete na smetišče zgodovine."
sporočil: 474
Spoštovane Finance, g.Pezdir , najbolj vulgarno neoliberalen
"ekonomist" po odhodu Mrkaića, preprosto nima -ne bi smel imeti-
niti trohe verodostojnosti kot zagovornik interesov bolnikov,
državljanov ali katerekoli kategorije javnega interesa/občega
dobra, kvečjemu kot lobist za "special interest groups"- za
Vzajemno, Barsos et al.Lažno predstavljanje ni lepo, sploh v resno
rumenem tisku.
sporočil: 8.543
0720Vidma je napisal(a):
Spoštovane Finance, g.Pezdir , najbolj vulgarno neoliberalen "ekonomist" po odhodu Mrkaića, preprosto nima -ne bi smel imeti- niti trohe verodostojnosti kot zagovornik interesov bolnikov , državljanov ali katerekoli kategorije javnega interesa/občega dobra, kvečjemu kot lobist za "special interest groups"- za Vzajemno, Barsos et al.Lažno predstavljanje ni lepo, sploh v resno rumenem tisku.
no, tukaj se pa ne strinjam. kot eden izmed njih ima vso pravico boriti se za svojo interesno skupino...
sporočil: 218
mataj je napisal(a):
A da ni kriv komunizem in udbomafijska zarota? Kaj takega!
kdaj se je pa pezidr v kakem clanku izgovarjal na komunizem in udbomafijo???
sporočil: 67
Kadar vidim članek ipod peresa Rada Pezdirca, ga seveda takoj (celo
najprej!) prečitam. In tudi tokrat je zadel žebelj na glavico!
Bručan po svoji servilnosti interesnim lobijem izstopa celo v tako
netransparentni in klientelistični vladi kot je sedanja JJ & Co
vlada. Ob aferah kot so mize in izgradnja klinik, se vprašaš, zakaj
nihče ne reagira. Na koncu spoznaš, da je to nemogoče, ker
opozicija nima nobene moči več, saj je vse nadzorne in upravljalske
funkcije na tak ali drugačen način kanalizirala v svoje v roke
sedanja vlada JJ oz. pozicija. Bojim se samo, da naslednja vlada v
enem celem mandatu ne bo zmogla popraviti vseh negativnih
posledic neodgovornega oz. "k sebi" obrnjenega delovanja te vlade.
JJ seveda ni tako neumen, da na primeru miz ne bi prepoznal, kaj se
dogaja. Gre preprosto za izvajanje dogovorjene politike ne glede na
to, kaj o tem pravi stroka in javnost. Važno je biti vladar pa
četudi vse drugo (vsi drugi so seveda klasificirani sovražniki!!!)
propade.
0720Vidma je napisal(a):
Spoštovane Finance, g.Pezdir , najbolj vulgarno neoliberalen "ekonomist" po odhodu Mrkaića, preprosto nima -ne bi smel imeti- niti trohe verodostojnosti kot zagovornik interesov bolnikov, državljanov ali katerekoli kategorije javnega interesa/občega dobra,
o verodostojnosti sodi javnost, in ne neke namisljene avtoritete, in ce je pezdirjev clanek bran in dobro ocenjen, to ze nekaj pove o tem kdo je tu verodostojen, ane?
ce bi se ti in ovce tvojega tipa dejansko kdaj spustile v poglobljeno branje argumentov in ne samo javkale ob omembi mrkaica ali pezdirja, bi vam mogoce kapnilo, da tu ravno liberalci zastopajo interes navadnih ljudi napram lobijem.
sporočil: 30.643
raccak je napisal(a):
kdaj se je pa pezidr v kakem clanku izgovarjal na komunizem in udbomafijo???
Na hitrico
https://www.finance.si/index.php?MOD=show&id=180833
https://www.finance.si/index.php?MOD=show&id=176993
Mogoče bi se še kaj našlo, a se mi ne ljubi brskat.
sporočil: 3.984
0720Vidma je napisal(a):
Spoštovane Finance, g.Pezdir , najbolj vulgarno neoliberalen "ekonomist" po odhodu Mrkaića, preprosto nima -ne bi smel imeti- niti trohe verodostojnosti kot zagovornik interesov bolnikov, državljanov ali katerekoli kategorije javnega interesa/občega dobra, kvečjemu kot lobist za "special interest groups"- za Vzajemno, Barsos et al.Lažno predstavljanje ni lepo, sploh v resno rumenem tisku.
Ovca.
mataj je napisal(a):
Na hitrico
https://www.finance.si/index.php?MOD=show&id=180833
https://www.finance.si/index.php?MOD=show&id=176993
Mogoče bi se še kaj našlo, a se mi ne ljubi brskat.
ok, tistega prvega nisem prebral in imas prav.
v tistem drugem pa kritizira komunizem, na komunizem kot krivca za sedanje stanje pa se nikjer ne zgovarja.
sporočil: 10.661
Ja, res.
Ampak g.Pezdir, skupaj s svojimi somišljeniki podprite nekoga, ki je to v stanju udejaniti po prejemu mandata na volitvah. Kje je kdo??? Jaz vidim same zahrbtneže, ki bi zrušili še to, kar je pozitivnega. Ker je v Sloveniji danes nedvomno zantno bolej kot pod LDS.
Ampak g.Pezdir, skupaj s svojimi somišljeniki podprite nekoga, ki je to v stanju udejaniti po prejemu mandata na volitvah. Kje je kdo??? Jaz vidim same zahrbtneže, ki bi zrušili še to, kar je pozitivnega. Ker je v Sloveniji danes nedvomno zantno bolej kot pod LDS.
sporočil: 3
Joj, joj, kje živim!! Pozicija primitivnih grabežlivcev, opozicija
morda nekoliko bolj prefinjenih grabežljivcev, ekonomisti, ki so
strokovnjaki na papirju, kritizerji, debilno ljudstvo, ki vse požre
in kvasi neumnosti (tudi po forumih) itd. Zadnji čas, da izumremo!
sporočil: 50
kzupanc ne se hecat, da nam je danes bolje. Le en konkreten primer:
Marca sem bil na preventivnem urološkem pregledu (prostata in to)-
osebna zdravnica me je naročila decembra lani. Torej sem čakal 6
mesecev (pred dvema letoma bi prišel na vrsto v dveh -treh). Če
danes pokličete v Urološko ambulanto v Bolnišnici v Slovenj Gradcu
boste dobili odgovor: "Pokličite septembra, da vas damo na seznam
za leto 2008!" Kdo torej živi danes znatno bočje???????
sporočil: 8.543
tekavec je napisal(a):
Ovca.
Moneta, tovariš Moneta. Me veseli, da sva se spoznala :))
sporočil: 10.661
Dusan11 je napisal(a):
kzupanc ne se hecat, da nam je danes bolje. Le en konkreten primer: Marca sem bil na preventivnem urološkem pregledu (prostata in to)- osebna zdravnica me je naročila decembra lani. Torej sem čakal 6 mesecev (pred dvema letoma bi prišel na vrsto v dveh -treh). Če danes pokličete v Urološko ambulanto v Bolnišnici v Slovenj Gradcu boste dobili odgovor: "Pokličite septembra, da vas damo na seznam za leto 2008!" Kdo torej živi danes znatno bočje???????
Popolnoma se strinjam, da v zdravstvu ni kaj dosti bolje in da si Bručan nič ne upa ali pa noče. Tu ga sploh ne zagovarjam. Samo Kebra se bojim, to je :)
Sem že povedal, da mi ni jasno, zakaj ni trg zdravstvenih storitev znotraj EU popolnoma odprt. Upam, da so Pezdir in ostali predvideli tudi to. So pa seveda koncesije korak v pravo smer. In to podpiram, manjka pa seveda skoraj vse drugo.
sporočil: 48.253
kzupanc je napisal(a):I, zakaj li ni odprt?
Sem že povedal, da mi ni jasno, zakaj ni trg zdravstvenih storitev znotraj EU popolnoma odprt.
Zato ker bi po tem, ko smo ugotovili, da nase pivo ni najboljse na svetu, da nasi pralni stroji niso najboljsi na svetu, in da Ljubljanske mlekarne niso edina firma na svetu ki zna delati sladoled... no, a si predstavljas, ko bi slovenci ugotovili, da nase zdravstvo ni najboljse na svetu?
Sicer pa, trg je odprt, a predvidevam da te moti to, da ne mores vzet obveznega "zavarovanja" pri kaksni nemski zavarovalnici...
sporočil: 228
Gospod XNOVA4, mogoče bi si v svojem svetem, pravičniškem gnevu na
avtorja, ki si upa pokritizirati vašo očitno priljubljeno osebnost,
vzeli še par trenutkov za to, da nas nevedne bralce razsvetlite, v
čem g. Pezdir nima prav oziroma kateri so tisti deli brošure MZ, iz
katerih je razvidno, da je gospod Bručan za vse naštete kritične
točke našega zdravstva vendarle ustrezno strokovno poskrbel?
Vsevednežev tipa kzupanc seveda ni treba razsvetljevati, kajti tem je kajpak že od vse jasno, pa tudi vse jim je fino, samo da je na oblasti "ta prava" stranka. Ker potem malenkosti kot to, kako gre bolnikom, niso več pomembne. Človek še raka laže prenaša, če je le JJ na oblasti, a ne?
Vsevednežev tipa kzupanc seveda ni treba razsvetljevati, kajti tem je kajpak že od vse jasno, pa tudi vse jim je fino, samo da je na oblasti "ta prava" stranka. Ker potem malenkosti kot to, kako gre bolnikom, niso več pomembne. Človek še raka laže prenaša, če je le JJ na oblasti, a ne?
Strani: 1